Google ‘rijstvelden Bali’ en bijna alle foto’s zullen uit de regio van Jatiluwih komen. Jatiluwih is een dorp in het midden van Bali en de rijstvelden hier behoren tot de mooiste rijstvelden van Bali. Dat de rijstvelden wereldwijd gewaardeerd worden blijkt wel uit het feit dat ze genomineerd zijn om toegevoegd te worden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Schitterende rijstvelden

Jatiluwih ligt op zo’n 50 kilometer van Denpasar. De wegen zijn de laatste jaren enorm verbeterd waardoor het beter bereikbaar is voor toeristen maar ook voor locals. Zij zoeken de verkoeling op. Het dorp ligt namelijk in een sprookjesachtige omgeving op zo’n 850 meter hoogte. Hierdoor heb je op heldere dagen een prachtig uitzicht die kan rijken tot het zuiden van Bali.

TIP – als je zelf een brommer huurt kun je makkelijk naar Jatiluwih rijden

De echter eye-catcher hier zijn uiteraard de rijstvelden, waar je overigens wel moet betalen om toegang te krijgen. Veel toeristen nemen dit voor lief omdat het uitzicht hier werkelijk schitterend is. Overal om je heen zie je groene rijstvelden en terrassen.

Jatiluwih

Een van de schitterende uitzichten bij Jatiluwih

Bezienswaardigheden

In combinatie met de bergen en bossen die op de achtergrond liggen maken de rijstvelden bij Jatiluwih één van de mooiste in heel Azië.  Zelfs de route naar Jatiluwih is al mooi aangezien het je langs spectaculaire uitzichten, koffie- en cacaoplantages, kokosnootpalmen en bananen- en mangobomen brengt. In Jatiluwih kan je schitterende panorama foto’s nemen van de omgeving.

1. Het meest logische; bezoek de rijstvelden

Bij Jatiluwih, dat ook wel ‘truly marvellous’ betekent, wordt je beloond met prachtige, eeuwenoude rijstterrassen. De rijstterrassen hebben niet voor niets de Unesco World Heritage status. Zorg dat je camera is opgeladen want de rijstvelden hier zijn onwerkelijk groen.

Een smalle, kronkelende, 18 kilometer lange weg brengt je langs schitterende plekken. Eenmaal bij de rijstvelden aangekomen kun je door het water lopen in kanalen. Bamboe bruggetjes brengen je van het ene perceel naar het andere.

TIP ♥ – je betaald 20.000 IDR p.p. (€1,25) om de rijstvelden te betreden.

WIST JE DAT – dit de enige plek ter wereld is waar drie rijstoogsten per jaar plaatsvinden?

Jatiluwih

De rijstvelden van Jatiluwih

2. Boek een tour in de regio

Je kunt in deze regio heel goed fietsen. Het is hier rustig en de omgeving is groot genoeg om met de fiets te ontdekken. Het is een indrukwekkende tour waarbij je niet alleen door de rijstvelden fietst, maar ook langs dorpen en andere mooie gebieden. Tours verschillen in duur van een uur tot een dag.

TIP ♥ – een fietstour van 3 uur kost zo’n €50 p.p.. Meer info vind je hier.

3. Bezoek de Petali Tempel

Naast de schitterende omgeving is Jatiluwih ook een religieuze attractie. Een bekende tempel in de regio is de Petali Temple. De bewoners in de regio aanbidden hier de Den Hyang Widhi Wasa, de God van de Landbouw. Hou er wel rekening mee dat je op een hoogte van 850 meter zit waardoor de lucht relatief koud en fris aanvoelt.

Beste reistijd

Als je de rijstterrassen wilt bezoeken is goed weer wel belangrijk. De beste maanden om hier te reizen zijn de maanden mei tot en met oktober. In deze maanden valt de minst regen en zijn de temperaturen aangenaam.

Beste reistijd Bali

Hoe kom je er?

De afstand van Denpasar naar Jatiluwih is ongeveer 48 kilometer. Je kunt dus gemakkelijk een brommer huren en vanaf hier (of Ubud) naar de rijstvelden rijden. Het ligt dicht bij de stad Tabanan. De weg naar deze plek is geleidelijk verbeterd, zodat brommers vanuit het oosten en de westen kunnen binnenkomen via Pacung Village en door kunnen rijden naar Jatiluwih (evenals de Watukaru Temple).

Jatiluwih wordt veel bezocht door toeristen en locals die willen genieten van het aangename klimaat en de prachtige panorama views van de rijstterrassen.

Locatie Jatiluwih

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Google ‘rijstvelden Bali’ en bijna alle foto’s zullen uit de regio van Jatiluwih komen. Jatiluwih is een dorp in het midden van Bali en de rijstvelden hier behoren tot de mooiste rijstvelden van Bali. Dat de rijstvelden wereldwijd gewaardeerd worden blijkt wel uit het feit dat ze genomineerd zijn om toegevoegd te worden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

4.6

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.