Alle Nederlanders en Belgen die naar de Filipijnen gaan hebben geen visum nodig. Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gratis een 30 dagen visum. Met dit visum kan je 30 dagen rondreizen in de Filipijnen. Er zijn wel wat voorwaarden. Op deze pagina kom je het volgende te weten:

Visum Filipijnen

Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gelijk een stempel in je pasport. Dit wordt ook wel een ‘visum upon arrival’ genoemd. Dit visum is 30 dagen geldig. Je hebt dus geen speciale aanvragen nodig voor een visum Filipijnen. 30 dagen is voor de meeste reizigers genoeg. Dat je geen visum Filipijnen nodig hebt betekent niet dat je niks op orde hoeft te hebben.

TIP – alle Nederlanders en Belgen hebben GEEN visum nodig. Je mag 30 dagen in het land blijven zonder visum.

Benodigdheden Visum Filipijnen

Ook al krijg je bij de grens meteen een visum moet je wel een aantal dingen kunnen laten zien bij de grens. In de praktijk vragen ze niet altijd naar deze dingen maar als ze er wel naar vragen moet je het kunnen tonen.

 • een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
 • een retourticket

In veel landen wordt er bijna niet naar een retourticket gevraagd. In de Filipijnen is dit wel het geval! Je moet dus kunnen aantonen dat je het land weer verlaat. Je hoeft niet per se terug te keren naar Nederland. Een ticket uit de Filipijnen (naar elk willekeurig land) is voldoende.

Banaue

Het prachtige Banaue

Langer blijven?

Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je je verblijf verlengen met nog eens 38 dagen. In totaal kun je dus 68 dagen in het land blijven. Je kunt in elke grote stad in de Filipijnen je visum verlengen. Kosten voor het verlengen zijn ongeveer €40. Een andere, veel gebruikte optie is de Visa Run.

Visa Run

Een visa run is een uitstapje naar een ander land. Dit doe zodat je, bij terugkomst in de Filipijnen, weer een nieuw visum voor 30 dagen krijgt. Je kunt bijvoorbeeld naar Thailand, Hong Kong of Tokyo reizen. Dit kan alleen met het vliegtuig dus is vrij prijzig, maar wel handig mocht je geen andere optie hebben.

Online visum Filipijnen


Als je van te voren al weet dat je langer dan 30 dagen in de Filipijnen blijft is het makkelijker om je visum Filipijnen in Nederland aan te vragen. Er zijn verschillende visumbureau’s die dit voor je kunnen regelen. Je betaald dan ongeveer €85 en je visum Filipijnen heb je dan al binnen voor vertrek. Je krijgt dan een visum voor 3 maanden.

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Alle Nederlanders en Belgen die naar de Filipijnen gaan hebben geen visum nodig. Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gratis een 30 dagen visum. Met dit visum kan je 30 dagen rondreizen in de Filipijnen.

4.6

Vragen, opmerkingen en antwoorden

40
 1. lotte

  Ik wil naar de filipijnen voor een maand of minder, en ik ga dus voor dat gratis visum maar ik weet nog niet welke dag ik terug vlieg naar bangkok. Hoe kan ik dan bewijzen dat ik terug ga ? ik wil namelijk geen vaste tijden en data hebben, stel ik vind het leuker of tegen vallen dan heb ik die ticket al.

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Lotte,

   je zal echt een uitreisticket moeten hebben. Deze moet je uitgeprint meenemen. Wij hadden een tussenstop op Hong Kong en ons uitreisticket hadden we niet uitgeprint bij ons. Deze moesten we uitprinten anders mochten we de Filipijnen niet in. Ze controleren dit dus wel.
   Je hebt een paar opties.
   – Er zijn websites waar je neptickets kunt make. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan maar je zou het eens kunnen Googlen. Deze kun je dan laten zien bij de luchthaven.
   – Een goedkoop ticket boeken naar een goedkope bestemming. Voor €55 vlieg je van Manilla naar Hong Kong. Dan heb je een echt ticket om te laten zien.
   – Het risico nemen dat ze nergens naar vragen op de luchthaven, hoewel ik die optie niet zou aanraden 🙂

   Fijne reis alvast!

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 2. Robert

  gewoon bellen naar de ambasade

  Beantwoorden
 3. Yara

  Hoihoi,

  Ik vertrek binnekort naar de filipijnen en heb al een visum voor 59 dagen maar ik blijf veel langer, weet iemand hoe het zit als ik deze ga verlengen in de filipijnen zelf? Zoals kan ik de formulieren die ik daar moet invullen niet nu alvast invullen? Hoeveel kost het ongeveer?

  Groeten,
  Yara

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Yara,

   Als het goed is kun je het visum in de grote steden ter plekke verlengen. Deze formulieren zijn niet hier al in te vullen vrees ik. Kosten weet ik niet precies maar ik vermoed zo rond de 50 euro.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 4. gino

  beste, ik zit met een vraagje over het verkrijgen van een visum. ik ben belg maar heb geen werk dus ik kan geen loonbriefje voorleggen om een visum aan te vragen voor 3 maanden. nu is m’n vraag of m’n moeder borg kan staan voor mij aangezien ik ten laste sta bij haar. in slechtste geval zou ik een visa run doen maar zou toch beter zijn als ik het visum zou kunnen krijgen hier in belgie. ik hoop dat iemand raad weet met dit probleem en ik dank jullie bij voorbaat,vriendelijke groeten 🙂

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Gino,

   Wij hebben veel ervaring met reizen, maar dit zijn zulke specifieke vragen dat je dit beter bij de Ambassade of bij een Visum organisatie kunt navragen.

   Groeten,Ties

   Beantwoorden
 5. Roos

  Hoi! Ik heb een retourtje Manila geboekt voor 6 weken, maar ik wil tussendoor nog naar Indonesië of Maleisië. Moet ik daar bij aankomst een aantoonbaar ticket voor hebben, wil ik in aanmerking komen voor de 30 dagen visa on arrival? Het liefst leg ik dat namelijk nog niet vast. Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Roos,

   Bedoel je bij aankomst in Indonesië of Maleisië? Daar controleren ze niet zo streng op een retour ticket. In de Filipijnen wel maar dat retourtje heb je al.
   Mocht je helemaal op zeker willen spelen kan je op internet eens googlen op Fake ticket. Er bestaan websites waar je nep tickets mee kunt maken. Deze werken uitstekend.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 6. henk martens

  ben in de filipijnen nu heb een visa voor 30 dagen maar mijn retour 50 dagn later hoe moet dat nu doen en wat gaat het mij dat kosten

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Beste Henk,

   De vraag wordt beantwoord in de bovenstaande tekst:

   Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je je verblijf verlengen met nog eens 38 dagen. In totaal kun je dus 68 dagen in het land blijven. Je kunt in elke grote stad in de Filipijnen je visum verlengen. Kosten voor het verlengen zijn ongeveer €40. Een andere, veel gebruikte optie is de Visa Run.

   Veel plezier nog in de Filipijnen!

   Groeten,
   SJoerd

   Beantwoorden
 7. dirk

  hallo,
  Mag je retour ticket de datum van 30 dagen overschrijden als je met toeristenvisum de Filipijnen binnenkomt ?

  Beantwoorden
 8. Mathieu Daniels

  Ls.
  Na de verplichte 59 dagen wou ik een visum aanvragen voor 6 maanden maar volgens de beambte was dat niet mogelijk.
  Hiervoor zou ik een brief moeten overhandigen maar heb geen idee wat dit inhoudt ?
  Om welke brief handelt zich dit en is er misschien een formulier of iets dergelijks wat ik zou kunnen downloaden.
  Wilt u zo goed zijn mij te adviseren in deze kwestie.

  MJF Daniels

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Beste Mathieu,

   Wij hebben veel ervaring met reizen. Dit zijn echter zulke specifieke vragen dat je dit beter bij de Ambassade zelf of bij een Visum organisatie kunt navragen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 9. Mario van der Linden

  Hallo,

  Ik ben in December 2016 naar de Filipijnen gegaan tot 28 Januari 2017,
  Bij aankomst heb ik een visum ontvangen van de douane op de luchthaven Manila tot 28 december 2017.
  Nu ga ik 05 November 2017 weer terug tot 21 December 2017.
  Is mijn vorige stempel / visa in paspoort nog geldig ?

  Groet
  Mario

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Mario,

   Dit soort specifieke vragen kan je beter aan de ambassade of een visum organisatie vragen. Dan weet je 100% zeker dat je het goede antwoord krijgt.

   Reisgroet,
   Sjoerd
   Azie-Expert.nl

   Beantwoorden
 10. Frank

  Beste,
  Wij gaan in februari naar de filipijnen en komen aan op manilla en willen 4 uur later al weer vertrekken naar Coron. Kan het regelen van een 30 dagen visum veel tijd kosten op het vliegveld of is dit zo geregeld? We komen om 4:10 AM aan.
  Bedankt alvast!

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Frank,

   Dit is moeilijk in te schatten. Normaal gesproken zou 4 uur wel voldoende moeten zijn. Maar als je vlucht vertraging heeft en het zit tegen kan je zomaar in de problemen komen. Het kan dus aan te raden zijn om het alvast vanuit Nederland te regelen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 11. Mich

  Dag,

  We hadden een reis geboekt voor 3 weken in Cebu, de Filipijnen, waarvan 30 dagen visum gratis hebben gekregen. Maar nu willen we onze reis verlengen voor nog een 5tal weken extra. Weten jullie hoe en waar ik dit kan verlengen? Of moet ik een visum aanvragen? Dank u.

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Mich,
   Het antwoord staat in de tekst hier boven:

   “Langer blijven?
   Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je je verblijf verlengen met nog eens 38 dagen. In totaal kun je dus 68 dagen in het land blijven. Je kunt in elke grote stad in de Filipijnen je visum verlengen. Kosten voor het verlengen zijn ongeveer €40. Een andere, veel gebruikte optie is de Visa Run.”

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 12. Teun

  Het is verstandig om een visum al voor het vertrek aan te vragen bij de ambassade. De luchtvaartmaatschappij weet dan ook zeker dat je toegelaten wordt in de Philippijnen. Blijf je langer in het land? Het visum kantoor in Manila staat naast de toeristische atractie Intramuros.

  Beantwoorden
 13. Teun

  Als je een visum aanvraagt op de Filipijnse ambassade staat op het visum 1 malig geldig. (single entries) Dus voor mijn reis dit jaar moet ik opnieuw een visum aanvragen. Je kan er niet op wachten, dus een andere dag ophalen. Bel van te voren op omdat zij soms je inkomen willen controleren. Voor vaccinaties: Op het LUMC in Leiden hebben ze alle benodigde medicijnen in huis. Wel een afspraak maken! Het LUMC ligt op loopafstand van het NS centraal station.

  Beantwoorden
 14. Melissa

  Hoi,

  Ik ben student en ik ga voor mijn stage in November tot eind Januari naar de Filipijnen. Nu moet voor student visa langer dan 59 dagen ingeschreven staan op een Filipijnse onderwijs instelling. Nu zie ik op dit forum dat je tot 3 maanden een visum kan aanvragen, of bedoelen ze geldig voor 3 maanden? Zelf kan ik het niet vinden op de website van de ambassade. Hoe komen jullie aan deze info en wat voor type visum is dat? Ik zou graag dit willen aanvragen.

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Melissa,

   Er staat dat het visum geldig is voor 3 maanden. Je kan dit nog steeds aanvragen. Ik weet niet hoe lang je blijft en wat voor visum je nodig hebt maar ik denk dat je het beste even contact kan opnemen met een visum organisatie (er zijn er meerdere online te vinden).

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 15. Evert Zegelaar

  Dag,
  mijn dochter gaat naar de Fillipijnen om deel e nemen aan een 30 daags onderwijs project. Een gratis 30 dagen visum zou dus voldoende zijn. Echter indien ze daar wat eerder wil aankomen om te acclimatiseren, zal ze die 30 dagen overschrijden. Dan zou ze dus voor de 36 dagen verlenging kunnen gaan. Echter haar ticket zal bij binnenkomst duidelijk aangeven dat ze langer dan 30 dagen in het land zal verblijven. Wordt een toezegging dat verlenging van 36 dagen aangevraagd zal worden, geaccepteerd?

  Beantwoorden
 16. Melissa

  Hi allen,

  Ik lees voornamelijk dat het gratus visum voor 30 dagen is, nou kwam ik ook tegen dan het 29 dagen is.. Ik vlieg 12 November en arriveer de 13e in de Fillipijnen. Mijn retour datum is 12 December. Valt dit binnen het ‘gratis visum’ of…

  Ik hoor graag van jullie!

