Het Indonesische eiland Flores heeft een van de meest interessante nationale parken van het land. In Kelimutu National Park vind je namelijk een van de meest bijzondere natuurverschijnselen ter wereld. De kratermeren hier hebben allemaal een bijzondere kleur. Kelimutu National Park ligt in het midden van Flores. Het park is 50 vierkante kilometer groot, het hoogste punt ligt op 1,7 kilometer hoogte.

Kelimutu Kratermeren

Naast de Kelimutu vulkaan staat het park ook bekend om de vele unieke plantensoorten die er leven. Er leven namelijk meer dan 10 soorten planten die een beschermde status hebben. Daarnaast leven er ook nog eens 19 bedreigde vogelsoorten in Kelimutu National Park.

De vulkaan Kelimutu is de grootste trekpleister van het park. Rond de vulkaan liggen namelijk drie enorme kraters, die in de loop der jaren gevuld zijn met water. Het bijzondere aan deze kratermeren is dat ze allemaal een verschillende kleur hebben. Een van de meren is groen, een is rood en de ander is blauw. Wat nog opvallender is, is dat de meren onderling van kleur veranderen. Elk meer krijgt om de zoveel tijd een andere kleur. Wetenschappers denken dat dit te maken heeft met de vulkanische activiteit en de mineralen die er in de grond zitten. De drie meren zijn al jaren een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur. Vroeger brachten de inwoners van het gebied offers bij het meer om hun goden tevreden te stellen.

Kelimutu National Park

Het is mogelijk om de kratermeren van Kelimutu te bezoeken. Je kunt onder leiding van een gids een wandeling maken richting de kraters. Je kunt de kratermeren het beste in de vroege ochtend bezoeken omdat het de rest van de dag vaak erg mistig is. Neem wel voldoende warme kleding mee want het kan erg koud zijn op de berg voor zonsopgang.

Wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kunt overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.

Locatie Kelimutu National Park

Wat wij vinden:
  • 8.1/10
    Azië Expert - 8.1/10
8.1/10

Samenvatting

Het Indonesische eiland Flores heeft een van de meest interessante nationale parken van het land. In Kelimutu National Park vind je namelijk een van de meest bijzondere verschijnselen der natuur.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.