Karimunjawa

Recht boven Semarang in Java vind je een van Indonesië’s best bewaarde geheimen: de Karimunjawa Archipel. Deze eilanden groep bestaat uit 27 eilanden, omringd door koraal. De witte zandstranden zijn subliem, zwemmen is geweldig en het tempo van het leven zoals het hoort op een tropisch eiland.

Gili Eilanden

Jaren geleden werden de Gili Eilanden een populaire bestemming onder de backpackers. Zij zochten een plek om te ontsnappen aan de drukte en gingen op zoek naar feesten met drugs, alcohol en stranden. Dat is ook waar de Gilis toen bekend om stonden, zeker Gili Trawangan. Vandaag de dag is het gelukkig niet alleen maar drugs, alcohol en strand wat je op de Gilis vindt.

Lombok

Lombok is een mooi maar vooral rustig eiland. Veel reizigers die de drukte van het toeristische Bali willen ontlopen, komen op Lombok terecht. Lombok is het perfecte eiland voor totale ontspanning. De stranden zijn prachtig, de mensen zijn vriendelijk en je kunt er heerlijk eten.

Togian Islands

De Togian Islands behoren tot de mooiste eilanden van Indonesië, en dat is nogal wat met ruim 17.000 eilanden. Toch komen hier maar weinig mensen. Dat is niet omdat ze het niet mooi genoeg vinden, maar omdat het een behoorlijke onderneming is om bij de Togian Islands te komen. Maar geloof ons, het is de moeite meer dan waard! De lange reis ben je zo vergeten!