Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Canggu

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 februari, 2019

Het kustplaatsje Canggu ligt op ongeveer 10 kilometer van de bekende toeristische plaats Kuta. Canggu is een stuk relaxter dan het drukke en chaotische Kuta. Daarnaast heb je vaak meer ruimte op het strand, waardoor je meer toe komt aan ontspanning.

Strand van Canggu

Canggu ligt op Bali en het is een van de populairste stranden van Bali. Langs het strand liggen twee grote tempels. Dit zijn de Pura Batu Bolong en de Pura Batu Mejan.

Beide tempels zijn honderden jaren oud en zeer indrukwekkend, dus zeker een bezoekje waard. Zo kun je een cultuur mooi combineren met een relaxte dag op het strand.

Daarnaast kun je op het strand diverse activiteiten ondernemen. De mensen komen niet zozeer naar het strand van Canggu om te luieren in de zon. Het strand staat meer bekend om de uitdagende surfspots.

Surfer paradise

Surfers uit de hele wereld komen naar dit strand om hun vaardigheden te testen. Het zand op het strand is zwart. Dit komt omdat het zand een afzetting is van vulkanisch gesteente. Hierdoor oogt het strand wat minder tropisch dan andere stranden op Bali.

Canggu

Over Canggu

Het toerisme heeft niet nog niet zo’n impact als bijvoorbeeld in Kuta. Toch zijn er de laatste jaren steeds meer reizigers die de prachtige plaats ontdekken. Hierdoor worden er steeds meer villa’s gebouwd. Dit doet wel een beetje afbreuk aan het anders zo mooie uitzicht over de rijstvelden.

Naast een bezoek aan het strand is er hier nog veel meer te doen. Zo zijn er meer dan voldoende restaurants waar je kunt genieten van verse vis en schelpdieren. Daarnaast komen er ook steeds meer kleine winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen. Let er wel op dat taxi’s in dit gebied niet zoveel voorkomen als in grote toeristische plaatsen. Probeer dan ook van tevoren vervoer te regelen via je hotel.

Locatie Canggu

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Het kustplaatsje Canggu ligt op ongeveer 10 kilometer van de bekende toeristische plaats Kuta. Canggu is een stuk relaxter dan het drukke en chaotische Kuta. Daarnaast heb je vaak meer ruimte op het strand, waardoor je meer toe komt aan ontspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.