Hikkaduwa

Even ten noorden van Galle vindt je één van de leukste stranden van Sri Lanka. Het is al bekend sinds de jaren 70 en die internationale bekendheid heeft er gelukkig nog niet toe geleid dat het één groot commercieel centrum is. De internationale reiswereld schiet Hikkaduwa vaak voorbij op weg naar Unawatuna.

Boek hier voordelige vliegtickets naar Sri Lanka

Hikkaduwa

Langs het brede strand vindt je een overvloed aan (goedkope) accommodatie en restaurants waar ze overwegen vis serveren. Het nadeel van de restaurants en accommodatie langs het strand is dat dit geleid heeft tot erosie. Net als in Mui Ne, Vietnam, is het ooit zo heerlijke zand nu op veel plekken vervangen door zandzakken. De overheid doet er gelukkig veel aan om dit strand weer op niveau te krijgen en het strand komt langzamerhand terug.

Nog een punt om in overweging te nemen is de drukke weg die langs het strand loopt. Het ligt namelijk op de rotte van Colombo naar Galle en oversteken op deze straat is zelfs voor Aziatische begrippen gevaarlijk.

Nu lijkt dit allemaal wat negatief. En hoewel het wel waar is heeft Hikkaduwa gelukkig een hele hoop pluspunten. Hikkaduwa is vooral populair bij de beginnende surfers vanwege de kleinere golven. Je vindt op het strand dan ook verschillende surfscholen. Overal op het strand vindt je stoeltjes die gelukkig bijna altijd vrij zijn, in vergelijking met Unawatuna is het bij Hikkaduwa heerlijk rustig. Daarnaast is er een scala aan activiteiten die je hier kan doen en het eten is er werkelijk fantastisch.  Er zijn zelfs plannen om de drukke weg om te leggen zodat het op Hikkaduwa wat rustiger wordt!
Hoewel Hikkaduwa al jaren bekend is lijkt het er alleen maar op vooruit te gaan. En dat is bijna uniek bij kleinere plekjes inAzië waar meestal voor het grote en vooral snelle geld word gekozen.

Tip: Kijk ook eens bij de volgende pagina’s: overnachten Sri Lanka, vliegtickets Sri Lanka en reizen Sri Lanka. Je vind hier een hoop extra informatie. Ook op de pagina reisinformatie Sri Lanka vind je een hoop reisinformatie.

Om Hikkaduwa te bereiken neem je bus die naar het zuiden gaat, bijv. die richting Galle of Matara. Je kan ook de trein nemen maar dit duurt meestal wat langer.

Locatie Hikkaduwa