Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Visum voor de Filipijnen

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 89

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Alle Nederlanders en Belgen die naar de Filipijnen gaan hebben geen visum nodig. Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gratis een 30 dagen visum. Met dit visum kan je 30 dagen rondreizen in de Filipijnen. Er zijn wel wat voorwaarden. Op deze pagina kom je het volgende te weten over het visum voor de Filipijnen:

Visum voor de Filipijnen

Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gelijk een stempel in je pasport. Dit wordt ook wel een ‘visum upon arrival’ genoemd. Deze is 30 dagen geldig. Je hebt dus geen speciale aanvragen nodig voor een visum voor de Filipijnen. 30 dagen is voor de meeste reizigers genoeg. Dat je geen visum nodig hebt betekent niet dat je niks op orde hoeft te hebben.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen hebben GEEN visum nodig. Je mag 30 dagen in het land.

Benodigdheden Visum voor de Filipijnen

Ook al krijg je bij de grens meteen een visum moet je wel een aantal dingen kunnen laten zien bij de grens. In de praktijk vragen ze niet altijd naar deze dingen maar als ze er wel naar vragen moet je het kunnen tonen.

 • een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
 • een retourticket (binnen de 30 dagen)

In veel landen wordt er bijna niet naar een retourticket gevraagd. In de Filipijnen is dit wel het geval! Je moet dus kunnen aantonen dat je het land weer verlaat. Je hoeft niet per se terug te keren naar Nederland. Een ticket uit de Filipijnen (naar elk willekeurig land) is voldoende.

Banaue

Het prachtige Banaue

Langer blijven?

Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je je verblijf verlengen met nog eens 29 dagen. In totaal kun je dus 59 dagen in het land blijven. Je kunt in elke grote stad in de Filipijnen je visum verlengen. De kosten voor het verlengen verschillen per leeftijd;

 • Kinderen tot 14 jaar 3.130 peso
 • Kinderen tussen 14 en 16 jaar  4.150 peso
 • Volwassenen  4.400 peso

Boete voor overstay

Afhankelijk van de ernst van uw overschrijding, kan je het land worden uitgezet en/of een boete krijgen. Dit betekent dat je misschien ook problemen hebt om een visum voor andere landen te krijgen, dus we raden het niet aan om langer te blijven!

De boete die je betaalt voor je overstay is nogal vaag. De Bureau of Immigration meldt 500 tot 4.310 peso per maand, maar hier is veel onduidelijkheid over.

Visa Run

Een visa run is een uitstapje naar een ander land. Dit doe zodat je, bij terugkomst in de Filipijnen, weer een nieuw visum voor 30 dagen krijgt. Je kunt bijvoorbeeld naar Thailand, Hong Kong of Tokyo reizen. Dit kan alleen met het vliegtuig dus is vrij prijzig, maar wel handig mocht je geen andere optie hebben.

Online visum

Als je van te voren al weet dat je langer dan 30 dagen in de Filipijnen blijft is het makkelijker om je visum in Nederland aan te vragen. Er zijn verschillende visumbureau’s die dit voor je kunnen regelen. Je betaalt dan ongeveer €85 en je visum voor de Filipijnen heb je dan al binnen voor vertrek.

Wat wij vinden:
 • 9.6/10
  Azië Expert - 9.6/10
9.6/10

Samenvatting

Alle Nederlanders en Belgen die naar de Filipijnen gaan hebben geen visum nodig. Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gratis een 30 dagen visum. Met dit visum kan je 30 dagen rondreizen in de Filipijnen.

89 comments

 1. Grammati

  Spelling controle: “die je betaald” moet zijn “die je betaalt”

 2. Pieter-Bart Cijfer

  Ik heb een vraag. Mag je met een strafblad naar de Filipijnen?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Pieter Bart,

   Deze vraag kan je beter bij de Filipijnse ambassade neerleggen. Wij gaan in onze informatie uit van standaard omstandigheden.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 3. John

  Na een half jaar Australie gaat mijn dochter op 15 december voor 14 dagen naar de Phillipijnen , vandaar nog een paar dagen naar Singapore. Voor de jaarwisseling is zij vertrokken van de Philipijnen.
  Nu verloopt haar paspoort ( ruim binnen 6 maanden) op 20 Januarie 2020! Wordt haar de toegang, tot de Phillipijnen, nu geweigerd bij aankomst?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Beste John,

   officieel moet je paspoort voldoen aan de eisen die op deze pagina staan. Of ze daar daadwerkelijk naar kijken kunnen wij niet inzien. De een zal hier strenger op controleren dan de ander. Wij adviseren om het risico in ieder geval niet te nemen. Onze ervaring is dat de Filipijnen een van de weinige landen is waar ze streng controleren aan de grens.

   Happy travels,
   Ties

 4. Maarten Peeters

  Hallo, ik ga naar de filipijnen gaan en ik vertrek de 22ste om 23ste december aan te komen. Ik heb dan de VOA natuurlijk zoals de keren eevoor, maar het is 6 dagen dat ik ga langer blijven, tot ongeveer 25 januari. Mag ik doordat ik 6tal dagen langer in het land blijf, wel binnen komen? Dit omdat als ik daar ben, ik meteen ga zorgen dat het gaat voor verlengd verblijf ofzo?

