Gili Nanggu

De zoektocht naar echte tropische paradijsjes kan soms vermoeiend en frustrerend zijn. Een hoop plekken komen qua natuur makkelijk in de buurt maar vaak wordt je overlopen door andere toeristen. Dat zoeken is voorbij; Gili Nanggu is the place to be als je op zoek bent naar een rustig en vooral oogverblindend mooi eiland. Alles wat je verwacht van een tropisch paradijs vind je hier.

Gili Nanggu

Als je geïnteresseerd bent in snorkelen, zonnen op het strand en gewoon relaxen op een sprookjesachtig mooi eiland is Gili Nanggu een must. Het 12,5 hectare grote eilandje ligt aan de westkust van Lombok en wordt door ook wel ‘Paradise Island’ genoemd. Terwijl de drie bekende eilandjes Gili Trawangan, Gili Meno, en Gili Air de grote bekende zijn is het Gili Nanggu dat het massatoerisme weet te ontwijken en juist dat is de aantrekkingskracht van dit eiland.

Aan het witte strand met de rustige golven ben je verzekerd van rust en privacy zonder gestoord te worden door verkopers van armbandjes of feestende mensenmassa’s. Gili Nanggu is een privé eiland en wordt gerund door het management en hun personeel. De betoverend mooie zee rondom het eiland in combinatie met de witte zandstranden maken het tot een paradijs op aarde.

TravelBird

Ken jij de site TravelBird al? Zij hebben vaak scherpe aanbiedingen voor reizen naar Indonesië. Ook nu hebben ze een aanbieding voor €1.419,00 voor twee weken eilandhoppen.

Pulau Weh

De stranden op Gili Nanggu

Dit mini-eilandje is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven. De ‘bekende’ Gili eilanden trekken vooral backpackers en ‘same same’ toeristen. Met uitzicht op het kristalheldere water, de heldere lucht, het geluid van de golven en de heerlijke zon maken Gili Nanggu meer een romantisch eiland, perfect voor newlyweds en huwelijksreizen.

TIP –  Op Gili Nanggu kun je al slapen vanaf 400.000 Indonesische Rp

Te doen Gili Nanggu

Op Gili Nanggu is niet heel veel te doen maar met een prachtig eiland als dit is dat ook niet nodig. Als je 10 meter het water in zwemt en een duik onder water neemt zie je al snorkelend de meest kleurrijke vissen voorbij komen. Er zijn twee bekende snorkel plekken op het eiland; één aan de oostkant waar je vooral tropische vissen ziet en in het zuiden waar je ook koraal ziet. Naast de tropische vissen zie je hier ook regelmatig schilpadden.

Gili Nanggu

Zie jij jezelf al liggen op het strand?

Overnachten Gili Nanggu

Verwacht geen boulevards met eindeloze accommodaties. Er is maar één type accommodatie en dat is de Gili Nanggu Cottages and Bungalow. Je kan hier dan wel weer leuke dingen doen zoals beach volleybal, basketballen, joggen en activiteiten voor de kinderen. Een kamer kost hier tussen de 21.000 en 350.000 Indonesische Roepie.

Hoe kom je er?

Gili Nanggu ligt 60 kilometer van de kust van Lombok en is verrassend genoeg vrij makkelijk te bereiken. Je kan het eilandje via twee routes bereiken. De eerste is via Lembar Harborroute wat op 30 minuten rijden van Mataram (hoofdstad Lombok) ligt. Vanaf daar is het ongeveer 30-45 minuten met de boot. Een andere route is via Tawun Harborin in het stadje Sekotong. Dit ligt zo’n 60 minuten van Mataram.

Je kunt ook met de mininvan vanaf Sengigi afreizen.

Locatie Gili Nanggu

Wat wij vinden:
  • Azië-Expert
4.0