Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Cultuur India

Bijgewerkt op 31 januari, 2016

India is zo ongelooflijk groot en divers dat het meer een continent lijkt dan een land. Een bezoek aan dit immense land is een aanval op je zintuigen, in  de goede zin van het woord. Van de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya tot het tropisch wateren van Kerala of juist de woestijn van Rajasthan en van indrukwekkende tempels in Delhi tot de natuur in Kerala. In het van het hindoeïsme is de cultuur India echter net zo divers als het land zelf. Je vindt in India duizenden tempels, forten, rituelen en tradities.

Cultuur India

Dat er vandaag de dag nog zo veel van de cultuur India is te aanschouwen is op z’n minst bijzonder te noemen gezien de snelheid waarmee het land zich ontwikkeld sinds de onafhankelijkheid in 1947. Gelukkig is die cultuur er nog wel want dit is één van de speerpunten van het land. De Taj Mahal is wereldberoemd maar het land heeft qua culturele hoogtepunten nog veel meer te bieden. Oude koningssteden, gigantische forten, tradities en rituelen in het binnenland en tempels die in elke stad lijken te staan. Wij hebben een overzicht gemaakt met de mooiste en indrukwekkendste stukjes cultuur India. Kijk hier snel verder!

Only one Dollar!

Volgens mij was ik geëindigd dat we naar de Angkor Wat gingen, of de Angkor Whaaaat?! zoals ze het hier noemen. We kochten voor 20 dollar een kaartje en mochten dan gratis naar de zonsondergang en opgang (uiteraard de volgende dag) bij de Angkor Wat. Ik kan ondertussen een boek schrijven over de tempels/pagoda’s en monumenten in Azië want ik heb er echt al te veel gezien. Toch was blijft het elke keer weer indrukwekkend.

Finally in Laos

Het heeft even geduurd maar we zijn eindelijk in Siem Reap aangekomen. Nadat we op Schiphol zijn afgezet zijn we nu, maandagavond 19:00 uur, in Siem Reap aangekomen. Ik moet zeggen dat Azië nog precies hetzelfde is als toen we 1,5 jaar geleden weg zijn gegaan! Bangkok is nog steeds een groot gekkenhuis maar echt geweldig. I love Asia (nee niet de vrouwen). Ik kende eigenlijk alles nog, en blijkbaar ken ik beter de weg in Bangkok dan in Amsterdam. Wel heel gek om zonder Sjoerd te lopen in Azië, na 4,5 maand in Azië met Sjoerd link je Azie gelijk aan die reis :)

Zonsopkomst Indonesië

As we speak zitten we in Yogyakarta in Java. Uiteraard hebben we weer een hoop dingen meegemaakt die het benoemen waard zijn. We hadden jullie achter gelaten in Jakarta

Indonesië ontdekken

Woensdagochtend 11:15 uur dan eindelijk de lucht in, richting Indonesië. Na een wat vervelend vertrek konden we dan toch richting Schiphol. Na maanden ‘planning’, wat neerkomt op een Reisgids van Indonesië kopen en die in het vliegtuig lezen, werden we door De Keldertjes weg gebracht. Op een of andere manier werkt dat plannen vooraf niet voor ons. In Oktober je ticket boeken en de dinsdagavond voor je vertrek je tas pakken, ik noem het efficiëntie.

Bingin, Shoppen, Ubud en dansen!

Zoals gezegd zijn we zaterdag in Denpasar aangekomen. Het verschil met Java was meteen te merken. Het is hier kleiner en veel meer toeristisch. Vanuit Denpasar zijn we gelijk doorgegaan richting Bingin. Volgens de bijbel, Lonely Planet, moest de omgeving hier schitterend zijn en de stranden parelwit. Het ligt tevens op ongeveer een uurtje rijden van Kuta, het Salou van Indonesië. Hier heb ik persoonlijk helemaal niks mee en we hoopte dan ook dat al dat toerisme niet te erg was overgewaaid richting Bingin.

Op een onbewoond eiland, dat Gili Meno heet!

Vanuit Ubud zijn we vertrokken richting Padang Bai waar de boot richting Gili Meno zou gaan. De rit duurde ongeveer 1,5 uur en was eigenlijk zo voorbij. Padang Bai is niet meer dan een klein havenstadje waar mensen komen om óf de oversteek te maken richting de Gili Eilanden/Lombok óf om te duiken. Na mijn ‘lucht-in-in-mijn-hersenen-vreselijke-hoofdpijn-duikervaring’ in Nieuw Zeeland ga ik niet meer duiken (hoewel ik het wel prachtig vond) en dus was onze missie een ticket naar Gili Meno boeken.