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Melissa,

   Je krijgt bij aankomst gratis een 30 dagen visum. Let er wel op dat je een retour ticket kan laten zien.
   Met jou vlucht val je dus precies binnen de 30 dagen.

   Reisgroet,
   SJoerd

   Beantwoorden
 17. Marco

  Heb interesse om van 2 maart tot 2 april naar de filipijnen gaan.
  Had al naar vliegtickets gekeken, ik zou wel pas op 3 maart aankomen.
  Dit zou normaal net 30 dagen zijn, dus ik zou normaal gewoon een gratis visum daar krijgen bij aankomst in Manila?

  Met vriendelijke groeten

  Beantwoorden
 18. Paul

  Hoi,

  Ik reageer alleen even in het algemeen over de VOA (Visa On Arrival), dit zijn precies 30 dagen dus iedereen kan zelf tellen hoe dat uitkomt, dus Marco hierboven; Als je 3 maart 2018 aankomt , dan is 1 april 2018 de 30-ste en dus laatste dag dat de VOA geldt.
  Een VOA kost geen extra tijd; het is gewoon een stempel dat bij de paspoortcontrole in je paspoort gezet wordt.

  Overigens is een waarschuwing op z’n plaats; Als je langer dan 30 dagen blijft heb je een visum nodig maar een lastiger vraag is of je die vantevoren nodig hebt. In principe “nee” maar … een luchtvaartmaatschappij kan toch moeilijk doen.
  Ik heb 5 jaar op rij zonder probleem zonder visum gereisd en vorig jaar had ik puur toevallig wél een visum (omdat ik toch in Den Haag moest zijn) en enkele weken later bij de incheckbalie van Cathay Pacific werd mij verteld dat ze mij niet aan boord hadden gelaten als ik geen visum had gehad (!?)

  Dan nog iets tav van Teun hierboven die schrijft dat je in de Filipijnse ambassade niet kunt wachten op je paspoort; dat kan wél.
  Wees op tijd aanwezig en zeg bij de aanvraag in de ambassade dat je het visum graag “today” had willen hebben, dat kost € 9,– extra maar je hebt dus geen aangetekende brief nodig wat het prijsverschil vrijwel opheft.
  Binnen enkele uren heb je je paspoort mét visum!

  Beantwoorden
 19. Nel Gelderblom

  Wij reizen via Hongkong naar de Filipijnen. We verblijven eerst 4 dagen in Hongkong. Is dit nog van invloed op het visumbeleid in de Filipijnen?
  Groeten, Nel

  Beantwoorden
 20. marlon

  wat is de de beste deal om te vliegen naar city cebu
  welke vlietuig maatschappij is het goedkoopste ?
  kan ik een auto huren in die stad met een nederlands rijbewijs ?
  wie kan mij antwoord geven
  bedankt marlon

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Marlon,

   de beste deal of goedkoopste vliegmaatschappij is geen vast gegeven. Dit veranderd dagelijks.
   Je kunt een auto huren met een nederlands rijbewijs. Het is echter wel aan te raden om een internationaal paspoort mee te nemen.

   Groeten,
   SJoerd

   Beantwoorden
 21. ronnie

  in Cebu heb je een internationale rijbewijs nodig de politie daar is streng koste bekeuring1.800 peso,s
  plz je bent niet verzekerd dus ook strafbaar met auto schade
  in manilla je gewone rijbewijs

  Beantwoorden
 22. Luuk

  Ik ben van plan om volgend jaar een paar weken door de Fillipijnen rond te gaan reizen, maar ik weet niet precies hoe lang en ik wil ook liever niet een vaste vertrek datum hebben. Is een Visum van 3 maanden 100% te verkrijgen? Wil vanuit de Fillipijnen ook nog naar naar Bali reizen en daar nog 20/30 dagen blijven voor ik naar huis ga. Is het perse noodzakelijk dat ik al mijn ticket naar Bali moet kunnen aantonen? Zou het jammer vinden als ik een vaste datum zou moeten prikken, aangezien ik misschien langer/korter in de fillipijnen blijf dan verwacht. Alvast bedankt en ben benieuwd naar jullie advies!

  Beantwoorden
 23. Rob

  Ik ben van plan om naar de filipijnen te emigreren. Wat kan ik doen?

  Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.