India is zo ongelooflijk groot en divers dat het meer een continent lijkt dan een land. Een bezoek aan dit immense land is een aanval op je zintuigen, in  de goede zin van het woord. Van de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya tot het tropisch wateren van Kerala of juist de woestijn van Rajasthan. Het landschap van India is zo divers dat het je wereld op z’n kop zet. En dat past perfect bij de rest van het land met  de rijke cultuur, het heerlijke eten, de religie, de mensen en de talen. Als je op straat loopt door een willekeurige stad zal je merken hoe divers India is.

Waarom India

Je loopt schouder aan schouder met verschillende bevolkingsgroepen die prima met elkaar kunnen leven. Van de Punjabis met hun tulbanden tot de Tamils. Overal op straat kan je heerlijk eten proeven en kom je de mooiste eeuwenoude bouwwerken tegen. Daarnaast worden er in de tempels rituelen en tradities in stand gehouden die al uitgevoerd worden sinds de tijd van de Egyptische farao’s.

TIP –  voor een reis naar India heb je een visum nodig. Meer info vind je hier.

Dat er vandaag de dag nog zo veel van Indiaas verleden is te aanschouwen is op z’n minst bijzonder te noemen gezien de snelheid waarmee het land zich ontwikkeld sinds de onafhankelijkheid in 1947.  De economische revolutie, ingezet door Rajiv Gandhi, heeft het land getransformeerd tot een land met nieuwe technologieën, producten en een nieuwe manier van leven. Het land waar Boeddha zijn levenswijze aan zijn volgers uitlegde is vandaag de dag de tweede grootste producent van computer software in de wereld met zijn eigen satellieten en kernwapens.

Reistijd

Doordat India zo’n groot land is kent het veel verschillen in klimaat. Over het algemeen zijn de maanden oktober, november, december en januari de beste maanden. Er valt dan de minste regen, de temperatuur is aangenaam en de lucht strak blauw. Hou er wel rekening mee dat oktober het hoogseizoen is (drukker en duurder).

Highlights

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights van India!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets India? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Ga jij binnenkort backpacken in India? Lees dan onze handige tips over het backpacken in India.

Wat is er te zien?

Er is genoeg te zien. India is zo’n groot land dat het al een hele opgave wordt om de helft van het land te zien. Ondanks de economische groei blijft India een schitterend land die elke reiziger weet te boeien! De drukke markten, de geuren en kleuren, de mensen, de tempels en de natuur.. Of je nu de theeplantages in Darjeeling bezoekt, tussen de mensenmassa loopt bij de Taj Mahal of lekker bij komt aan het strand van Goa, het kan allemaal. Hate it or love it, India is en blijft een land met een unieke mix van cultuur, natuur en traditie en zal je geheugen blijven doordringen lang nadat je de grens weer over bent.

TIP – de goedkoopste vliegtickets boek je bij CheapTickets

Beste reistijd

Voorkom slecht weer op reis en lees hier alles over de beste reistijd in India.

Budget

Het reizen in India is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reizen

Ga jij reizen door India? Lees dan onze tips over boeken van leuke reizen door India.

De mooiste highlights van India

Taj Mahal

Taj Mahal

Kerala

Kerala

Varanasi

Varanasi

Top Tips India

Als je voor de eerste keer naar India gaat, gaat er een hele wereld voor je open. Alles is anders dan je gewend bent. Het straatbeeld, het eten, het vervoer, de mensen, de normen en waarde. Dat is best even wennen. Dat is juist wat het reizen zo leuk en verslavend maakt. Om je een klein beetje op weg te helpen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Als je veel met de trein reist is een Train Pass misschien wel handig. IndRail verkoopt passen variërend van UD$ 19 / 43 en 95.
  • Vaak is een binnenlandse vlucht net zo duur, en soms goedkoper, dan het reizen met de trein of bus.
  • Neem altijd cash mee! Bij voorkeur Amerikaanse Dollars. Zakkenrollers zijn hier best actief en je wil niet zonder geld komen te zitten
  • Vrouwen worden hier veelvoudig aangestaard, dit hoort er bij. Ga er niet op in.

Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Budget

Met een budget van €25 tot €30 per dag kun je goed rondkomen.

Dan slaap je in een eigen kamer, eet je in normale restaurants en heb je geld over om bezienswaardigheden te bezoeken, wat te drinken en te reizen.

Overnachten

In India heb je verschillende soorten accommodatie. Van luxe resorts tot low budget hostels.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer!

Reisgids

Ben je op zoek naar een handige en super gedetailleerde reisgids voor Azië? Check dan onze reisgids eens!

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.8

Samenvatting

India is zo ongelooflijk groot en divers dat het meer een continent lijkt dan een land. Een bezoek aan dit immense land is een aanval op je zintuigen, in de goede zin van het woord. Van de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya tot het tropisch wateren van Kerala of juist de woestijn van Rajasthan.

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.