Wat kan je vertellen over Hong Kong? Een land, dat eigenlijk geen land maar een ontzettend grote stad is. Doordat Hong Kong aan de zuidoostkust ligt van China heeft het een zeer strategische ligging. Hierdoor heeft Hong Kong een bijzondere geschiedenis en is het één van de meest welvarende gebieden ter wereld. Het gebied was al duizenden jaren bewoond voordat de eerste Europeanen in de 16e eeuw voet aan wal zetten. Het werd vooral bewoond door vissers. Dingen die je over Hong Kong waarvan wij vinden dat elke reiziger die moet weten kun je hieronder lezen.

Reizen is misschien niet het goede woord. Hong Kong is geen land waar je maanden kunt reizen. Het is zeker wel een land waar genoeg te zien is mocht je bijvoorbeeld op een doortocht zijn tussen China en Vietnam, Laos of Birma. Hong Kong is de jongste regio in Azië maar zeker een van de spectaculairste. Een wereldstad waar het leven 24/7 plaatsvind en je nooit alleen bent. Ze noemen Hong Kong niet voor niets ‘Asia’s World City’.

Beste Reistijd Hong Kong

beste reistijd thailand

Het weer is van grote invloed op jouw bezoek aan Hong Kong. Check daarom altijd de beste reistijd voor dat je weg gaat!

Budget Hong Kong

budget thailand

Hong is in vergelijking met andere Aziatische landen of steden een stuk duurder. Uiteraard kan je jouw reis zo gek maken als je zelf wilt.

Visum Hong Kong

visum thailand

Hong is in vergelijking met andere Aziatische landen of steden een stuk duurder. Uiteraard kan je jouw reis zo gek maken als je zelf wilt.

Azië Expert Reisgids

AE reisgids liggendZoek jij hulp bij het voorbereiden van jouw reis door Hong Kong (China)?
Check dan onze Azië Expert Reisgids deze staat vol met handige tips voor onderweg en meer dan 17 routes door China en omringende landen.

Daarnaast krijg je nog eens extra 7 GRATIS e-Guidse vol leuke en handige tips over het reizen in Azië. En als top een GRATIS eBook vol tips ter voorbereiding van je reis.

Onze reisgids is nu in de aanbieding voor maar €24,95!

Inclusief 100% niet goed, geld terug garantie!