Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum India nodig voordat ze het land in kunnen. Dit kan op verschillende manieren. Je kan het via internet aanvragen of in Nederland regelen voor je vertrek. Wij beschrijven hier de beste mogelijkheden om je visum India te regelen.

Visum India

Je visum India is 3 maanden geldig (180 dagen). Het visum kan je op verschillende manieren aanvragen. De meest gebruikelijke manieren zijn;

E-Visums

Wil je specifiekere informatie over het aanvragen van jouw visum voor India kijk dan eens bij e-Visums.nl. Je kunt daar gemakkelijk je visum bestellen, betalen via ideal en je visum wordt super snel geleverd. Lees meer over het aanvragen van je visum India.

Jaisalmer

Met het juiste visum kan ook jij dit prachtige land bezoeken.. Jaisalmer, India 

Online via een visumbureau

Je kan ook kiezen om je visum India te regelen bij een van de visumbureaus. Dit gaat ook online en is een makkelijke en veilige manier om je visum India aan te vragen. Het is wel duurder maar het neemt je wel alle zorgen uit handen.

TIP ♥ – het kost €109,95  per persoon als je het hier regelt.

E-visa via internet

Het is mogelijk om een e-visa aan te vragen via internet. Dit is een eenvoudige manier om je visum aan te vragen. Dit kan via de site Indianvisaonline. Op deze site moet je de volgende stappen doorlopen;

 1. Ga naar de website
 2. Doorloop de stappen die op de site staan
 3. Betaal $50 via creditcard
 4. Na betaling ontvang je binnen een aantal dagen een eVisa Approval Letter per mail
 5. Neem deze eVisa Approval Letter geprint mee. Deze moet je tonen op het vliegveld
 6. Je ontvangt een e-visa stempel in je paspoort

Houd er wel rekening mee dat je aan een aantal dingen moet voldoen. Enkele daarvan zijn;

 • je kan een eVisa minimaa 4 dagen en maximaal 120 dagen voor vertrek aanvragen
 • je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst en 2 lege pagina’s hebben
 • check de complete checklist
Geldigheid e-Visa

Je e-Visa is 60 dagen geldig vanaf het moment dat je India binnen komt. Het visum is niet in te ruilen en er geldt geen ‘geld terug’ garantie. Daarnaast is het e-Visa alleen geldig als je binnen komt via een van deze luchthavens of havens (dus NIET als je over land reist); Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi.

De havens waar je binnen kunt komen zijn; Cochin, Goa en Mangalore. Je kunt het land wel overal verlaten via een geautoriseerde Immigration Check Posts (ICPs) in India.

LET OP: De Indiase overheid heeft besloten dat iedereen die een visum voor India wil met ingang van 28 april 2014 biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezichtscan) moet afgeven. Je moet hiervoor vooraf een afspraak maken op de site van BLS international.

India Visa & Consular Application Centre

Je kan je visum India ook regelen in Nederland. Hiervoor moet je naar het India Visa & Consular Application Centre. Dit is een kantoor gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Je moet in Amsterdam en Rotterdam een afspraak maken.

Doe dit ruim van te voren want het is druk! In Den Haag mag je zonder afspraak komen. Check alle stappen die je moet doorlopen om op deze manier een visum aan te vragen. Het visum kost hier €50.

Indiase Ambassade in Brussel

Kom je uit België? Dan kan je ook voor een e-visa via internet kiezen. Je kan er echter ook voor kiezen om naar de Indiase Ambassade in Brussel te gaan. Check deze website voor meer informatie.

Wat wij vinden:
 • 8.3/10
  Azië Expert - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig voor India. Sinds 28 april 2014 moet iedereen die een visum voor India wil zich op afspraak persoonlijk melden bij het Indian Visa Application Centre in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam. Je kan er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade in Den Haag

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

7
 1. Pieter

  Het visum voor India is ook aan te vragen via een visum bureau.
  Had zelf het visum in 2 dagen digitaal op mijn mail staan, super handig!

  Beantwoorden
 2. Yvo

  Wat zijn de mogelijkheden als je India over land binnenkomt?

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Ivo,

   je kunt een visum India aanvragen in een ander land, maar dit moet je dan van tevoren regelen. Bij de grens kun je geen visum aanvragen of krijgen. Daarnaast is het e-visum alleen geldig als je via een luchthaven binnenkomt. Je kunt een visum aanvragn in landen als Nepal, Myanmar en Bangladesh.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 3. Carol Bleumink

  Ik heb alles ingevuld en opgeslagen, maar nu word ik elke keer er vanaf gegooid als ik wil betalen. Al 2 dagen op rij. Weet iemand wat er aan de hand is? Betreft e-visum India

  Beantwoorden
 4. Kim

  Hoi! Ik ben in India en heb een Multiple Visa voor één jaar, 18 februari ga ik naar Nepal omdat de eerste 90 dagen dan (bijna) voorbij zijn. (officieel 20 februari) Graag wil ik 25 februari terug naar India. Moet ik dan nog langs de ambassade in Kathmandu iets aanvragen of kan ik gewoon India weer in? Is één week voldoende? Moet ik verder nog ergens rekening mee houden? Dankjewel! Vriendelijke groet

  Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.