Goa

Goa is al jarenlang één van India’s populairste plekken. Het staat bekend om de mooie uitgestrekte stranden, het heerlijke eten en de feestjes die tot diep in de nacht doorgaan. Goa is een wereld van verschil met de rest van India en is al een eeuwigheid een populaire vakantiebestemming. Het stond bekend om de vele bars, bordelen en drank maar vandaag de dag maakt Goa naam met witte zandstranden die ruim 100 kilometer strekken en elk jaar twee miljoen toeristen trekt.

Goa; intro

De stad is een voormalige Portugese kolonie en werd pas deel van India in 1962. De mix tussen de oosterse en westerse cultuur is vandaag de dag nog te zien. Je kan traditionele Indiase gerechten eten tegenover katholieke kerken. Goa is de bekendste stad in de regio en het waren de hippies in de jaren ’60 die met grote aantallen naar de stad trokken.

TIP – probeer tijdens je verblijf in Goa de heerlijk verse vis. Een aanrader!

De grootste stad in de regio is Vasco da Gama en de hoofdstad is Panjim maar het oude stadje Goa is de ware trekpleister hier.  Iedereen die in India reist eindigt wel een keer in Goa op zoek naar zon, zee en strand.

Reisgids

Ga je binnenkort naar India of heb je plannen? Weet je nog niet precies welke route je moet volgen? Check dan ons Routeboek. Hierin staan bijna 30 routes door Azië beschreven. Waaronder India!

De stranden van Goa bij zonsondergang

Waarom Goa

Door de voordelige vliegtickets is het aantal bezoekers in de laatste jaren enorm toegenomen. Niet allen toeristen maar ook Indiërs zelf trekken massaal naar de kust. En hoewel Goa niet bepaald lijkt op India, zeker niet door het nog steeds toenemend aantal hotels en resorts, kan je nog steeds een rustig stukje strand vinden mits je bereid bent te zoeken. Als je die gevonden hebt is Goa een perfecte plek om even bij te komen van het drukke leven in India.

TIP – in Goa kun je ook leren duiken. Barracuda Diving, in Panaji, is een van de beste duikscholen

De stranden van Goa

De belangrijkste reden dat mensen hier komen is het strand. De standen hier zijn veelzijdig en wat je ook zoekt zal je hier vinden.  Waar je uiteindelijk je handdoek neerlegt is afhankelijk van wat je zoekt. De mooiste stranden vindt je in het noorden. Hagelwitte zandstranden en hoge palmbomen maken het de perfecte plek voor een paar dagen zonnen.

In het noorden heb je Calanguteand Baga. In het zuiden Colva en Benaulim. Als je op zoekt bent naar feesten kan je het beste naar Anjuna, Vagator en Chapora waar accommodatie moeilijk te vinden is.

TIP – bij TravelBird hebben ze vaak scherpe aanbiedingen voor reizen naar India! Kijk dus zeker eens rond.

Vlooienmarkt

Elke woensdag tussen oktober en maart is er in Anjuna een vlooienmarkt. Dit is ooit opgezet door de hippies die hier kwamen. Toentertijd ging het vooral om het roken van joints en gezellig samen zijn. Vandaag de dag worden er vooral souvenirs verkocht.

De budget reizigers zullen eindigen in Palolem in het zuiden. Ook Palolem is de laatste jaren doelwit van projectontwikkelaars en resorts rijzen als paddenstoelen uit de grond en het trekt steeds meer reizigers in het hoogseizoen. Voor een relaxte vakantie kan je naar Patnem, net voorbij Palolem of naar Agonda verder langs de kust waar de resorts en hotels nog minimaal zijn en je meer bent  aangewezen op hostels en guesthouses. De enige plek waar je nog steeds de hippie taferelen vind zoals in de jaren ’60 s bij Arambol in het noorden. Hier kan je nog steeds yogalessen volgen.

Een vissersbootje op het strand

Hoe kom je er?

Goa strekt zich zo’n 100 kilometer langs de kust. Met verschillende stranden als Palolem, Anjuna en Gokarna zijn er genoeg plekken om uit te kiezen. Ze hebben er dan ook voor gezorgd dat de hele regio rondom Goa goed bereikbaar is.

Vliegtuig Goa heeft een vliegveld. Dit ligt in Dabolim, vlka bij Panjaji. Er gaan een aantal vluchten direct maar het zijn voornamelijk binnenlandse vluchten die hier aan komen. Een enkeltje Delhi – Goa kost je zo’n €65.

Bus – er rijden genoeg lange afstandsbussen naar Goa. Zo rijden tussen Panaji, Margao, Mapusa en Chaudi. De meeste bussen hebben airco en zijn redelijk luxe. Vaak zijn binnenlandse vluchten goedkoper en sneller dan hele lange busreizen.

Trein – de Konkan Railway verbind Goa met een aantal andere steden. Het treinstation waar je aankomt is Magao’s Madgaon station. Hier rijden treinen tussen Mumbai en Mangalore.

Beste reistijd

De beste tijd om de prachtige stranden in deze regio te ontdekken zijn de maanden november tot en met maart. Daarin zijn december en januari de populairste maanden omdat het weer dan het beste is. Je hebt bijna geen regen in die maanden met koele ochtenden en avonden en heerlijk warme middagen. Daarnaast is de zee kalm in deze maanden waardoor het zwemmen wat veiliger is.

In het regenseizoen kunnen resorts en hotels hun deuren sluiten.

Beste reistijd Goa

Locatie Goa

Wat wij vinden:
  • Azië-Expert