Pangandaran is een schiereiland in West-Java. Hetis enorm populair onder toeristen die houden van een goed strand. Bijzonder aan dit strand is dat er zowel zwart als wit zand op het strand te vinden is. Het is daarnaast dé locatie in Java voor surfliefhebbers.

Het strand van Pangandaran

Pangandaran is een geweldige strandbestemming. Je kunt op het strand namelijk allerlei activiteiten ondernemen. Natuurlijk kun je heerlijk relaxen en zonnen, maar je kunt ook kiezen voor wat meer avontuur. Zo kun je bijvoorbeeld gaan surfen, fietsen, duiken of jetskiën. Daarnaast is het strand prima geschikt om te vissen. Veel surfers komen speciaal naar dit strand voor de golven en het gunstige klimaat. Wanneer het druk is moet je dus wel even oppassen voor de voorbij scherende fanatieke surfers.

Pangandaran

Het is heel leuk om bij een van de restaurants of bars aan het strand een vers gevangen vis te bestellen. Vaak zijn de vissen hier dezelfde dag nog gevangen en dus verser dan vers. Daarnaast is kokosnootmelk erg populair om te drinken op Pangandaran Beach. Dit werkt vaak verkoelend wanneer je een pittig gerecht gegeten hebt.

Wat is er te doen

Het draait hier vooral om het strand en dan met name om de goede golven. Bali en Sumbawa mogen dan bekend staan als DE surflocaties van Indonesië, in Pangandaran kun je ook heel goed surfen.

Vervoer op Pangandaran Beach

De beste manier om op hier te komen is met de benenwagen. De afstanden zijn goed lopend af te leggen. Bovendien is het heerlijk om met je blote voeten door het zand te slepen en een ontspannen strandwandeling te maken. Een andere leuke manier om het strand te verkennen is een fietstocht. Er zijn op en rond het strand meerdere plekken waar je fietsen kunt huren. Wanneer je echt wilt lachen, is het leuk om een tandem te huren waar je met twee personen op kunt rijden.

Als je genoeg hebt van het strand of het surfen en je wilt genieten van de natuur rondom het stadje boek dan een tour richting de Green Canyon. Een prachtig stukje natuur met watervallen wat zo uit een shampoo reclame lijkt te komen.

Locatie Pangandaran Beach

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8/10
    8/10

Samenvatting

Pangandaran is een schiereiland in West-Java. Pangandaran Beach is enorm populair onder toeristen die houden van een goed strand. Bijzonder aan dit strand is dat er zowel zwart als wit zand op het strand te vinden is. Het is daarnaast dé locatie in Java voor surfliefhebbers.

8.0/10

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.