Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Vigan

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 3

Bijgewerkt op 20 november, 2019

Vigan is een oude stad op het eiland Luzon. Het is alsof je in Spanje loopt als je Vigan bezoekt. Deze mooie koloniale stad is één van de best bewaarde steden uit de tijd dat de Filipijnen bij Spanje hoorde. Het ademt één en al cultuur! Je kan je vergapen aan schitterende gebouwen, mooie restaurantjes en de vriendelijke inwoners.

Het bijzondere Vigan

De stad ligt op z’n 14 uur rijden van Manilla en is een belangrijke trekpleister in de Filipijnen. Het biedt veel vermaak voor de toeristen.

Naast de prachtige oude gebouwen kan je namelijk ook ontspannen aan het prachtige Mindoro Beach, de Calle Grisologo aflopen en je verbazen over de mooie bouwwerken of richting het Plaza Burgos gaan om de locals te leren kennen.

Vigan

Vigan en UNESCO

Het is lang niet altijd de sfeerrijke stad geweest die het vandaag de dag is. Voordat de Spanjaarden hier kwamen was het een nederzetting gelegen tussen de rivieren Abra, de Mestizo en de Govantes.

Toen Juan de Salcedo in 1572 aan kwam in deze nederzetting noemde hij de stad Villa Ferdinandina de Vigan, naar de overleden zoon van Filips II.

Vigan werd een belangrijke stad in het noorden van de Filipijnen en dat is nog altijd terug te zien in de vele mooie gebouwen. De binnenstad staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De straat Calle Grisologo is één van de best bewaarde voorbeelden van de Spaans koloniale architectuur in Azië.

Wat is er te zien

De stad heeft ontelbare prachtige bouwwerken in oude koloniale stijl. De binnenstad is de plek om te zijn. er zijn een aantal plekken in de stad die je niet mag missen. Dit zijnd de belangrijkste.

De St. Paul’s Cathedral

Een van de bekendste plekken is de St. Paul’s Cathedral op het Plaza Burgos. Dit is een levendig plein waar zowel locals als toeristen samenkomen om te eten en te drinken. Het is er heerlijk ontspannen!

De St. Paul’s Cathedral werd in 1674 gebouwd maar door verschillende aardbevingen en branden verwoest. Gelukkig hebben ze de kerk elke keer weer opgebouwd en is deze vandaag de dag nog steeds te bewonderen!

TIP ♥ – meer over de Filipijnen lees je op de pagina highlights Filipijnen

Vigan Town Fiesta

Hoewel veel steden in de Filippijnen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest werden door bombardementen is Vigan wonderbaarlijk, en gelukkig, gespaard gebleven.

Het verhaal gaat dat de priester van de stad alleen de vrouw en kind van de Japanse bevelhebber van wilde behandelen onder voorwaarde dat de stad niet verwoest zou worden bij de terugtrekking, hetgeen ook gebeurde.

Mocht je overigens eind januari in de Filipijnen zijn probeer dan zeker een uitstapje te maken naar deze stad! In de derde of vierde week van januari viert men hier namelijk het Vigan Town Fiesta. Je vindt er dan onder andere optochten en concerten!

Locatie Vigan

Wat wij vinden:
 • 7/10
  Azië Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

Vigan is een oude stad op het eiland Luzon. Het is alsof je in Spanje loopt als je Vigan bezoekt. Deze mooie koloniale stad is één van de best bewaarde steden uit de tijd dat de Filipijnen bij Spanje hoorde. Het ademt één en al cultuur! Je kan je vergapen aan schitterende gebouwen, mooie restaurantjes en de vriendelijke inwoners.

3 comments

 1. Inge

  Oeps, een beetje te snel op de de knop ‘verzenden’ gedrukt.
  Ik wilde nog zeggen: alvast bedankt voor jullie reactie.

 2. Inge

  Hallo, hebben jullie ook informatie over de tabakshandel in de Spaanse tijd.
  Het schijnt dat de stad in eerste instantie daardoor welvarend is geworden.

  1. Sjoerd

   Hoi Inge,

   Wij concentreren ons voornamelijk op reis gerelateerde informatie. De geschiedenis van steden is voor onze bezoekers minder relevant.
   Misschien kan je die informatie ergens anders vinden?

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken