Alle Nederlanders en Belgen die naar de Filipijnen gaan hebben geen visum nodig. Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gratis een 30 dagen visum. Met dit visum kan je 30 dagen rondreizen in de Filipijnen. Er zijn wel wat voorwaarden. Op deze pagina kom je het volgende te weten over het Visum Filipijnen:

Visum Filipijnen

Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gelijk een stempel in je pasport. Dit wordt ook wel een ‘visum upon arrival’ genoemd. Dit visum is 30 dagen geldig. Je hebt dus geen speciale aanvragen nodig voor een visum Filipijnen. 30 dagen is voor de meeste reizigers genoeg. Dat je geen visum Filipijnen nodig hebt betekent niet dat je niks op orde hoeft te hebben.

TIP – alle Nederlanders en Belgen hebben GEEN visum nodig. Je mag 30 dagen in het land blijven zonder visum.

Benodigdheden Visum Filipijnen

Ook al krijg je bij de grens meteen een visum moet je wel een aantal dingen kunnen laten zien bij de grens. In de praktijk vragen ze niet altijd naar deze dingen maar als ze er wel naar vragen moet je het kunnen tonen.

 • een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
 • een retourticket (binnen de 30 dagen)

In veel landen wordt er bijna niet naar een retourticket gevraagd. In de Filipijnen is dit wel het geval! Je moet dus kunnen aantonen dat je het land weer verlaat. Je hoeft niet per se terug te keren naar Nederland. Een ticket uit de Filipijnen (naar elk willekeurig land) is voldoende.

Banaue

Het prachtige Banaue

Langer blijven?

Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je je verblijf verlengen met nog eens 29 dagen. In totaal kun je dus 59 dagen in het land blijven. Je kunt in elke grote stad in de Filipijnen je visum verlengen. De kosten voor het verlengen van je visum Filipijnen verschillen per leeftijd;

 • Kinderen tot 14 jaar ➜ 3.130 peso
 • Kinderen tussen 14 en 16 jaar ➜ 4.150 peso
 • Volwassenen ➜ 4.400 peso

Boete voor overstay

Afhankelijk van de ernst van uw overschrijding, kan je het land worden uitgezet en/of een boete krijgen. Dit betekent dat je misschien ook problemen hebt om een visum voor andere landen te krijgen, dus we raden het niet aan om langer te blijven! De boete die je betaald voor je overstay is nogal vaag. De Bureau of Immigration meldt 500 tot 4.310 peso per maand, maar hier is veel onduidelijkheid over.

TIP ♥ – meer info hierover vind je op de website van Bureau of Immigration

Visa Run

Een visa run is een uitstapje naar een ander land. Dit doe zodat je, bij terugkomst in de Filipijnen, weer een nieuw visum voor 30 dagen krijgt. Je kunt bijvoorbeeld naar Thailand, Hong Kong of Tokyo reizen. Dit kan alleen met het vliegtuig dus is vrij prijzig, maar wel handig mocht je geen andere optie hebben.

Online visum Filipijnen

Als je van te voren al weet dat je langer dan 30 dagen in de Filipijnen blijft is het makkelijker om je visum Filipijnen in Nederland aan te vragen. Er zijn verschillende visumbureau’s die dit voor je kunnen regelen. Je betaald dan ongeveer €85 en je visum Filipijnen heb je dan al binnen voor vertrek. Je krijgt dan een visum voor 3 maanden.

Wat wij vinden:
 • 9.6/10
  Azië Expert - 9.6/10
9.6/10

Samenvatting

Alle Nederlanders en Belgen die naar de Filipijnen gaan hebben geen visum nodig. Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gratis een 30 dagen visum. Met dit visum kan je 30 dagen rondreizen in de Filipijnen.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

71
 1. lotte

  Ik wil naar de filipijnen voor een maand of minder, en ik ga dus voor dat gratis visum maar ik weet nog niet welke dag ik terug vlieg naar bangkok. Hoe kan ik dan bewijzen dat ik terug ga ? ik wil namelijk geen vaste tijden en data hebben, stel ik vind het leuker of tegen vallen dan heb ik die ticket al.

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Lotte,

   je zal echt een uitreisticket moeten hebben. Deze moet je uitgeprint meenemen. Wij hadden een tussenstop op Hong Kong en ons uitreisticket hadden we niet uitgeprint bij ons. Deze moesten we uitprinten anders mochten we de Filipijnen niet in. Ze controleren dit dus wel.
   Je hebt een paar opties.
   – Er zijn websites waar je neptickets kunt make. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan maar je zou het eens kunnen Googlen. Deze kun je dan laten zien bij de luchthaven.
   – Een goedkoop ticket boeken naar een goedkope bestemming. Voor €55 vlieg je van Manilla naar Hong Kong. Dan heb je een echt ticket om te laten zien.
   – Het risico nemen dat ze nergens naar vragen op de luchthaven, hoewel ik die optie niet zou aanraden :)

   Fijne reis alvast!

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 2. Robert

  gewoon bellen naar de ambasade

  Beantwoorden
 3. Yara

  Hoihoi,

  Ik vertrek binnekort naar de filipijnen en heb al een visum voor 59 dagen maar ik blijf veel langer, weet iemand hoe het zit als ik deze ga verlengen in de filipijnen zelf? Zoals kan ik de formulieren die ik daar moet invullen niet nu alvast invullen? Hoeveel kost het ongeveer?

  Groeten,
  Yara

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Yara,

   Als het goed is kun je het visum in de grote steden ter plekke verlengen. Deze formulieren zijn niet hier al in te vullen vrees ik. Kosten weet ik niet precies maar ik vermoed zo rond de 50 euro.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 4. gino

  beste, ik zit met een vraagje over het verkrijgen van een visum. ik ben belg maar heb geen werk dus ik kan geen loonbriefje voorleggen om een visum aan te vragen voor 3 maanden. nu is m’n vraag of m’n moeder borg kan staan voor mij aangezien ik ten laste sta bij haar. in slechtste geval zou ik een visa run doen maar zou toch beter zijn als ik het visum zou kunnen krijgen hier in belgie. ik hoop dat iemand raad weet met dit probleem en ik dank jullie bij voorbaat,vriendelijke groeten :)

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Gino,

   Wij hebben veel ervaring met reizen, maar dit zijn zulke specifieke vragen dat je dit beter bij de Ambassade of bij een Visum organisatie kunt navragen.

   Groeten,Ties

   Beantwoorden
 5. Roos

  Hoi! Ik heb een retourtje Manila geboekt voor 6 weken, maar ik wil tussendoor nog naar Indonesië of Maleisië. Moet ik daar bij aankomst een aantoonbaar ticket voor hebben, wil ik in aanmerking komen voor de 30 dagen visa on arrival? Het liefst leg ik dat namelijk nog niet vast. Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Roos,

   Bedoel je bij aankomst in Indonesië of Maleisië? Daar controleren ze niet zo streng op een retour ticket. In de Filipijnen wel maar dat retourtje heb je al.
   Mocht je helemaal op zeker willen spelen kan je op internet eens googlen op Fake ticket. Er bestaan websites waar je nep tickets mee kunt maken. Deze werken uitstekend.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 6. henk martens

  ben in de filipijnen nu heb een visa voor 30 dagen maar mijn retour 50 dagn later hoe moet dat nu doen en wat gaat het mij dat kosten

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Beste Henk,

   De vraag wordt beantwoord in de bovenstaande tekst:

   Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je je verblijf verlengen met nog eens 38 dagen. In totaal kun je dus 68 dagen in het land blijven. Je kunt in elke grote stad in de Filipijnen je visum verlengen. Kosten voor het verlengen zijn ongeveer €40. Een andere, veel gebruikte optie is de Visa Run.

   Veel plezier nog in de Filipijnen!

   Groeten,
   SJoerd

   Beantwoorden
 7. dirk

  hallo,
  Mag je retour ticket de datum van 30 dagen overschrijden als je met toeristenvisum de Filipijnen binnenkomt ?

  Beantwoorden
 8. Mathieu Daniels

  Ls.
  Na de verplichte 59 dagen wou ik een visum aanvragen voor 6 maanden maar volgens de beambte was dat niet mogelijk.
  Hiervoor zou ik een brief moeten overhandigen maar heb geen idee wat dit inhoudt ?
  Om welke brief handelt zich dit en is er misschien een formulier of iets dergelijks wat ik zou kunnen downloaden.
  Wilt u zo goed zijn mij te adviseren in deze kwestie.

  MJF Daniels

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Beste Mathieu,

   Wij hebben veel ervaring met reizen. Dit zijn echter zulke specifieke vragen dat je dit beter bij de Ambassade zelf of bij een Visum organisatie kunt navragen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 9. Mario van der Linden

  Hallo,

  Ik ben in December 2016 naar de Filipijnen gegaan tot 28 Januari 2017,
  Bij aankomst heb ik een visum ontvangen van de douane op de luchthaven Manila tot 28 december 2017.
  Nu ga ik 05 November 2017 weer terug tot 21 December 2017.
  Is mijn vorige stempel / visa in paspoort nog geldig ?

  Groet
  Mario

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Mario,

   Dit soort specifieke vragen kan je beter aan de ambassade of een visum organisatie vragen. Dan weet je 100% zeker dat je het goede antwoord krijgt.

   Reisgroet,
   Sjoerd
   Azie-Expert.nl

   Beantwoorden
 10. Frank

  Beste,
  Wij gaan in februari naar de filipijnen en komen aan op manilla en willen 4 uur later al weer vertrekken naar Coron. Kan het regelen van een 30 dagen visum veel tijd kosten op het vliegveld of is dit zo geregeld? We komen om 4:10 AM aan.
  Bedankt alvast!

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Frank,

   Dit is moeilijk in te schatten. Normaal gesproken zou 4 uur wel voldoende moeten zijn. Maar als je vlucht vertraging heeft en het zit tegen kan je zomaar in de problemen komen. Het kan dus aan te raden zijn om het alvast vanuit Nederland te regelen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 11. Mich

  Dag,

  We hadden een reis geboekt voor 3 weken in Cebu, de Filipijnen, waarvan 30 dagen visum gratis hebben gekregen. Maar nu willen we onze reis verlengen voor nog een 5tal weken extra. Weten jullie hoe en waar ik dit kan verlengen? Of moet ik een visum aanvragen? Dank u.

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Mich,
   Het antwoord staat in de tekst hier boven:

   “Langer blijven?
   Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je je verblijf verlengen met nog eens 38 dagen. In totaal kun je dus 68 dagen in het land blijven. Je kunt in elke grote stad in de Filipijnen je visum verlengen. Kosten voor het verlengen zijn ongeveer €40. Een andere, veel gebruikte optie is de Visa Run.”

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 12. Teun

  Het is verstandig om een visum al voor het vertrek aan te vragen bij de ambassade. De luchtvaartmaatschappij weet dan ook zeker dat je toegelaten wordt in de Philippijnen. Blijf je langer in het land? Het visum kantoor in Manila staat naast de toeristische atractie Intramuros.

  Beantwoorden
 13. Teun

  Als je een visum aanvraagt op de Filipijnse ambassade staat op het visum 1 malig geldig. (single entries) Dus voor mijn reis dit jaar moet ik opnieuw een visum aanvragen. Je kan er niet op wachten, dus een andere dag ophalen. Bel van te voren op omdat zij soms je inkomen willen controleren. Voor vaccinaties: Op het LUMC in Leiden hebben ze alle benodigde medicijnen in huis. Wel een afspraak maken! Het LUMC ligt op loopafstand van het NS centraal station.

  Beantwoorden
 14. Melissa

  Hoi,

  Ik ben student en ik ga voor mijn stage in November tot eind Januari naar de Filipijnen. Nu moet voor student visa langer dan 59 dagen ingeschreven staan op een Filipijnse onderwijs instelling. Nu zie ik op dit forum dat je tot 3 maanden een visum kan aanvragen, of bedoelen ze geldig voor 3 maanden? Zelf kan ik het niet vinden op de website van de ambassade. Hoe komen jullie aan deze info en wat voor type visum is dat? Ik zou graag dit willen aanvragen.

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Melissa,

   Er staat dat het visum geldig is voor 3 maanden. Je kan dit nog steeds aanvragen. Ik weet niet hoe lang je blijft en wat voor visum je nodig hebt maar ik denk dat je het beste even contact kan opnemen met een visum organisatie (er zijn er meerdere online te vinden).

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 15. Evert Zegelaar

  Dag,
  mijn dochter gaat naar de Fillipijnen om deel e nemen aan een 30 daags onderwijs project. Een gratis 30 dagen visum zou dus voldoende zijn. Echter indien ze daar wat eerder wil aankomen om te acclimatiseren, zal ze die 30 dagen overschrijden. Dan zou ze dus voor de 36 dagen verlenging kunnen gaan. Echter haar ticket zal bij binnenkomst duidelijk aangeven dat ze langer dan 30 dagen in het land zal verblijven. Wordt een toezegging dat verlenging van 36 dagen aangevraagd zal worden, geaccepteerd?

  Beantwoorden
 16. Melissa

  Hi allen,

  Ik lees voornamelijk dat het gratus visum voor 30 dagen is, nou kwam ik ook tegen dan het 29 dagen is.. Ik vlieg 12 November en arriveer de 13e in de Fillipijnen. Mijn retour datum is 12 December. Valt dit binnen het ‘gratis visum’ of…

  Ik hoor graag van jullie!

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Melissa,

   Je krijgt bij aankomst gratis een 30 dagen visum. Let er wel op dat je een retour ticket kan laten zien.
   Met jou vlucht val je dus precies binnen de 30 dagen.

   Reisgroet,
   SJoerd

   Beantwoorden
 17. Marco

  Heb interesse om van 2 maart tot 2 april naar de filipijnen gaan.
  Had al naar vliegtickets gekeken, ik zou wel pas op 3 maart aankomen.
  Dit zou normaal net 30 dagen zijn, dus ik zou normaal gewoon een gratis visum daar krijgen bij aankomst in Manila?

  Met vriendelijke groeten

  Beantwoorden
 18. Paul

  Hoi,

  Ik reageer alleen even in het algemeen over de VOA (Visa On Arrival), dit zijn precies 30 dagen dus iedereen kan zelf tellen hoe dat uitkomt, dus Marco hierboven; Als je 3 maart 2018 aankomt , dan is 1 april 2018 de 30-ste en dus laatste dag dat de VOA geldt.
  Een VOA kost geen extra tijd; het is gewoon een stempel dat bij de paspoortcontrole in je paspoort gezet wordt.

  Overigens is een waarschuwing op z’n plaats; Als je langer dan 30 dagen blijft heb je een visum nodig maar een lastiger vraag is of je die vantevoren nodig hebt. In principe “nee” maar … een luchtvaartmaatschappij kan toch moeilijk doen.
  Ik heb 5 jaar op rij zonder probleem zonder visum gereisd en vorig jaar had ik puur toevallig wél een visum (omdat ik toch in Den Haag moest zijn) en enkele weken later bij de incheckbalie van Cathay Pacific werd mij verteld dat ze mij niet aan boord hadden gelaten als ik geen visum had gehad (!?)

  Dan nog iets tav van Teun hierboven die schrijft dat je in de Filipijnse ambassade niet kunt wachten op je paspoort; dat kan wél.
  Wees op tijd aanwezig en zeg bij de aanvraag in de ambassade dat je het visum graag “today” had willen hebben, dat kost € 9,– extra maar je hebt dus geen aangetekende brief nodig wat het prijsverschil vrijwel opheft.
  Binnen enkele uren heb je je paspoort mét visum!

  Beantwoorden
 19. Nel Gelderblom

  Wij reizen via Hongkong naar de Filipijnen. We verblijven eerst 4 dagen in Hongkong. Is dit nog van invloed op het visumbeleid in de Filipijnen?
  Groeten, Nel

  Beantwoorden
 20. marlon

  wat is de de beste deal om te vliegen naar city cebu
  welke vlietuig maatschappij is het goedkoopste ?
  kan ik een auto huren in die stad met een nederlands rijbewijs ?
  wie kan mij antwoord geven
  bedankt marlon

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Marlon,

   de beste deal of goedkoopste vliegmaatschappij is geen vast gegeven. Dit veranderd dagelijks.
   Je kunt een auto huren met een nederlands rijbewijs. Het is echter wel aan te raden om een internationaal paspoort mee te nemen.

   Groeten,
   SJoerd

   Beantwoorden
 21. ronnie

  in Cebu heb je een internationale rijbewijs nodig de politie daar is streng koste bekeuring1.800 peso,s
  plz je bent niet verzekerd dus ook strafbaar met auto schade
  in manilla je gewone rijbewijs

  Beantwoorden
 22. Luuk

  Ik ben van plan om volgend jaar een paar weken door de Fillipijnen rond te gaan reizen, maar ik weet niet precies hoe lang en ik wil ook liever niet een vaste vertrek datum hebben. Is een Visum van 3 maanden 100% te verkrijgen? Wil vanuit de Fillipijnen ook nog naar naar Bali reizen en daar nog 20/30 dagen blijven voor ik naar huis ga. Is het perse noodzakelijk dat ik al mijn ticket naar Bali moet kunnen aantonen? Zou het jammer vinden als ik een vaste datum zou moeten prikken, aangezien ik misschien langer/korter in de fillipijnen blijf dan verwacht. Alvast bedankt en ben benieuwd naar jullie advies!

  Beantwoorden
 23. Rob

  Ik ben van plan om naar de filipijnen te emigreren. Wat kan ik doen?

  Beantwoorden
 24. John

  Wij gaan 9 july naar manilla aankomst 10 july en terug op 6 augustus 2018 dus geen visum nodig?

  Beantwoorden
 25. Van biesen

  Ik kom 14 maart aan in de fillipijnen en vertrek terug naar belgie 14 april? Das dan 1 dag te veel of gaan ze daar niet moeilijk over doen?

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi,

   ze controleren je paspoort bij vertrek dus de kans is groot dat je daar vragen over gaat krijgen. Ik zou het risico niet lopen. De boete die je betaald is tussen de 500 en 4.310 peso per maand. Dit is nogal onduidelijk.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 26. Joris Van Vooren

  Het is absoluut nodig om een ticket te hebben om de Filippijnen terug te verlaten. Ik was in Singapore (met een retourvluchtticket SIN-BRU op zak) maar mocht niet boarden op de vlucht naar Manila omdat ik geen ticket had vanuit De Filippijnen terug naar Singapore, omdat ik nog niet wist of ik vanuit Cebu of vanuit Manila zou terugvliegen. Ik kon een ticket boeken in Changi Airport, maar dat kost zowat het dubbele in vergelijking met een online ticket en de datum van vertrek mag maximaal 30 dagen later zijn (ik bleef 58 dagen in PH). In Changi is er gelukkig gratis internet, dus boekte ik het goedkoopst mogelijke ticket (met Cebu Pacific) MNL-CEB (dat ticket heb ik dus nooit gebruikt). Hoeft helemaal niet afgedrukt te worden als je het kan tonen op je smartphone. Merk op dat boeken op vaste data heen en terug naar Azië veel goedkoper is dan boeken met een nog te bepalen terugreisdatum. Als je relatief lang wil blijven zijn een of meerdere visa-runs zeker aan te bevelen: Hong Kong, Singapore (heel duur qua verblijf, boek nooit iets onder de € 100/nacht), Maleisië, etc. zijn allemaal de moeite om naartoe te gaan. Bijna steeds kan je promo’s vinden bij Cebu Pacific, Air Asia of Scoot. Steeds voldoende op voorhand boeken!

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Joris, klopt! Staat ook bovenaan de pagina dat je een uitreisticket nodig hebt :)
   Verder ligt het aan de douanebeamte of je een uitgeprint ticket nodig hebt of niet. Wij hadden een het ticket op ons telefoon staan, maar moesten deze uitgeprint kunnen laten zien (heel vreemd).
   Verder bedankt voor je info! Super handig!

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 27. Eline

  Ik heb net tickets geboekt van Amserdam naar Hanoi, vanuit Vietnam wil ik naar de Filipijnen en van de Filipijnen naar Maleisie om vervolgens vanaf Singapore terug naar Nederland te vliegen. Alleen wil ik nog geen ticket boeken van vietnam naar filipijnen en van filipijnen naar maleisie, is een beetje afhankelijk hoe lang ik waar blijf. Is mijn ticket van Singapore naar Amsterdam (Terug ticket) voldoende om te laten zien?

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Eline,

   dat is niet voldoende om de Filipijnen binnen te komen. Je moet echt een uitreisbewijs hebben voor de Filipijnen. Dat houdt in; een vliegticket van de Filipijnen naar een ander land.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 28. Maris Dost

  Hallo,

  Ik ben van plan om volgende maand voor 2 maanden naar de Filippijnen te gaan (58 dagen). Dit wordt mijn 5e reis, maar mijn vorige reizen waren allemaal korter dan 30 dagen. Ik ben van plan om bij aankomst de 30 dagen gratis visum te krijgen (stempel in paspoort op het vliegveld) en om vervolgens via het immigratiebureau in manilla dit visum te verlengen met 29 dagen (voor 4400 pesos). Ik heb contact gehad met de ambassade en hun hebben bevestigd dat “een retourticket voor 2 maanden” niet uitmaakt om alsnog een 30 dagen visum te krijgen bij aankomst. Dus in principe is het mogelijk wat ik graag zou willen. Alleen heb ik gelezen dat sommige airlines moeilijk kunnen doen als ik op voorhand geen visum heb ? Kunnen jullie hier misschien meer op toelichten? De reden dat ik op voorhand geen visum wil aanvragen is omdat het voor mij moeilijk is om helemaal naar den Haag te reizen en omdat ik op papier geen 1.000 euro op de bank heb (1 vd vereiste voor aanvraag visum Filippijnen). Alvast bedankt voor uw antwoord.

  Mvg Maris

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Maris,

   het kan inderdaad voorkomen dat een airline er over begint, dat retour ticket. Wij moesten ook echt een retour ticket boeken voordat we aan boord mochten.
   Ik raad je aan om contact op te nemen met de airline (als je al een ticket hebt). Dan weet je alvast of ze er eventueel naar gaan vragen en kan je jezelf daar op voorbereiden met de juiste documenten.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 29. Ronny

  Hallo,
  Ik ga van 28 april tot 31 mei naar de Filippijnen. Is het echt noodzakelijk een visum hier te regelen?of kan ik het daar ook aanvragen. Ik land in Davao City. Probleem is namelijk ook dat door een prive situatie niet kan aantonen dat ik nu genoeg financiële middelen beschikt. Pas 4 dagen voor ik ga vliegen heb ik zon 3000 euro

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Ronny,

   Volgens mij staat het antwoord hier boven beschreven. Je kan je visum ter plekke verlengen. Je moet er alleen rekening mee houden dat als je geen uitreis bewijs hebt je soms niet mee mag met je vlucht en soms ook het land niet in komt.
   Je zou dus kunnen overwegen om een goedkoop uitreis bewijs aan te schaffen op een datum voor 28 Mei.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 30. Natasja

  Hallo,

  Ik ga 27 april naar de Filipijnen en heb een retourticket 4 weken later van Bangkok naar Amsterdam. Ik weet nog niet zeker wanneer ik in die 4 weken precies naar Bangkok vlieg. Is dit retourticket vanuit Bangkok voldoende om te laten zien om de Filipijnen binnen te komen?

  Groeten,

  Natasja

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Natasja,

   Ik ben bang van niet. Ze willen vaak echt een bewijs zien dat je het land gaat verlaten. Je zou een fake ticket kunnen “boeken” of een goedkoop bootticket kunnen zoeken.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 31. Dylan

  Ik ga van 6 mei tot 15juli naar de filipijnen kan ik ter plekke een visum voor 2 maanden aanvragen aangezien ik mijn visum daar wil verlengen

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Dylan,

   Zoals hierboven beschreven heb je om een visum van 30 dagen bij aankomst te kunnen krijgen een retour ticket nodig. Ik neem aan dat je die niet hebt (niet binnen de 30 dagen in ieder geval).
   Je zal dan ook bij aankomst (als je al op het vliegtuig komt zonder visum) geen visum krijgen. Deze krijg je alleen als je kan aantonen dat je binnen 30 dagen weer uit de Filipijnen vertrekt.

   Om je visum in de Filipijnen te kunnen verlengen moet je dus eerst een visum van 30 dagen krijgen. Daarnaast kan je het visum dan met 29 dagen verlengen. Zo te zien is dat in jouw geval ook niet genoeg. Met deze data heb je een visum voor 3 maanden nodig.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 32. Milou

  Hallo,

  Ik sta op het punt om een vliegticket te boeken naar de Filipijnen. Ik zou dan ’s avonds 6 juli aankomen en 5 augustus weer terug vliegen. Als ze de aankomstdag meetellen, overschrijd ik de 30 dagen voor het Visum. Denk je dat ik hier problemen mee krijg? Of valt dit toch nét nog binnen de 30 dagen?

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Milou,

   je visum gaat in op de dag dat je de Filipijnen binnen komt. Dat is de eerste dag. Als je de 5e weg gaan is dat dus 31 dagen. Dit valt dus niet binnen 30 dagen. Het kan zijn dat ze het niet zien, maar ik raad je niet aan om dat te proberen :) Elke dag dat je langer in de Filipijnen blijft dan toegestaan betaal je een boete. Wat dat bedrag precies is, is nogal verschillend. Dat is op eigen risico.

   Je kunt in de Filipijnen vrij makkelijk je visum nog een keer verlengen. Dat raad ik je dan ook aan.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 33. jomar

  Wij willen voor een half jaar naar de filipijnen. We zijn allebei 65 plussers. Hebben wij daar een visum voor nodig?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Jomar,

   Dan hebben jullie inderdaad een visum nodig. Meer informatie over een dergelijk lang verblijf kan je het beste bij de ambassade of op de website van immigration opvragen.

   Alvast veel plezier.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 34. Lammert mulder

  Ik vertrek 20 augustes naar de Filippijnen aankomst de 21ste augustus en heb mijn retour de 21 ste september dit betekent dat ik die dertig dagen overschrijdt moet ik nu hier in nederland een visum aanvragen

  Beantwoorden
 35. Kenny

  Beste

  Ik vlieg in December van Bangkok naar manilla ( visum on arrival 30dagen) na een week ga ik voor 2 weken naar japan (geen visum)
  dan kom ik terug naar manilla voor 2 maand . ( nieuwe 30dagen on arrival en deze laten verlengen tot 59 dagen) en dan verlaat ik de filipijnen voor singapore . Is mijn RETOUR ticket naar japan een geldig UIT TICKET? of mijn UIT TICKET naar singapore 2 maand later geldig om de filipijnen binnen te komen? ik heb totaal geen ervaring met reizen en visums

  ik kan best een visum aanvragen voor filipijnen vanuit belgie maar wanneer moet ik dat doen aangezien ik eerst nog 2 maand in thailand zit voor ik naar de filipijnen ga?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 36. Sara Bremer

  Hallo allen,

  Hierboven staat vermeld dat je bij aankomst in de Filipijnen dus een gratis visum krijgt voor max 30 dagen. Nu vlieg ik op 30 november naar de Manilla en kom daar op 1 december aan. Op 30 december vlieg ik weer terug. Dit zijn dus exact 30 dagen.

  Om zeker te weten dat ik hiervoor gewoon gebruik kan maken van het gratis visum van 30 dagen wat ik in de Filipijnen krijg, vraag ik het hier nog maar even. Want op andere websites kom ik ook termen als ‘tot 30 dagen’ tegen.

  Alvast bedankt voor de hulp!

  Beantwoorden
 37. Peter

  Hallo,

  Ik heb gehoord dat als je getrouwd bent met een Filipijnse je geen Visum nodig hebt als je langer dan een maand blijft de Filippijnen verblijft. Klopt dit, of is dat een fabeltje?

  Beantwoorden
 38. Mat

  Hallo Azië expert:)
  Ik ben van plan om op 17 december voor 2 of 3 maanden naar de Filipijnen te gaan, kan ik een gratis maand visa on arival krijgen( wat ik dan in de Filipijnen wil laten verlengen) als Mn uitreis datum 3 maanden later is…Of is het dan noodzakelijk Mn visa op voorhand te regelen?
  Alvast bedankt voor het meedenken
  Gr mat,

  Beantwoorden
 39. Wendy

  Hoi! Mijn vriend en ik vliegen, heel onhandig, na 32 dagen weer terug. Wat raden jullie ons aan? Van te voren een visum of daar bekijken? Groet van Wendy

  Beantwoorden
 40. Philippe

  Ik heb een ticket voor 2.5 maand naar de Filipijnen, ik krijg 30 dagen visa.
  Mijn vraag is kom ik het land in aangezien ik maar een visa heb van 30 dagen krijg en mijn retour is 6 weken later?
  Ik weet dat ik daar kan verlengen, mijn vraag is alleen of ik zo de Filipijnen in kom?
  mvg.

  Beantwoorden
 41. Albert

  Als ik meer dan toegestaan hoeveelheid shag mee wil nemen naar de philippynen hoeveel moet ik dan exstra betalen

  Beantwoorden
 42. Marjan

  Hoi Reis experts,

  Heb jij enig idee of het nodig is om in het vliegtuig een formulier in te vullen voor het verkrijgen van het 30dagen visum? Zo nee, is dit nodig in Manila? Of wordt de visumstempel daar gewoon afgegeven na paspoortcontrole?

  Alvast bedankt!

  Groetjes,

  Marjan

  Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.