India lijkt meer op een continent dan een land. Het land is zo groot en veelzijdig dat je er maanden rond kan reizen zonder je een moment te vervelen. Backpacken India geeft je de vrijheid om dit gigantische land te ontdekken op je eigen manier. India heeft namelijk veel te bieden met een eeuwenoude cultuur, prachtige natuur, indrukwekkende tempels en bijzondere inwoners. India is een veelzijdig land en tijdens het backpacken India is dé manier om het land te ontdekken.

Backpacken India

India is zo ongelooflijk groot en divers dat het meer een continent lijkt dan een land. Een bezoek aan dit immense land is een aanval op je zintuigen, in  de goede zin van het woord. Van de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya tot het tropisch wateren van Kerala of juist de woestijn van Rajasthan. Het landschap van India is zo divers dat het je wereld op z’n kop zet. En dat past perfect bij de rest van het land met  de rijke cultuur, het heerlijke eten, de religie, de mensen en de talen.

Degene die een onvergetelijk avontuur willen beleven in een land dat je doet verbazen in alle opzichten mag India niet overslaan. De veelzijdigheid, de mensen, de bezienswaardigheden. Het backpacken India is een ervaring dat je nooit meer vergeet.

Taj Mahal

Vliegtickets India

Doordat India al jaren op de radar staat de internationale reiswereld is het vliegen naar India niet heel duur. Een vliegticket India hoeft niet duurder te zijn dan €600 als je goed zoekt. Je vliegt dan op Dehli, de hoofdstad van India. Je zou ook op andere plaatsen kunnen vliegen maar dan zal je ticket wel wat duurder zijn. Er zijn op internet verschillende websites waar je vliegtickets India kan boeken. De beste site om je ticket te boeken is CheapTickets.nl. Zij vergelijken alle opties en zetten dit overzichtelijk onder elkaar.

CheapTickets.nl

Skyscanner

Highlights India

In zo’n groot land als India dat zo veel culturen en mensen kent is het geen verrassing dat  er veel prachtige highlights zijn om te bezoeken. De Taj Mahal is natuurlijk de bekendste highlight van het land en een absolute must-see tijdens een bezoek aan India.

Daarnaast zijn er bijvoorbeeld nog het Mehrangarh Fort, het Rode Fort, de stad Varanasi, het Kanha National Park of de schitterende natuur in Kerala. Er is zo veel te zien dat je bijna niet kan kiezen. Wil je nog meer highlights van dit mooie land ontdekken? Kijk dan eens op onze Highlights India pagina voor een compleet overzicht.

Overnachten India

Tijdens het backpacken India zal je ook moeten overnachten. En het klinkt cliché, maar het overnachten kan je echt zo gek maken als je zelf wil. De meeste backpackers zullen overnachten in hostels. Een hostel is vooral populair omdat je er veel andere reizigers ontmoet. Als je alleen reist is een hostel wel zo gezellig.

Een hotel is zeker ook een optie maar wel vaak duurder en wat ‘statischer’ dan een hostel. India is al jaren een populaire bestemming onder reizigers. Dit betekend dat er genoeg opties zijn qua overnachten, of dat nu hostels of hotels zijn. Je kan kiezen om je accommodatie van te voren te regelen. Het leuke van backpacken India is echter dat je juist die vrijheid hebt!

TIP ♥   ook hostels boek je voordelig bij Booking.com

Weer en klimaat India

Doordat India zo’n groot land is kent het veel verschillen in klimaat. Over het algemeen is de beste reistijd India de maanden oktober, november, december en januari. In deze maanden valt er de minste regen, is de temperatuur aangenaam en de lucht strak blauw wat mooie foto’s oplevert.

Hou er wel rekening mee dat oktober het hoogseizoen is en dus heel veel toeristen trekt. November is de mooiste maand qua natuur. Alles is dan nog mooi groen omdat het regenseizoen net achter de rug is en er valt minder regen dan in oktober

Budget India

India is een relatief goedkope bestemming in Azië. Buiten de toeristische resorts zoals in Kerala en Goa, kun je met een budget van slechts 800 Indiase Roepie (€10) per dag. Dat is als je het lokale eten eet, verblijft in de goedkoopste hostels en niet te veel reist, maar in werkelijkheid geven reizigers op zijn minst het dubbele uit.

€10 tot €15 is echt alleen voor de low-budget reizigers. Het is realistischer om een budget India van €20 tot €30 per dag aan te houden.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
5

Samenvatting

Het backpacken in India heeft, wat ons betreft ten onrechte, een imago probleem. Maar geloof ons, als je er eenmaal bent wil je niet meer weg.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.