In het zuiden van het Indonesische eiland Kalimantan ligt het indrukwekkende Tanjung Puting National Park. Wanneer je Kalimantan bezoekt is het een absolute aanrader om een wandeling door dit park te maken.

Tanjung Puting National Park

Het Tanjung Puting National Park werd in 1982 opgericht en is meer dan 4.000 vierkante kilometer groot. Het Tanjung Puting National Park staat vooral bekend om de grote hoeveelheid orang-oetangs die er leven. Wanneer je het nationale park bezoekt heb je bijna altijd de garantie dat je een orang-oetang ziet. Daarnaast leven er ook veel neusapen in het gebied.

Naast veel orang-oetangs en andere apen, vind je in het park ook veel andere bijzondere dieren. Denk bijvoorbeeld aan luipaarden, beren, krokodillen, pythons en talloze soorten vogels.

Tanjung Puting

Pondok Tanggui Rehabilitation Center

In het park ligt het Pondok Tanggui Rehabilitation Center. Pondok Tanggui is een revalidatiecentrum speciaal voor orang-oetangs. Orang-oetangs die gewond zijn of aan hun lot zijn overgelaten door hun moeder, worden hier opgevangen. Ze worden voor een bepaalde periode onder toezicht geplaatst en goed verzorgd en gevoerd.

Wanneer de dieren weer helemaal op kracht zijn worden ze weer losgelaten in de natuur. Door dit programma blijft de orang-oetang populatie op peil en gezond.

Tanjung National Park

Wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kunt overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.

Locatie Tanjung Puting National Park

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

In het zuiden van het Indonesische eiland Kalimantan ligt het indrukwekkende Tanjung Puting National Park. Wanneer je Kalimantan bezoekt is het een absolute aanrader om een wandeling door dit park te maken. Het is een must-see tijdens je reis door het ongerepte Kalimantan.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.