Of je nu in Nederland op vakantie gaat of in Azië, je hebt het liefst goed weer. Daarom is het goed om voorbereid op weg te gaan. Op deze pagina vindt je informatie over het weer  in Hong Kong.

weer Hong Kong

Hong Kong is met een oppervlakte van 1.104 vierkante kilometer niet zo groot als China en ook niet zo uitgerekt als Vietnam. Hierdoor kent Hong Kong maar één klimaatzone, een subtropisch klimaat. Dit klimaat herken je aan de warme en behoorlijk droge wintermaanden, de tropische temperaturen in de zomermaanden en de vele paraplu’s in het regenseizoen. Voor veel Nederlanders zal het weer Hong Kong als zeer aangenaam ervaren worden met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Net als in Nederland kan januari gezien worden als de koudste maand van het jaar. Het wordt dan in Hong Kong gemiddeld zo’n 17 graden. Juli is daarentegen de warmste maand met een gemiddeld temperatuur van 29 graden. Mocht je totaal niet van regen houden (en daar vallen over het algemeen veel mensen onder) raden wij aan Hong Kong niet te bezoeken in mei tot en met september omdat er in deze maanden het meeste regen valt.

Als je niet de extreme hitte wilt meemaken en een actieve vakantie in gedachte heb kun je het de beste half oktober gaan. In deze maand neemt de kans op regen snel af en dalen de temperaturen naar aangename 20 tot 25 graden overdag. De zon schijnt vrij regelmatig en regen blijft vooral beperkt tot een enkele bui.

Vanaf april gaat het qua weer Hong Kong snel achteruit. Het tyfoonseizoen begint in april en eindigt in november. Het lenteweer maakt dan plaats voor een minder stabiel weertype met veel zware regenbuien, onweer en een grotere kans op stormen. Houd er in deze periode dus rekening mee dat Hong Kong gemiddeld een paar keer jaar bezoek krijgt van een storm. Overdag gaat de temperatuur richting de 30 graden terwijl het ’s nachts niet koeler wordt dan 22-23 graden. Een kamer met airco is dan wel zo lekker.

De beste reistijd is uiteraard afhankelijk van je eigen wensen. Ons advies als beste reistijd voor Hong Kong zijn de maanden oktober tot en met maart zoals onderstaande tabel weergeven.

temperatuur HK