Galle

Als Nederlander mag je de stad Galle eigenlijk niet missen. Galle is namelijk lang in handen geweest van de Nederlanders. Er hangt hier dan ook een Nederlandse sfeer. Hoewel de buitenwijken niet veel sfeer hebben veranderd dat zodra je de ommuurde binnenstad binnen komt en binnen treedt in een oude koloniale stad. Gelegen aan de oceaan is dit een unieke stad.

Vlieg al naar sri lanka voor €425!

Galle

Galle is gebouwd in 1663 door de Nederlands en is een unieke verzameling van cultuur en structuur die eeuwen geleden zijn aangebracht. Als je gewoon een wandeling maakt door de stad heen kom je het ene na de andere prachtige gebouw tegen. En met straten als Zeeberg Straat, Leynbaanstraat en de Groote waan je je even in Nederland.

De ommuurde stad Galle staat ook niet voor niets sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. kerk kom je hier tegen. Het meest bijzondere van de stad is dat het nog steeds een heerlijke vibe heeft. Locals doen nog steeds hun ding hier en het toerisme is nog niet booming. Dit duurt wellicht niet lang omdat al veel hotel en restaurantketens Galle hebben gevonden en veel oude koloniale gebouwen veranderen in hotels. Reis daarom zo snel mogelijk richting Galle en verken de stad nu het nog authentiek is.

Binnenstad Galle

De binnenstad van Galle wordt beschermd door een dikke verdedigingsmuur. Hoewel de stad Galle behoorlijk groot is, het is de vierde stad in Sri Lanka, loop je binnen een uurtje de muur over. Mocht je in Galle komen vergeet dan zeker niet om van het schitterende uitzicht op de stad en de oceaan te genieten vanaf de stadsmuren.
De binnenstad, of fort, werd in 1663 door het VOC gebouwd nadat de Portugezen werden verjaagd. De Nederlanders waren echter niet de eerste die hier een fort bouwde. De Portugezen hadden namelijk ook een fort. Nadat het VOC hier in 1640 aankwamen met twaalf schepen en meer dan 2.000 man waren de Portugezen echter snel verdwenen. Binnen vier dagen viel Galle in Nederlandse handen. Het waren de Nederlanders die de muur groter en steviger maakte om de stad te beschermen.

In de binnenstad vindt je mooie kleine huisjes met echte Hollandse tuintjes, Nederlands hervormde kerken en veel meer Nederlandse architectuur. Dat allemaal terwijl er ook palmbomen staan en de stad tegen de oceaan aan ligt met heerlijke stranden. Een absolute hoogtepunt is een wandeling over de stadsmuur met zonsondergang.

Tsunami Galle

In 2004 werd ook Galle getroffen door de tsunami. Niet alleen werd de stad ernstig beschadigd, veel mensen verloren familie en vrienden en hun huis. Toeristen bleven weg door uit Galle waardoor locals in financiële nood kwamen. Gelukkig hebben ze Galle weer opgebouwd en is de stad wederom de schitterende stad die het was voor de tsunami.

Locatie Galle