  Ik heb natuurlijk dan sowieso ook het ticket van vertrek naar Brussel terug in januari, dus ze hebben dan ook wel effectief bewijs dat ik die bepaalde datum terug naar huis vertrek. Kunnen ze moeilijk doen of ergens met een airline dat moeilijk kan doen?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Maarten,

   het kan zijn dat de airline (die kans is sowieso groot) en de douane beambte moeilijk gaan doen inderdaad. Ik kan het alleen niet voorspellen of met zekerheid zeggen.
   Je kan het best contact opnemen met de vliegmaatschappij om zeker te weten dat je mee mag aan boord. De kans dat ze aan de grens moeilijk zullen doen acht ik niet zo groot.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 5. CH

  Ik heb over twee weken een paspoort,maar ik zag staan dat het eerst 6 maanden geldig moet zijn als je de Filipijnen kan gaan. Mijn vraag is er een andere optie nog waardoor ik weg kan wanneer ik het paspoort heb.Ik wil maar twee tot vier weken weg blijven.

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Ch,

   Met die 6 maanden wordt bedoelt dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat je aankomt. Dus het mag niet 2 maanden na aankomst verlopen.
   Dat moet dus geen probleem zijn in jouw geval.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 6. Arno

  Beste, ga naar de Filipijnen aankomst 6 december en vertrek weer op 5 januari dus 1 dag teveel .Moet ik hiervoor een visum aanvragen

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Beste Arno,

   1 dag teveel is ook gewoon teveel. Je kan een visum aanschaffen of de overstay boete betalen. Hoe moeilijk ze hier over doen kunnen wij ook niet voorzien.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 7. Jill

  Goedendag
  Ik heb een Chinees paspoort en een Nederlandse verblijfsvergunning. Mag ik dan als ik op business trip voor 1 week ga ook zonder visum?
  Ik hoor graag
  Gr jill

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Jill,

   Wij zijn geen visum organisatie. Voor vragen over je eigen visum aanvraag verwijzen wij door naar de Ambassade of een visum organisatie die de aanvraag uit handen neemt.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 8. Jean

  Visa verlengen kost 3200 peso
  En als je in Nederland visa aanvraagt is maar voor 2 maanden en niet 3

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Jean,

   bedankt voor je bericht. Volgens de officiële website van de overheid van de Filipijnen kost het 4.400 Peso, maar het kan zijn dat er andere bedragen gevraagd worden. Dat is altijd lastig in te schatten.

   Groeten,
   Ties

 9. Paul Oost

  Veel vragen hier gaan over het visum, hier beneden zal ik op een rijtje zetten hoe de visumaanvraag in Den Haag in z’n werk gaat.
  Het VOA is precies 30 dagen en de dag dat je in de Filipijnen door de douane gaat is dag 1 en op dag 30 kun je nog probleemloos vertrekken. Dus zelf ff tellen !

  Ik ben altijd probleemloos de Filipijnen binnen gekomen en ik neem aan dat de douanier op z’n beeldscherm kan zien wat voor soort ticket ik heb, want die keren dat ik langer dan 30 dagen bleef, kreeg ik steevast de opmerking mee dat ik nog voor een visum moet zorgen.

  Als je langer dan 30 dagen in de Filipijnen verblijft heb je een visum nodig.
  Dit kun je regelen bij de Filipijnse ambassade in Den Haag of Filipijns consulaat in Rotterdam of Amsterdam of in de Filipijnen zelf bij een “Immigration Office”.
  Als je de mogelijkheid hebt om een reisje naar Den Haag te maken zou ik zeker adviseren om het visum van tevoren te regelen, dat is makkelijker en niet duurder dan in de Filipijnen, én het scheelt misschien een discussie bij de incheckbalie op Schiphol, een risico dat ik hierboven al eens beschreven heb.

  De aanvraag moet persoonlijk in Den Haag gedaan worden, je hoeft geen afspraak te maken.
  Voor de meeste mensen is een ´single entry´ / 59 dagen-visa voldoende;
  Je hebt nodig;
  • Een ingevuld visumformulier (F.A. Form No. 2-A), gedownload van de site van de ambassade.
  • € 27,– in cash.
  • Eén pasfoto.
  • Paspoort + kopie vh paspoort.
  • Kopie van je vliegticket. (mag geen enkele-reis zijn)
  • Kopie van de meest recente salarisstrook.
  • spoedprocedure kost € 9,– extra en dan krijg je het paspoort mét visum binnen enkele uren terug. Óf je brengt een aangetekende brief mee, aan jezelf geadresseerd en je krijgt je paspoort binnen enkele dagen thuisgestuurd.

  adres;
  Embassy of the Philippines
  Laan Copes van Cattenburch 125
  2585 EZ, Den Haag
  070-3604820

  Openingstijden ma-vr; 09.00 – 15.30

  Let op dat je niet toevallig op een Filipijnse feestdag gaat, want dan zijn ze gesloten, kijk op de site voor info.
  homepage; http://thehaguepe.dfa.gov.ph/
  Visumpagina; http://thehaguepe.dfa.gov.ph/example-pages/2014-03-12-03-41-00

 10. Albert

  Als ik meer dan toegestaan hoeveelheid shag mee wil nemen naar de philippynen hoeveel moet ik dan exstra betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder