Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Dreamland Beach

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

Dreamland Beach is gelegen op het meest zuidelijke schiereiland van Bali. Het strand is al jarenlang erg populair onder toeristen. Vooral de mensen die van surfen houden zijn op hier aan het juiste adres. Het strand ligt dicht bij het bekende plaatsje Kuta. Hierdoor ben je er vrij snel, maar je bent ook zeker niet de enige.

Dreamland Beach of Balangan Beach

Dit strand wordt ook wel eens Balangan Beach genoemd. Het ligt in de hoek bij onder andere Bingin Beach op weg naar de bekende tempel Uluwatu. Hoewel het strand met 100 meter niet al te groot is, komen er nog steeds veel toeristen en locals naar het strand.

Deze mensen worden vooral aangetrokken door de goede surfmogelijkheden en de prachtige locatie. Dit strand ligt namelijk tegen een hoge klif aan en heeft schitterend wit zand. Daarnaast is het uitzicht op de Indische Oceaan werkelijk prachtig.

TIP ♥ – Dreamland Beach is zeker niet het enige mooie strand op Bali. Check ons blog ‘10x de mooiste stranden van Bali‘ voor meer mooie plekjes!

Dreamland Beach

Surfen op Dreamland Beach

Op en rondom het strand zijn voldoende leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Vooral surfen is erg populair. Niet alleen hier, maar ook verder naar het zuiden. Dit komt omdat de golven vaak groot en krachtig zijn, ideaal voor surfers.

Zowel gevorderde als beginnende surfers kunnen hier prima terecht. Op het strand zijn ook voldoende plekken waar je surfspullen kunt huren en les kunt krijgen.

Hoe kom je er?

Het is niet echt moeilijk om dit strand te vinden. Er komen kan nog wel een uitdaging zijn. De beste manier om er te komen is door en scooter te huren in Kuta en naar het strand te rijden.

Het is een uurtje rijden met de brommer. Je kunt ook vanuit Bingin of de regio van Uluwatu naar het strand komen.

TIP ♥ – een brommer huren kost z’n 50.000 tot 75.000 roepie per dag (€3 – €5) Eenmaal bij het strand moet je de scooter parkeren en de steile helling af zien te komen. Dat is best een uitdaging, maar redelijk goed te doen.

Dreamland Beach

Overnachten

Doordat Dreamland Beach zo populair is, zijn er voldoende mogelijkheden te vinden om de nacht door te brengen. Rond het strand staan namelijk veel hotels en resorts maar ook vrijstaande villa’s en hostels.

TIP ♥ – check Booking.com voor de beste accommodatie.

Locatie Dreamland Beach

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Azië Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

Dreamland Beach is gelegen op het meest zuidelijke schiereiland van Bali. Het strand is al jarenlang erg populair onder toeristen. Vooral de mensen die van surfen houden zijn op Dreamland Beach aan het juiste adres. Dreamland Beach ligt dicht bij het bekende plaatsje Kuta. Hierdoor ben je er vrij snel!

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder