Geloof Malediven

Het belangrijkste geloof Malediven is de islam. Sterker nog, het is de officiële staatsreligie en het aanhangen van een ander geloof is verboden. Eeuwen geleden kwamen de Arabieren in de Malediven die de bevolking bekeerde tot moslim. Daarvoor waren de inwoners van de Malediven overwegend boeddhistisch. Je kan niet in de Malediven wonen, of staatsburger worden zolang je geen moslim bent.

Boek hier voordelige vliegtickets naar de Malediven

Geloof Malediven

Hoewel de inwoners van de Malediven allemaal moslim zijn is het geloof hier minder streng dan in andere islamitische landen. Met name de jongeren mensen zijn niet meer zo streng als de dat de oudere zijn. Toch zijn er wel een aantal regels waar je rekening mee dient te houden bij een bezoek aan de Malediven. Zo is het verboden om alcohol te drinken. Dit kan je dan ook alleen in resorts verkrijgen. Drugs zijn uiteraard verboden en in tegenstelling tot andere landen, waar regelmatig drugs te koop is, vinden de Malediviërs het zelf niet prettig. Homoseksualiteit is strafbaar op de Malediven.

Net als een bezoek aan ieder ander land is het raadzaam om de normen en waarden te respecteren. In resorts wordt er overigens minder gelet op de islamitische regels. Zo kan je er varkensvlees eten of alcohol drinken.

Friday Mosque

Tradities Malediven

Hoewel de islam al eeuwen lang de staatsreligie is hebben de inwoners van de Malediven wel bepaalde rituelen of tradities, met name de oude Malediviërs. Veel oude inwoners van de Malediven geloven nog steeds in kwade geesten, handlezen en zwarte magie. Het geloof in jinni’s (geesten) dateert zelfs uit de tijd van voor de islam.

Andere tradities in de Malediven zijn bijvoorbeeld de Ramadan. Dit is voor veel inwoners van de Malediven de belangrijkste tijd van het jaar. Daarnaast is familie erg belangrijk en is er veel respect voor de ouderen.