Bandung is één van de leukste steden op het Indonesische eiland Java. De stad wordt omringd door een prachtige natuur en de actieve Tangkuban Prahu vulkaan. Bandung staat daarnaast bekend om de bijzondere bouwstijl en is het centrum voor Soendanese kunst. Als je aan komt zou je het niet meteen zeggen, maar deze stad barst van de leuke cafés, restaurants, bars, open markten en moderne winkelcentra.

Over Bandung

Dit is de hoofdstad van West-Java en wordt ook wel Kota Kembang genoemd. Dit betekend letterlijk vertaal bloemenstad. Er wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen in de stad. De stad is erg populair onder reizigers die op zoek zijn naar verkoeling. De stad ligt namelijk op 750 meter hoogte waardoor het erg aangenaam vertoeven is.

Bandung

Gedung Merdeka

In het centrum van de stad ligt het oud-koloniaal gebouw Gedung Merdeka. Gedung Merdeka is meer dan 100 jaar oud maar heeft door de jaren heen diverse renovaties ondergaan.

Het gebouw is bekend geworden nadat Soekarno hier de eerste Aziatisch-Afrikaanse conferentie hield. Tijdens deze conferentie kwamen de staatshoofden van 29 landen bij elkaar die recentelijk onafhankelijk waren geworden.

Tangkuban Perahu vulkaan

Om iets meer dan 30 kilometer ten noorden van Bandung ligt de actieve Tangkuban Perahu vulkaan. De Tangkuban Perahu is voor het laatst in 1983 uitgebarsten en ligt op meer dan 2 kilometer hoogte.

Wat zo bijzonder is aan de Tangkuban Perahu vulkaan, is dat je er tot de rand van de krater kunt lopen of rijden. Dit maakt de vulkaan tot een belangrijke toeristische trekpleister in deze regio. Je kunt zelfs onder begeleiding van een gids afdalen in een van de vulkaankraters.

Bandung

Musea in Bandung

Je bent in Bandung ook op de juiste plek wanneer je meer wilt leren over de geschiedenis van de regio. In het Satria Mandala museum kun je meer leren over de geschiedenis van de Indonesische leger. Er zijn veel oud en nieuwe militaire objecten die je kunt bewonderen.

In het Geologisch Museum kun je archeologische overblijfselen bekijken uit de prehistorische periode van Java. Er worden onder andere fossielen en bijzondere stenen tentoongesteld. Hoogtepunt is de 4 meter grote mammoet die volledig is opgebouwd uit fossiele overblijfselen.

Locatie Bandung

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 6.7/10
    6.7/10

Samenvatting

Bandung is één van de leukste steden op het Indonesische eiland Java. De stad wordt omringd door een prachtige natuur en de actieve Tangkuban Prahu vulkaan. Bandung staat daarnaast bekend om de bijzondere bouwstijl en is het centrum voor Soendanese kunst.

6.7/10

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.