Het platteland van China en vergeten dorpjes

Omdat China zo ongelooflijk groot is kiezen veel mensen voor de bekendere highlights en de grote steden. Wij raden echter aan om ook het binnenland van China! Omdat het binnenland China zo verschilt met de grote steden, is het zeker van toegevoegde waarde om een stuk van het Chinese platteland mee te pakken tijdens je China reis. Door de afwisselende landschappen is Zuid-China is onze favoriet. Hier reis je écht buiten de gebaande paden, paden die vele reizigers overslaan.

Binnenland China

De meeste reizigers starten in Zuid-China bij Guillin of Yangshuo, bekend om het Karstgebergte, en reizen vervolgens rechtstreeks naar de hoogst gelegen rijstterassen ter wereld bij Ping’an. Zonde vinden wij, want juist daartussen ligt het echte authentieke China. Hiermee bedoelen wij het platteland rondom Zhaoxing en Chengyang, waar de Dong minderheid leeft. Het landschap wordt gedomineerd door traditionele wind- en regenbruggen en de rivieren vormen het middelpunt van de samenleving. Kleding wordt hierin gewassen, eten wordt schoongeboend en ouderen spelen aan de oever een kaartspelletje. Een unieke ervaring!

Wij raden aan om met een auto en chauffeur te reizen. Laat je vanuit Yangshou naar Zhaoxing brengen. Hier leeft een groot deel van de Dong minderheid en velen werken in de houtbewerking. Dat merk je ook, want veel paviljoenen en andere gebouwen zijn compleet van hout. Het dorp is ’s avonds gezellig en sfeervol door de verlichte drumtorens en bruggen.

De volgende dag raden we de kleinere dorpen Tang’an en Jitang aan, rondom Zhaoxing. Het leven van de Dong is hier zelfs nog puurder. Rijd vervolgens door naar Ping’an, maar overnacht onderweg in Chengyang. De 78 meter lange wind- en regenbrug valt je meteen op. Als je tijd over hebt en zin hebt kun je een nabijgelegen dorp bezoeken en traditionele dans bekijken met, uiteraard, een echt kopje rijstthee. Ook dit is een ‘must-see’ in China.

Reizen China

Als je nog twijfelt over de reisroute die je door China wilt maken bekijk dan eens de verschillende China rondreizen met handige routes, waardoor je niet kris kras door het land reist. Neem bij vragen contact met ons op.