Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum India nodig voordat ze het land in kunnen. Dit kan op verschillende manieren. Je kan het via internet aanvragen of in Nederland regelen voor je vertrek. Wij beschrijven hier de beste mogelijkheden om je visum India te regelen.

Visum India

Je visum India is 3 maanden geldig (180 dagen). Het visum kan je op verschillende manieren aanvragen. De meest gebruikelijke manieren zijn;

Wil je specifiekere informatie over het aanvragen van jouw visum voor India kijk dan eens bij e-Visums.nl. Je kunt daar gemakkelijk je visum bestellen, betalen via ideal en je visum wordt super snel geleverd. Lees meer over het aanvragen van je visum India.

E-visa via internet

Het is mogelijk om een e-visa aan te vragen via internet. Dit is een eenvoudige manier om je visum aan te vragen. Dit kan via de site Indianvisaonline. Op deze site moet je de volgende stappen doorlopen;

 1. Ga naar de website
 2. Doorloop de stappen die op de site staan
 3. Betaal $48 via creditcard
 4. Na betaling ontvang je binnen een aantal dagen een eVisa Approval Letter per mail
 5. Neem deze eVisa Approval Letter geprint mee. Deze moet je tonen op het vliegveld
 6. Je ontvangt een e-visa stempel in je paspoort

Houd er wel rekening mee dat je aan een aantal dingen moet voldoen. Enkele daarvan zijn;

 • je kan een eVisa minimaa 4 dagen en maximaal 30 dagen voor vertrek aanvragen
 • je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst en 2 lege pagina’s hebben
 • check de complete checklist

India Visa & Consular Application Centre

Je kan je visum India ook regelen in Nederland. Hiervoor moet je naar het India Visa & Consular Application Centre. Dit is een kantoor gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Je moet in Amsterdam en Rotterdam een afspraak maken. Doe dit ruim van te voren want het is druk! In Den Haag mag je zonder afspraak komen. Check alle stappen die je moet doorlopen om op deze manier een visum aan te vragen. Het visum kost hier €50.

Online via een visumbureau

Je kan ook kiezen om je visum te regelen bij een van de visumbureaus. Dit gaat ook online en is een makkelijke en veilige manier om je visum India aan te vragen. Het is wel duurder maar het neemt je wel alle zorgen uit handen.

Een India e-tourist visum behoort ook tot de mogelijkheden. Je leest er meer over op visumvoor.com.

Indiase Ambassade in Brussel

Kom je uit België? Dan kan je ook voor een e-visa via ineternet kiezen. Je kan er echter ook voor kiezen om naar de Indiase Ambassade in Brussel te gaan. Check deze website voor meer informatie.

LET OP: De Indiase overheid heeft besloten dat iedereen die een visum voor India wil met ingang van 28 april 2014 biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezichtscan) moet afgeven. Je moet hiervoor vooraf een afspraak maken op de site van BLS international.

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig voor India. Sinds 28 april 2014 moet iedereen die een visum voor India wil zich op afspraak persoonlijk melden bij het Indian Visa Application Centre in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam. Meer informatie hierover vind je hier. De meeste kiezen voor een toeristenvisum. Je kan er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade in Den Haag

4.3
User Rating 5 (1 vote)
Sending

Vragen, opmerkingen en antwoorden

1
 1. Pieter

  Het visum voor India is ook aan te vragen via een visum bureau.
  Had zelf het visum in 2 dagen digitaal op mijn mail staan, super handig!

  Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.