Hoe vind je een leuk hostel

Er zijn al genoeg (blog) verhalen geschreven over hoe je het goedkoopste hostel kan boeken. Maar wat wij belangrijker vinden dan de prijs is of het een leuk hostel is dat voldoet aan jouw wensen. Vergis je niet, een goed hostel is best moeilijk te vinden. En heel eerlijk, of een hostel bevalt of niet heeft meer te maken met de mensen daar dan het gebouw zelf. Wij hebben in meer dan honderd hostels geslapen. Soms heb je de beste tijd van je leven in een aftands hostel en verveel je jezelf kapot in het meest luxe hostel wat je kan vinden. Als je een goed hostel zoekt overweeg dan ons volgende advies.

Goedkoper is niet beter – reizigers die met een krap budget reizen kiezen bijna altijd voor het goedkoopste hostel. Zonde want ten eerste zijn de hostels in Azië al niet duur en ten tweede zijn de goedkoopste hostels niet de beste. Je komt in smerige kamers, met oncomfortabele bedden, een vies dekentje en een niet werkende douche. Ons advies; check of er online reviews te vinden zijn. Dan weet je vrij snel of je goed zit. En als het nodig is; geef een euro of twee meer uit voor een iets betere kamer.

Ontbijt – wij verbazen ons bij sommige hostels over de tijden van het ontbijt en wat ze aanbieden. Sommige bieden alleen toast en koffie om 7:00 uur ’s morgens. Nu kennen wij redelijk veel reizigers maar het overgrote deel staat niet om 6:30 uur op om zich klaar te maken voor ontbijt. Zoek een hostel waar een degelijk ontbijt bij inbegrepen zit (op schappelijke tijden). Er zijn er genoeg!

Check-out tijd – boek geen kamer in een hostel waar je vóór 10:00 uur moet uitchecken, wij spreken uit ervaring. Slaap is belangrijk tijdens het reizen want je dagen zijn vaak lang en uitputtend. In de meeste hostels moet je vóór 11:00 uur uitchecken en de beste hostels laten je ook in de middag uitchecken. Hostels met een échte reizigers ‘mindset’ zullen hier wel aan voldoen!

Bar / gezamenlijke ruimte – wij gaan altijd voor een hostel waar een bar of gezamenlijke ruimte is voor de gasten. Er is niks leuker dan socializen met andere gasten in het hostel. Zeker in een bar ontmoet je de leukste mensen met de gekste verhalen. Als er geen bar is zou een gezamenlijke ruimte ook goed moeten zijn. Als er geen bar is, is dat geen ramp. Een hostel zonder bar en geen gezamenlijke ruimte is een no-go voor ons. Een bar of gezamenlijke plek is ideaal voor solo-travelers.

Internet – niet het allerbelangrijkste tijdens je reis door Azië maar wel erg makkelijk. Een hostel met internet, met voorkeur WIFI, maakt het reizen een stuk simpeler. Je hoeft niet op zoek naar internetcafés want de meeste hostels in (Zuid-Oost) Azië hebben gratis internet. Je bespaart dus tijd en geld, twee belangrijke factoren op reis!

Ons belangrijkste advies blijft; check of er online reviews/recensies te vinden zijn. Dan weet je vrij snel of je goed zit. Gelukkig hebben websites als  hostelclub.com tegenwoordig recensies bij hun aanbod staan.

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.