Scooter rijden in Ho Chi Minh City

Vietnam is toch wel één van onze favorieten landen waar we tot nu toe zijn geweest. Vietnam heeft eigenlijk alles wat een land ‘zou moeten hebben’. Een van de leukste plekken is Ho Chi Minh. De grote stad in het zuiden van het land. Een rijke (helaas droevige) geschiedenis, mooie stranden, mooie hooglanden, boeiende binnenlanden, schitterende tempels en ander cultureel erfgoed, een aardige bevolking, grote steden en hele kleine boeren dorpjes waar ze nog nooit een (blanke) toerist zijn tegen gekomen.

De TukTuk

De TukTuk; er zijn waarschijnlijk al honderden verhalen over geschreven. Iedereen die wel eens in Thailand, en met name Bangkok, is geweest weet wat voor een avonturen je kan beleven in de TukTuk. Wij zijn meer dan eens in Bangkok geweest en herkennen ondertussen de verschillende soorten TukTuks.

Top 10 leukste steden Azië

Azië heeft veel steden en elke stad heeft iets speciaals! Toch boeit de ene stad je net iets meer dan de ander. Dit kan aan de mensen liggen die je ontmoet maar ook aan de sfeer die in de stad hangt. Wij hebben het geluk dat we veel steden in Azië hebben gezien. We hebben er prachtige dingen gezien en ervaringen opgedaan die niemand ons ooit nog af neemt.

Ziek in Azië

Een reis kan je nog zo goed voorbereiden en tot in de puntjes plannen. Ziek worden is iets waar je niks aan kan doen. Wij hebben er helaas ervaring(en) mee en geloof ons, dit is geen pretje!

Bali, cultuur & kunst

Bali is niet het grootste eiland van Indonesië maar waarschijnlijk wel het meest bekende. Bali ligt tussen Java en Lombok in en is 5.561 km² groot. Er wonen ruim drie miljoen mensen op dit tropische eiland.

Waarom reizen in Azië

Azië is een populair continent onder reizigers, en het wordt alsmaar populairder. Type Azië in Google en binnen een seconde heb je ruim 10 miljoen hits! Jaarlijks trekken miljoenen mensen richting dit deel van de wereld wat meer dan bijna 4 miljard inwoners telt en daarmee 61% van de wereldbevolking herbergt! Maar wat trekt al die miljoenen mensen naar dit continent?

Internet tijdens reizen steeds belangrijker!

Reizen betekent voor veel mensen vrijheid. Opstaan en niet weten wat je die dag gaat doen. Even geen gezeur over je werk, geen e-mails, geen honderd nieuwe WhatsApp berichten, doen en laten wat je zelf wil! Toch schijnen de meeste mensen tegenwoordig het hebben van internet op reis als prioriteit te beschouwen.

Op de brommer door Vietnam

Backpacken in Azië is meer dan alleen reizen. Het wordt een verslaving, een soort van levensstijl.  Toen wij in 2009 een reis maakte door Zuidoost-Azië hadden we nooit kunnen denken dat het ons leven zo op z’n kop zou zetten! Elk jaar keren we minimaal één keer terug naar dit heerlijke continent om te genieten van de cultuur, het eten, de bevolking en uiteraard het klimaat! Sinds die reis hebben we bijna alle landen in Zuidoost-Azië wel gezien maar toch blijven er altijd een paar landen, of ervaringen in je hoofd hangen. Die ervaringen die je het liefst met iedereen deelt. Voor ons is dat onze reis op de brommer door Vietnam!

UNESCO Werelderfgoed

Waar ter wereld je ook bent, als je een highlight bezoekt die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, weet je dat je goed zit. In Azië zijn er meer dan 35 UNESCO sites te vinden en er staan er nog veel meer op de lijst om bekeken te worden. Je hebt wereldberoemde sites zoals Halong Bay in Angkor in Cambodja maar ook minder bekende plekken zoals Lenggong Valley in Maleisië. Onze culturele en natuurlijke erfgoed zijn beide onvervangbare bronnen van leven en inspiratie en de UNESCO World Heritage organisatie zet zich hier voor in.

Reisorganisaties stoppen met olifantenritjes

Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers onder ons! Vijftien Nederlandse reisorganisaties stoppen met het aanbieden van olifantenritjes. Helaas kwam dit tot op de dag van vandaag nog veel voor in Azië.

Red je relatie, ga reizen!

Op reis om je relatie te redden. Ze noemen het ook wel een ‘save-cation’ of de ‘hail mary-moon’ en het wordt steeds vaker als laatste strohalm gebruikt om een relatie te redden. Waar de één er niet aan moeten denken om als koppel op reis te gaan gebruikt de ander het dus als laatste redmiddel.

China, het land van bijzondere feiten!

Dat China een bijzonder land is hoeven we niemand te vertellen. Dat het de meeste inwoners ter wereld telt weet iedereen, dat het één van de grootste landen ter wereld is ook algemeen bekend.

Maar wisten jullie bijvoorbeeld dat de bekende ‘fortune cookies’ niet uit China komen maar uit San Francisco?!

Bloedzuigers & Tropisch Paradijs in Maleisië

Na ons dagje in de cameron highlands zijn we verder getrokken naar Kuala Tahan, dit ligt aan de rand van het Taman Negara. Taman Negara is het oudste Regenwoud gebied ter wereld, is 4343 vierkante km groot. Wat een geweldige ervaring.

Top 3 Nationale Parken Azië

Azië wordt steeds populairder onder toeristen die op zoeken zijn naar mooi weer, lekker eten, cultuur en vriendelijke mensen. Het continent heeft een rijke geschiedenis wat resulteert in vele culturele bezienswaardigheden. Azië heeft niet alleen een schitterende culturen maar ook prachtige nationale parken waar de fraaie natuur van Azië beschermd wordt. Voor diegene die op zoek zijn naar kunststukjes van Moeder Natuur hebben we een Top 3 Nationale Parken gemaakt.

Onze bucket list voor Azië

Wij hebben alvast een Bucket List voor Azië opgesteld voor degene die Azië nog op de planning hebben! Een inspirerende lijst.

Vliegtickets; waar moet je op letten

Veruit de grootste investering voor een reis of vakantie is het vliegticket wat je boekt. Urenlang speuren op internet, prijzen die niet kloppen, stoelen die nog maar twee dagen beschikbaar zijn of aanbiedingen die niet blijken te bestaan. Het is een hele onderneming voordat je eindelijk het vliegticket hebt gevonden. Vandaag een aantal tips over het boeken van je ticket!

Inenten, wel of niet doen?

We krijgen regelmatig de vraag of mensen zich wel moeten inenten ja of nee. En ook op internet wordt deze vraag vaak gesteld. Wel of geen inenting is geheel afhankelijk van waar je gaat reizen.

Alleen reizen? Lees onze tips!

Alleen reizen klinkt voor sommige niet bepaald aantrekkelijk. Wat als je ergens strand? Kan je ’s nachts wel alleen over straat? Is het niet raar om alleen in een restaurant te zitten? Trust us.. het komt goed. Lees eerst maar eens onze tips..

Met een brommer door Vietnam

Iedereen kent waarschijnlijk de aflevering van Top Gear waar ze op de brommer door Vietnam rijden. Het was Februari 2011 toen mijn broer en ik deze aflevering keken en dachten; ‘dat wil ik ook!’.

Terug in Bangkok

Donderdag avond om 22:00 vertrokken we richting Dubai om van daar uit door te vliegen richting Bangkok. Beide vluchten duurde zo’n 6 uur wat eigenlijk een prima schema is! De tweede vlucht zaten we ook nog een op de ‘grote mensen plek’ met extra veel beenruimte. Die plekken zijn normaal weggelegd voor stelletjes met kinderen.

Op naar het noorden..

Woensdag zijn we vertrokken naar Koh Phi Phi. Na Koh Lanta wilde Emma toch graag Koh Phi Phi zien. We werden om 7:30 opgehaald bij het hostel om met een open truck naar de haven te gaan. Uiteraard had de truck een lekke band maar was deze nergens te repareren en dus reed de beste man op een lekke band een half uur over hobbelige wegen. Dat kan alleen in Azië.

Do nothing in Pai

Zondagochtend zijn we vertrokken richting Pai. Pai was de plek waar we nog nooit geweest waren maar die al jaren op het lijstje stond. Na een rit van een uur of vier die heel wat mensen misselijk maakte kwamen we aan in Pai. Mensen hadden ons in Chiang Mai al gewaarschuwd voor de hordes Chinezen en Japanners die er zouden lopen.

Laatste dagen Thailand

Aan alle mooie dingen komt een eind. 2,5 week vliegt voorbij in Azië, elke dag is een nieuwe ervaring, elke moment lijk je net wat beter te ervaren dan normaal. Maar zoals een mede reiziger ooit tegen me zei; ‘Don’t be sad it’s over, be glad it happened!’. En we hebben nog een paar dagen..

Top 10 Mooiste Parken Thailand

Veel mensen denken bij Thailand aan Bangkok, Full Moon Party’s, TukTuk’s en eilandjes. Hoewel dit zeker populaire activiteiten zijn in Thailand heeft het land meer te bieden dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van de natuur, en dan met name de Nationale Parken in Thailand. Een vraag die bij veel mensen speelt is; welk park moet ik bezoeken in Thailand? Het zijn er inderdaad nogal wat.

Terug in Bangkok – Sirocco Sky Bar

Zondag 27 juli vertrokken wij vanuit Amsterdam via Dubai naar Bangkok om een mooie reis van 4 weken door Noord-Thailand en Laos te gaan maken. Thuis probeerde we nog online in te checken, helaas lukte dit niet dus dachten we; ‘’dit doen we wel gewoon op Schiphol’’.

Fietsen in Vang Vieng

De reis naar Vang Vieng zou totaal 5 uur duren. Om 8:00 uur zouden we vertrekken vanaf het busstation Luang Prabang, maar het werd al snel 9:00 uur voordat de minivan vertrok. Onderweg reden we door de bergen, wat toch elke keer weer een mooi uitzicht blijft. Al is het soms heel veel van hetzelfde, of zoals ze hier zeggen; ’same same but different’ :-). Tussendoor stopten we een aantal keer, ook nog om uitgebreid te lunchen.

Myanmar remains a world apart!

Het is weer tijd voor een trip naar Azië! Na het kopen en het verbouwen van ons huis was het wel even nodig om er weer tussenuit te gaan. De trip voor deze keer; Myanmar. We verblijven hier in totaal ruim 4 weken incl. de kerst en Oud & Nieuw. Makkelijk want dan hoef je geen keuze te maken bij wie z’n familie je eet met kerst!

Scams in Azië

Je hebt er vast wel eens van gehoord, scams in Azië ofwel oplichterij tijdens het reizen of backpacken in Azië. Scams zijn er doorgaans op gericht om jou als “niet-wetende” reiziger geld afhandig te maken. Veel geld, in sommige gevallen!

Slapen onder de sterren

We hebben ondertussen Yangon verlaten en zitten nu in Nyaungsche vlak bij het Inle Meer. In een week hebben we een hoop gedaan en nog veel meer gezien.

The voice of Myanmar en Magische momenten!

De 24e hebben we nog kerstavond gevierd bij het Inle lake wat op zich wel bijzonder is met 25 graden. Aangezien we ’s avond al de bus in moesten hebben we een kleine kerstmaal op in een gezellig restaurantje waar iedereen een kerstmuts kreeg.

Afscheid van een geweldig Myanmar

Vanuit Bagan vertrokken we wederom met een lange busrit naar Ngwe Saung Beach. In Bagan hebben we nog een souvenir gekocht voor in huis. Deze moest echter wel uit elkaar omdat het anders niet in de tas past. Na lang demonteren gingen wij tevreden weg en was de (hele) lieve man blij met z’n verdiende geld. 3 uur later, tijdens het eten, kwam de man echter ons restaurant binnen gerend om 100x z’n excuses aan te bieden.

Onze favoriete stranden Azië

Azië is een paradijs voor strandliefhebbers. Sla een reisgids open van Azië en de kans is groot dat je op de eerste pagina een foto ziet met witte stranden en palmbomen. Op zich is dit wel logisch aangezien Azië omringd wordt door zeeën.

Angkor (say) what?

De Angkor tempels zijn waarschijnlijk de bekendste tempels in Zuid-Oost Azië. De Ankor Wat is de grootste blikvanger maar de omliggende tempels zijn minimaal zo indrukwekkend! Bereid je voor op een toeristische attractie waar je zeker niet de enige zal zijn.

De rijke geschiedenis van Schiphol

Schiphol is het grootste en belangrijkste luchthaven van Nederland. Ook op Europees niveau is dit Amsterdamse vliegveld van groot belang.

6 redenen om naar Myanmar te gaan

Afgelopen december en januari dit jaar zijn wij in Myanmar geweest. Het land stond al heel lang op ons lijstje vanwege de unieke cultuur die het land heeft..

Lichtgewicht backpacken

Als je eenmaal je backpack (of koffer) gaat inpakken sta je op het punt van vertrekken. Althans, zo werkt het bij ons. Wij zijn niet zo van het dagen van te voren inpakken. Het inpakken is wel één van de leukste dingen om te doen. Zodra wij onze backpack van zolder halen en onze zwembroek inpakken begint het weer te kriebelen! Wij proberen altijd zo licht mogelijk in te pakken. Want hoe minder je mee hoeft te sleuren hoe makkelijker.

Waarom je de wereld over zou moeten reizen?!

Waarom zijn wij zo verslaafd aan reizen? Wat is er zo bijzonder aan? Je kan net zo goed met een tentje op een camping in Frankrijk gaan staan. Dat laatste hebben we overigens heel vaak gedaan. Maar reizen is anders. Je ziet meer, je ontmoet andere mensen, je leert jezelf kennen, elke dag is een nieuwe ervaring.

Wel of niet een GoPro?

Er is niks leuker dan tijdens je reis de mooiste foto’s en filmpjes te maken. Je komt tenslotte om de mooiste plekken in Azië, je gaat tal van avonturen aan en je ontmoet veel mensen. Kortom; je hebt de tijd van je leven.

5 rare gewoontes in Azië

Azië kan voor nieuwe bezoekers als een totaal andere wereld aanvoelen. De vreemde geuren, rare taal, drukke straten en al dat exotische eten willen nog wel eens een cultuur shock veroorzaken.

Wat is er NIET leuk aan reizen ;-)

Is het reizen altijd leuk? Als echt reisfanaten zouden we natuurlijk ‘JA!’ moeten roepen. Maar dat doen we niet. Wij reizen al ruim 6 jaar naar Azië. En begrijp me niet verkeerd.

De Zijderoute

Veel reizigers zijn op zoek naar de leukste en mooiste routes door Azië. Ze zijn op zoek naar onbekende plekjes en unieke ervaringen. Er zijn ontelbaar veel opties en routes die je kan volgen maar als je op zoek bent naar een unieke ervaring is de Zijderoute een leuke optie.

Hoe blijf je fit onderweg?

Het valt op reis niet mee om je sportschema van thuis te onderhouden. Maar hoe blijf je dan fit onderweg? Gelukkig hoef je niet de sportschool van het hotel op te zoeken of je met hardloopschoenen op drukke, chaotische straten te begeven.

Fotografie onderweg

Wij zijn zeker geen professionele fotograven. Onderweg hebben we een spiegelreflex bij ons, een GoPro en een iPhone. De meeste spontane foto’s komen op de iPhone terecht

Indonesië it is!

Dit jaar mogen wij zes weken genieten van het mooie Indonesië. Het land van meer dan 17.000 eilanden. Zoveel kunnen wij er niet zien, helaas :-) Maar wij gaan wel van eiland naar eiland reizen en elk eiland wat we gaan bezoeken willen we ook proberen te ontdekken.

Een attractie in Sulawesi

Op 19 juli rond 10:00 uur vertrokken we van Nusa Lembogan naar Lombok met de fast boat. Na het afladen en opladen van mensen op Bali, waar heel veel mensen stonden te wachten en niet aan boort mochten stappen.

How to stay fit – Deel 1

Ziek worden op reis is de nachtmerrie van elke reiziger. Of je nu drie weken op vakantie bent of vier maanden met een rugtas door de jungle trekt. Die les hebben wij helaas meerdere keren moeten leren.

Tana Toraja en de Togeans Islands

In de ochtend ging onze reis verder naar het Tana Toraja gebied beginnen. Er stond een goede bus klaar, met zitplekken die zelfs in Nederland als luxe gezien zouden worden.

How to stay fit – Deel 2

Vorige week hebben jullie deel 1 kunnen lezen over hoe je ziek worden kan voorkomen. Nogmaals, ziek worden kan iedereen overkomen maar er zijn wel een aantal dingen die je kan doen om die kans te verkleinen want ziek worden is nooit leuk

Beklimmen mount Bromo & Kawa Ijen

De boottocht van de Togeans naar Ampana ging niet zonder horten of stoten…. De zee was best wild en de golven waren behoorlijke hoog. Iedereen, behalve wij en de crew, was aan het bidden of keek vaak angstig uit hun ogen.

Yogyakarta en chillen in Pangandaran

Aangekomen in Yogyakarta hebben we een taxi gepakt naar het hostel. Helaas was de taxi-chauffeur een beetje de weg kwijt. Hij heeft het adres een aantal keer moeten vragen en uiteindelijk bleek dat de verkeerde wijk bij het adres staat.

Play that funky music!

Wij hebben altijd muziek aan staan. Of dat nu in de huiskamer thuis is of in de jungle van Indonesië, muziek is ‘part of travel’ bij ons. Muziek maakt na je reis ook onderdeel uit van je herinneringen.

Wat je moet weten voor je vertrekt naar Vietnam

Reizen in Vietnam.. wie wil dat nou niet! Maar wat moet je allemaal weten als je gaat reizen naar Vietnam? Wij zeggen altijd; plan zo min mogelijk! Maar toch zijn er wel een aantal dingen waarover je informatie kan inzamelen voordat je vertrekt. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje!

Wel of niet plannen?

Eén van de meest besproken ontwerpen van het reizen is het wel of niet plannen van je reis of vakantie. Het is ook één van de eerste vragen die mensen stellen als je verteld dat je naar Azië gaat.. ‘En, wat is jullie planning?’.

They are from Dutch..

Tijdens het reizen stel je je vaak voor aan andere reizigers. Of je wordt voorgesteld aan andere reizigers. Zo zijn wij ooit een keer voorgesteld door een jongen uit Noorwegen als; ‘This is Sjoerd and Ties, they are from Dutch…’.

6 redenen om te reizen in Azië

Jaarlijks reizen er miljoenen mensen naar Azië. Sommige voor de eerste keer. Andere, zoals wij, reizen regelmatig terug naar Azië. Maar waarom reizen er zo veel mensen naar Azië? Wat is ‘dat’ of ‘het’ dat het reizen in Azië zo fantastisch maakt? Lees snel verder…

Regenseizoen | Doen of niet?

Een vastgeroeste gewoonte onder veel reizigers is dat ze niet in het regenseizoen reizen. Maar is dat wel terecht? Natuurlijk, je zal vaker een regenbui op je dak krijgen en op vakantie is dat niet wat je wil.

De beste tijd om een ticket te boeken

Er zijn eindeloos veel tips te vinden op internet voor het boeken van een goedkoop vliegticket. De prijzen, en trucs, van de ticketaanbieders veranderen echter zo dat het vinden van het goedkoopste ticket niet mee valt. Er zijn wel een aantal dingen waar je op kan letten. Lees snel verder…

De minder leuke plaatsen in Azië

Als je al onze reisverhalen terug leest hebben we overal een geweldige tijd gehad. We hebben een geweldige tijd gehad in (Zuidoost) Azië. Maar is ALLES in Azië echt zo mooi en het bezoeken waard? Lees het hier!

Goedkoop naar de Malediven

De Malediven is zo’n typische droombestemming. Het woord ‘tropisch’ lijkt hier te zijn uitgevonden. Met prachtige witte zandstranden, een indrukwekkende onderwaterwereld, de beste duiklocaties ter wereld en de bijna 1.200 tropische eilandjes heeft de Malediven dan ook aardig wat te bieden. Jammer dat het zo duur is… Of toch niet?

7 bestemmingen voor je volgende droomreis

Het is mei 2016, de tijd dat de meeste reisverslaafde al weer druk aan het plannen zijn. Heb je hard gespaard om je droomreis te kunnen maken? Wil je een droomreis maken maar weet je nog niet waar heen? Lees dan snel verder! Om de reis van je leven te maken hebben we 7 bestemmingen op een rijtje gezet waar jij al die tijd van gedroomd hebt! :)

De kosten voor reizen in Sri Lanka

Sri Lanka stond altijd al op ons lijstje. Een echte reden hadden we er niet voor. Soms wil je een land gewoon graag bezoeken! Het is alweer 6 maanden geleden dat we Sri Lanka bezocht hebben.

Reizen in de Filipijnen – Alles wat je moet weten

De Filipijnen wordt nog wel eens overgeslagen door de internationale reiswereld. Veel mensen die we ontmoeten blijven hangen bij het vaste land van Zuidoost Azië. De Filipijnen ligt vaak ook niet op de route tijdens het reizen door (Zuidoost) Azië. Maar met de goedkoper wordende vluchten (een retourtje Manilla kost €550) zijn er steeds meer reizigers die naar de Filipijnen gaan. Gelukkig maar want het is een schitterend land.

De leukste reisprogramma’s

Soms is het heerlijk om gewoon even te relaxen en TV te kijken. En wat is er dan mooier om af te stemmen op een reisprogramma? :) Of je nu thuis bent of ergens in Azië. Dit zijn onze favorieten!

Filipijnen it is..

Over een kleine drie weken is het weer zover! We mogen weer een reisje maken naar Azië. Ten eerste omdat we het zelf erg leuk vinden maar ook om onze website up to date te houden :) In maart vertrekken we voor zeven weken naar Azië.

Leuke (niet zo standaard) reistips

Google op ‘reistips’ en binnen een seconde heb je tientallen pagina’s met reistips. Vaak lijken al deze tips op elkaar. Je kent ze wel; ‘neem niet te veel mee’, ‘pak oordopjes in’, ‘koop een moneybelt’ etc.

Tips voor reizen in Myanmar

In deze blog geven we je alle tips voor reizen in Myanmar. Dit land is namelijk anders dan elke andere plek in Azië. Het land is uniek en herbergt een schat aan cultuur.

Route Bali

Wie op vakantie gaat naar Indonesië komt al snel uit op Bali. Het eiland is al jaren populair onder toeristen van over de hele wereld. En ondanks dat het niet het grootste eiland van Indonesië is, is het waarschijnlijk wel het meest bekende eiland.

5 sunset foto’s waar ons hart sneller van gaat kloppen

Als amateur fotograaf ben ik gek op vakantie foto’s. En niet alleen die van mijn eigen reizen kijk ik graag..

Run shorty, run

De Filipijnen it is… we zijn ondertussen pas 4 dagen onderweg maar het lijkt alsof we al weken weg zijn met alle gekke dingen die we hebben meegemaakt. Vrijdag vetrokken ik naar Istanbul om vervolgens naar Hong Kong te vliegen en vanaf daar samen met Raoul m’n weg te vervolgen naar Manilla.

welk Gili eiland is het leukste?

Je wilt naar de Gili eilanden maar je weet niet welke je moet kiezen. Als je even de tijd hebt (+- 10 dagen) dan is het zeker leuk om ze alle 3 te doen. Als je niet zo lang de tijd hebt dan zul je toch moeten kiezen.

Looking for cash

Ondertussen zitten we in El Nido maar in de tussentijd is er (gelukkig) een hoop gebeurd! Vanuit Sabang besloten we met de boot naar Port Barton te gaan. En een boot is in dit geval een bank. Een oversized kano met een dakje en een motor. De tocht duurde ongeveer 3 uur en we betaalde 800 Peso wat op zich een prima prijs is.

Verkeersregels in Bangkok

Zo goed als dat de wegen zijn in Bangkok, ze zijn namelijk verhard, zonder gaten en zelfs met strepen, zo onduidelijk zijn de verkeersregels er. Officieel zijn er wel verkeersregels maar.. Wie kent ze?

Vliegen, Snorkelen en Canyoning

Plannen veranderen snel tijdens het reizen. Dat maakt het reizen ook zo leuk, elke dag is een nieuw avontuur en plannen kunnen elke dag gewijzigd worden. We besloten gelijk naar Cebu te vliegen vanaf El Nido. Omdat reizen via Coron te lang zou duren.

Qeshm! Het bountyeiland van Iran.

De meeste mensen schrikken en kijken bezorgd wanneer je als reisbestemming Iran noemt. Iran komt regelmatig negatief in het nieuws en het komt ook nog wel eens voor dat mensen Iran en Irak door elkaar halen.

Always trust the driver!

Vanuit Moalboal zijn we op een vrij bijzondere manier naar Oslob vertrokken. Tenminste, als zelfs de locals je verbaasd aankijken zal het niet heel vaak voorkomen. Adonis (onze tricycle driver)..

Dengue | Hoe voorkom/herken je het?

Met alle leuke dingen die het reizen met zich meebrengt zijn er ook minder leuke kanten. Bijvoorbeeld wanneer je ziek wordt. Dit laatste heb ik helaas de afgelopen week zelf mee moeten maken doordat ik gestoken was door een mug die het Dengue virus meedraagt.

De laatste week in de Filipijnen!

De laatste avond in Bohol hebben we na een lange dag nog een massage genomen bij Nuts Huts. Toen ik een vrouw van 60+ de eindeloze trap af zag komen had ik al mijn twijfels bij de massage…

Titanic taferelen in Maleisië

Eenmaal aangekomen in Kuala Lumpur bleek dat ik op Airport 1 was geland en Emma op Airport 2. Over goede voorbereiding gesproken. Na kortstondig overleg kwam Emma naar Airport 1 en na even zoeken hadden we elkaar gevonden.

Regenboogeiland Hormoz

De vorige keer schreef ik over het prachtge Iraanse eiland Qeshm. Maar naast Qeshm heeft Iran nog meer eilanden. Eén daarvan in Hormoz, waar wij een uitstapje van twee dagen naartoe hebben gemaakt.

Hello again from Langkawi

Hello again from Langkawi! Ondertussen hebben we de koele theeplantages in de Cameron Highlands verruild voor de stranden van Langkawi. En het is prima vertoeven hier :)

Hello from the Maldives

De vast volgers weten ondertussen dan we in de Malediven zitten dus bij deze; hello from the Maldives! Een paradijs op aarde… Gelukkig is er weer een hoop gebeurt ..

Maafushi, snorkelen en dolfijnen!

Ik moet eerlijk toegeven dat Maafushi niet helemaal voldeed aan mijn verwachtingen van de Malediven. Het water was extreem helder en blauw, het weer was goed en de mensen waren aardig. Maar het was het niet tropische eiland dat ik had verwacht. Gelukkig kwam daar snel verandering in.

De 10 mooiste foto’s van afgelopen reis

Ik heb de afgelopen twee maanden in Azië gereisd en in die twee maanden heb ik de Filipijnen, Maleisië en de Malediven bezocht. Ik ben nog geen 48 uur terug en nu al mis ik de warmte, de natuur, het eten en de mensen. Reizen is een avontuur en dat avontuur willen we graag met jullie delen. Ik heb in totaal 2.949 foto’s gemaakt en het is een helse klus om daar de 10 mooiste uit te kiezen.

Over land van Thailand naar Myanmar

Dat Myanmar qua backpacken anders is dan Thailand is voor de meeste mensen geen verassing. Maar wat is er dan precies anders? Hier kwamen wij al achter in onze eerste dagen reizend door het prachtige land Myanmar!

Curry met rijst in Sri Lanka

Van ongerepte tropische stranden, 2000 jaar oude tempels, vriendelijk lachende locals, kuddes wilde olifanten en ’s werelds beste surfplekken en dat allemaal voor scherpe prijzen. Maar naast mooie cultuur en natuur, kun je in Sri Lanka ook erg lekker eten. En wij willen graat de lekkerste gerechten met je delen.

Tips voor reizen in Lombok

Lombok werd lang overschaduwd door de bekende buurman; Bali. Dat heeft er toe geleid dat Lombok een rustig, maar vooral erg mooi eiland is.

Tips voor reizen in Cambodja

Reizen naar en door Cambodja! Het land met misschien wel de bekendste tempel van heel Zuidoost-Azië. Het land met tropische eilandjes, gezellige steden en vriendelijke mensen. Wie wil dat nou niet? Cambodja is een mooi en interessant land om door te reizen. Het is daarnaast niet zo groot als bijvoorbeeld Thailand waardoor je in relatief [...]

4 bijzondere slaapplekken in Azië

We hebben al op veel bijzondere plekken geslapen. Benieuwd? Lees dan snel verder want Ties deelt zijn 4 meest bijzondere slaapplekken tot nu toe!

7x Waarom Bali zo gaaf is

‘Come here my friend’, zei Irwan, de vriendelijke local, tegen me. Hij wilde me iets laten zien – ‘something special’. Nu heb ik redelijk wat ervaring met reizen in Azië en dit wordt vaak geroepen op markten. Nu liep ik echter bij de Pura Uluwatu en niet op een markt.

Mooie route door Indonesië

Indonesië is een populair land om door te reizen. Maar ook een groot land. En het kan nogal een klus zijn om uit te vogelen welke route je moet volgen. Wij hebben daarom al onze reisroutes, en die van andere reizigers, gedocumenteerd en samengevoegd. En die route willen we graag met jullie delen! Hieronder onze route [...]

De Japanse Alpen

Bij Japan denk je wellicht niet direct aan bergen, maar Japan heeft wel degelijk prachtige alpen. Ik maakte een trip van vijf dagen door de Japanse alpen en ik deel graag de do’s en dont’s met jullie.

Onze eerste reis in Vietnam

Het is ondertussen al weer zeven jaar geleden dat we voor de eerste keer naar Vietnam gingen. Gewapend met onze brommers, zonder plannen of enige voorbereiding begonnen we ons avontuur. En een avontuur werd het. Na een goede start kwamen we na een paar dagen aan in Mui Ne.

Overnachten Koyasan

Op zo’n 3 uur reistijd van Osaka ligt de 900 meter hoge berg Koya of Koyasan. Ik bereik Koyasan met een private treinverbinding vanuit Osaka, waarna ik met een cable car de steile helling van de berg op ga. Na een wandeling door een eveneens steil bos kom ik eindelijk aan bij mijn slaapplek. De kamer in de Saizen-in tempel – waar je enkel op sokken of speciale slofjes mag rondlopen – die mij wordt toebedeeld, is een hele ruime, volledig gevuld met tatami matten: met een ‘woonkamertje’ waar je aan een laag tafeltje thee kunt drinken; een grote slaapkamer met bedjes op de vloer; een eetkamer; en een veranda met uitzicht op de tempeltuin.

Onze reis tot nu toe..

Woensdag 29 juli 2009. Dat is niet mijn verjaardag, ook niet die van Sjoerd.. het is de dag dat we voor het eerst naar Azië reisden. Ruim 7 jaar geleden al weer. En in die tijd is er een hoop gebeurd! We hebben nieuwe landen gezien, ons eigen bedrijf gestart en ontzettend veel mensen ontmoet. Twee broers die zonder planning richting Azië trokken en nu, 7 jaar later, hun droom hebben waargemaakt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.