Weinig reizigers die naar Indonesië gaan komen uiteindelijk bij Danau Sentani. Dit meer, gelegen op Papoea, is echter één van de mooiste plekken in Indonesië. Je moet er alleen wat voor over hebben om er te komen. Danau Sentani ligt op Papoea, één van de meest authentieke eilanden in Indonesië. Het toerisme staat hier echt nog in kinderschoenen. Je komt dan ook niet heel veel andere toeristen tegen bij Sentani.

Danau Sentani

Danau Sentai is een 95 vierkante kilometer groot meer. In het meer liggen 19 eilanden waaronder Ayapo en Nelayan. Eén van de mooiste dingen in en rondom het meer zijn de vele traditionele vissersdorpjes die bestaan uit paalwoningen langs de oevers van het meer. Het is een schitterende regio.

Rondom het meer liggen niet alleen mooie dorpjes. Die groene, dichtbegroeide heuvels van Gunung Cyclops zijn net zo indrukwekkend.

Danau Sentani

Danau Sentani verkennen

Danau Sentani is redelijk makkelijk te verkennen vanuit Sentani zelf. Als je naar Papoea vliegt komt je aan op het vliegveld van Sentani. Veel mensen maken gelijk de reis naar Jayapura, de grootste stad van het eiland. Dit is echter niet nodig. Je kan makkelijk in Sentani zelf blijven.

Een leuke manier om het meer te vertrekken is om een boot te huren. Je vaart dan met een gids over het meer langs traditionele dorpjes. Een onvergetelijke ervaring. Als je niet zo dol bent op water kan je ook een brommer huren en langs de oevers van het meer rijden. Hier vind je ook genoeg vissersdorpjes. Je kan bij je hostel of hostel vragen naar de mogelijkheden.

Locatie Danau Sentani

Wat wij vinden:
 • 8/10
  Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Weinig reizigers die naar Indonesië gaan komen uiteindelijk bij Danau Sentani. Dit meer, gelegen op Papoea, is echter één van de mooiste plekken in Indonesië. Je moet er alleen wat voor over hebben om er te komen. Danau Sentani ligt op Papoea, één van de meest authentieke eilanden in Indonesië.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

1
 1. yvonne

  hoi
  Mijn vriend en ik willen volgend jaar samen een reis maken naar Indonesie.
  Maar ik wil ook heel graag Papoea erbij doen.
  west papoea voor een vogel toer en de Baliemvallei.
  Nu is mijn vraag zijn jullie in de Baliemvallei geweest hoe is het om daar heen te gaan ?

  Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.