Haad Rin

Op het populaire eiland Koh Phangan ligt Haad Rin, of Hat Rin zoals het ook aangeduid wordt. Haad Rin is niet direct het mooiste strand in Thailand maar wel één van de bekendste in Zuidoost Azië. Het strand staat vooral bekend vanwege de bekende (en populaire) Full Moon Parties.

Haad Rin

Eerlijk is eerlijk… er zijn mooieren stranden in Thailand. Het strand heeft wereldfaam gekregen dankzij de Full Moon Parties die hier jaar rond worden georganiseerd. Sinds begin jaren 90 worden deze feesten steeds vaker bezocht door reizigers vanuit de hele wereld. De Full Moon Party zijn ontstaan als een verjaardagsfeest eind jaren 70, en is sindsdien uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste en meest bekende strandfeesten.

Het strand ligt in het zuidelijkste puntje op het smalste gedeelte van het eiland. Je hebt daarom twee stranden; Haad Rin Nai in het westelijke gedeelte en Sunset Beach (of Haad Rin Nok) aan de andere kant. Met het hagelwitte zandstrand gelegen tussen twee rotsachtige hellingen is Haad Rin Nok altijd al een populaire plek geweest. Head Rin Nok is het strand waar je een ononderbroken lijn van bars, restaurants en bungalows vindt verscholen onder de palmbomen.

Ontwikkelingen Haad Rin

Overdag ligt het strand vol met mensen die bijkomen van de avond er voor en genieten van de zon. ’s avonds komt het strand pas echt tot leven met waarschijnlijk de meeste clubs per vierkante meter in Zuidoost Azië en chill plekjes op het strand.

De ontwikkelingen rondom Haad Rin hebben de omgeving helaas geen goed gedaan. Het strand ligt vaak bezaaid met rommel en zowel de stranden als het stadje staan overvol met commerciële activiteiten.

Locatie Haad Rin Beach