Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Tanjung Puting National Park

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 27 mei, 2020

In het zuiden van het Indonesische eiland Kalimantan ligt het indrukwekkende Tanjung Puting National Park. Wanneer je Kalimantan bezoekt is het een absolute aanrader om een wandeling door dit park te maken.

Tanjung Puting National Park

Het Tanjung Puting National Park werd in 1982 opgericht en is meer dan 4.000 vierkante kilometer groot. Het Tanjung Puting National Park staat vooral bekend om de grote hoeveelheid orang-oetangs die er leven. Wanneer je het nationale park bezoekt heb je bijna altijd de garantie dat je een orang-oetang ziet. Daarnaast leven er ook veel neusapen in het gebied.

Naast veel orang-oetangs en andere apen, vind je in het park ook veel andere bijzondere dieren. Denk bijvoorbeeld aan luipaarden, beren, krokodillen, pythons en talloze soorten vogels.

Tanjung Puting

Pondok Tanggui Rehabilitation Center

In het park ligt het Pondok Tanggui Rehabilitation Center. Pondok Tanggui is een revalidatiecentrum speciaal voor orang-oetangs. Orang-oetangs die gewond zijn of aan hun lot zijn overgelaten door hun moeder, worden hier opgevangen. Ze worden voor een bepaalde periode onder toezicht geplaatst en goed verzorgd en gevoerd.

Wanneer de dieren weer helemaal op kracht zijn worden ze weer losgelaten in de natuur. Door dit programma blijft de orang-oetang populatie op peil en gezond.

Tanjung National Park

Wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kunt overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.

Locatie Tanjung Puting National Park

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder