Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Inwoners India

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

De inwoners van India zijn misschien wel de bekendste ter wereld. Wie kent niet de plaatjes van oude grijze mannen met lange baarden, tulbanden en armbandjes en sierraden. Uiteraard ziet niet iedereen in India er zo uit maar het zegt wel iets over de bekendheid van deze bevolkingsgroep. En met ruim 1,2 miljard (!) inwoners is dat ook niet vreemd. De inwoners India vormen samen zo’n 16% van de totale wereldbevolking!

[ac_vc_button title=”Boek hier voordelige vliegtickets naar India” href=”url:http%3A%2F%2Fds1.nl%2Fc%2F%3Fwi%3D222979%26si%3D1096%26li%3D70202%26ws%3Dbutton%2520inwoners%2520india%26dl%3Dvliegtickets%252Findia%252Fdelhi%252F||target:%20_blank” target=”” font_size=”20″ color_type=”” knockout_color=”#000000″ button_color=”#000000″ button_text_color=”#ffffff” icon_type=”font-awesome” icon=”plane” icon_img=”” icon_color_type=”primary” icon_color=”#000000″ border=”” padding=”5″ width=”” icon_border_color=”” icon_bg_color=”” pos=”default” icon_position=”right” css_animation=””]

Inwoners India

In India wonen 1,2 miljard mensen. Daarmee telt alleen China meer inwoners. Door de economische groei van het land blijft het aantal inwoners India ook maar toenemen. In 2014 bedroeg de gemiddelde bevolkingsgroei 1,25 procent per jaar. Ter vergelijking; Nederland heeft een bevolkingsgroei van 0,55 procent. Op zich is dat niet vreemd aangezien India een enorm land is. Met 3.287.263 vierkante kilometer is het, het op zeven na grootste land ter wereld.  Maar met een dichtheid van 324 inwoners per vierkante kilometer (2001) is het wel één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Het beperken van de bevolkingsgroei is voor de overheid dan ook een groot probleem.

Varanasi

Als er ruim 1,2 miljard mensen in een land wonen is het niet gek dat er ook verschillende bevolkingsgroepen wonen. Er zijn twee grote groepen te onderscheiden; de Indiden (70%), die vooral in de vlakte van de Ganges, in Rajasthan en in centraal-Deccan wonen. En je hebt de Melaniden (25%), die vooral in Zuidoost-India en het noordoosten van Deccan wonen.
De levensverwachting in India is de laatste jaren enorm toegenomen. In 2014 was de levensverwachting voro mannen 67 jaar terewijl dat in 1932 maar 32 was. Vrouwen worden gemiddeld 70 jaar. In 2014 was bijna 40% van de bevolking jonger dan 15 jaar. Slechts 5,7% was ouder dan 65.

Normen en waarden India

We noemen de inwoners van India Indiërs. Ze zijn dus niet te verwarren met Indianen die vroeger in Amerika leefde. De inwoners van een land kunnen je reis maken of kraken. Gelukkig zijn de Indiërs hele vriendelijke en open mensen. Ze ontvangen je altijd met een glimlach en zijn ontzettend gastvrij. Behandel de Indiërs, die voor het grootste deel Hindoeïstisch zijn, wel met respect. Pas je aan aan hun regels. Dat betekend niet dat je met een tulband op je hoofd elke dag hun rituelen en tradities hoeft over te nemen maar hou hier wel rekening mee. Als je dat doet en je staat open voor contact met de locals zal je zien hoe gastvrij de inwoners India zijn!

Kastensysteem en stammen

In de Hindoeïstische cultuur die in India gehanteerd wordt leeft men volgens met kastensysteem. Bij Geloof India vindt je hier meer over. Vandaag de dag leven nog steeds zo’n 70 miljoen Indiërs in stamverband. Deze groepen worden Adivasi’s genoemd wat ook wel ‘oorspronkelijke bewoners’ betekend. Er leven zo’n 500 stammen in India die met z’n alle 40 talen spreken en eeuwenoude rituelen en tradities in stand houden.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Meer lezen over India?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder