Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Reizen in de Filipijnen

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 28 februari, 2020

Reizen in de Filipijnen wint de laatste jaren aan populariteit. En terecht. Het land is gezegend met strak witte stranden, blauwe zeeën, prachtige binnenlanden, oude Spaanse gebouwen en een ontzettend vriendelijke bevolking.

Al deze dingen maken de Filipijnen een top bestemming. Door interne conflicten heeft het grote toerisme het land lang links laten liggen. Daar komt de laatste jaren verandering in. Ga daarom NU nog naar de Filipijnen om het prachtige en authentieke land te leren kennen.

Reizen in de Filipijnen

De Filipijnen lenen zicht uitstekend voor verschillende soorten reizen. De afgelegen ligging maken het een prachtige bestemming maar soms ook een “lastige” bestemming. Afhankelijk van wat voor soort reiziger je bent en hoeveel tijd je hebt kan je kiezen uit een aantal mogelijkheden. Een georganiseerde vakantie, een backpack reis, een georganiseerde rondreis of een zelf geplande rondreis.

De keuze zal voor iedereen anders zijn. De één wil gewoon 2 weken op het strand liggen terwijl de ander in 4 weken tijd zoveel mogelijk van het land wil zien. En hoewel de zelf geplande rondreizen steeds populairder worden, groeit de reisbranche in de Filipijnen ook hard.

Vakantie Filipijnen

Een vakantie in de Filipijnen lijkt misschien grotendeels op een rondreis door de Filipijnen. Het verschil zit hem in het feit dat je tijdens een vakantie minder zult doen en minder van het land zal zien. Met een vakantie in de Filipijnen bedoelen we een echte strandvakantie. Je vliegt naar je bestemming en verblijft tijdens je vakantie grotendeels in hetzelfde resort/ hotel in dezelfde plaats.

Er valt genoeg te doen tijdens zo’n vakantie mocht je niet al die tijd op het strand willen liggen. Je kunt duiken, fietsen huren, een scoter huren, een tour door het binnenland doen of een vulkaan beklimmen. Ondanks dat je misschien wat minder van het land ziet kan je nog steeds genoeg ondernemen tijdens je vakantie.

En met ruim 7.000 eilanden is er altijd wel een goede plek te vinden voor jouw vakantie in de Filipijnen.

TIP ♥ – Ons advies? Wil je een zorgeloze vakantie en uitgerust terugkomen. Boek dan je vakantie bij een specialist. Lees daar meer over op onze vakantie Filipijnen pagina.

Sumiloc Island

Backpacken in de  Filipijnen

Backpacken is een populair woord onder jongeren en studenten. Veel van hen gaan tijdens of vlak na hun studie een tijdje backpacken. De Filipijnen is misschien wel de perfecte backpack bestemming als je maar kort de tijd hebt. Het land is zo divers dat je er makkelijk wekenlang kunt rondtrekken zonder telkens hetzelfde tegen te komen. Daarnaast is het een goedkope bestemming, ook niet onbelangrijk voor backpackers.

Naast de veelzijdigheid en het budget zijn de Filipino’s ook nog eens ontzettend vriendelijk. Ze staan altijd voor je klaar en zullen je waar mogelijk helpen. Dit maakt het voor ons een van de leukste backpack bestemmingen van Azië. Omdat het nog niet zo lang op de kaart staat als toeristische bestemming kom je ook nog eens in een authentiek land.

TIP ♥ – Meer tips en tricks over het backpacken in de Filipijnen lees je op onze Backpacken Filipijnen pagina.

Mount Apo

Georganiseerde rondreis

Een georganiseerde rondreis is misschien wel een van de beste opties voor veel mensen. Omdat het land uit zoveel verschillende eilanden bestaat is het vervoer niet altijd even makkelijk, zeker niet als je maar twee of drie weken de tijd hebt. Je betaald misschien iets meer maar je weet zeker dat alles van A tot Z geregeld is. Daarnaast kunnen veel reisorganisaties je uitstekend helpen met speciale wensen of unieke bezienswaardigheden.

Zoals we al zeiden is het land groot, divers en bestaat het uit ruim 7.000 eilanden. Dit maakt het uniek en boeiend maar ook moeilijker te bereizen. Je zal vaak een boot of vlucht moeten boeken naar een ander eiland en wanneer je daar aankomt wil je toch ook wel graag zeker weten dat je ergens kunt slapen.

TIP ♥ – Wil je zeker weten dat je het maximale uit je rondreis door de Filipijnen haalt? Lees dan verder op onze Rondreis Filipijnen pagina.

Boracay
Wat wij vinden:
  • 8.8/10
    Azië Expert - 8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Reizen in de Filipijnen wint de laatste jaren aan populariteit. En terecht. Het land is gezegend met strak witte stranden, blauwe zeeën, prachtige binnenlanden, oude Spaanse gebouwen en een ontzettend vriendelijke bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder