Kanawa Island is een verborgen parel 15 kilometer uit de westkust van Flores. Het is een klein tropisch eiland waar je geweldig kun snorkelen en duiken. Rond het strand vind je koraalriffen vol met kleurrijke koralen en tropische vissen. De stranden zelf zijn heerlijk rustig en voorzien van wit zand en palmbomen. Met de bijna felgroene zee erbij lijkt Kanawa Island net een perfecte scene uit een ansichtkaart.

Activiteiten op Kanawa Island

Duiken en snorkelen zijn veruit de populairste activiteiten op het eiland. In de zee rond het eiland kun je onder andere zeeschildpadden, dolfijnen, roggen en talloze tropische vissoorten zien. Er zijn duikspots voor zowel beginnende al gevorderde duikers. Ook kun je op het eiland je PADI duikdiploma behalen. Een groot deel van het koraalrif ligt relatief dichtbij onder het wateroppervlak. Hierdoor kun je ook met een eenvoudige snorkelset veel mooie dingen zien.

Kanawa Island

Naast snorkelen en duiken kun je ook prachtige wandelingen maken. Midden op het eiland ligt een lage heuvel waar je kunt genieten van een prachtig wijds uitzicht. Wanneer je na een lange dag duiken of wandelen even lekker wilt bijkomen, kun je zo op het strand neerploffen met een koud drankje.

Overnachten

Wanneer je wit overnachten op Kanawa Island heb je maar beperkte keus. Er is namelijk maar één resort op het eilandje. Het Kanawa Beach Bungalows resort bestaat uit 18 aparte bungalows en een stuk grond om te kamperen. Alle bungalows hebben een schitterend uitzicht over het strand en de zee van Kanawa Island. Wanneer je een overnachting boekt zit hier een oversteek met de boot vanaf Labuan Bajo bij inbegrepen.

Kanawa Island

Locatie Kanawa Island

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Kanawa Island is een verborgen parel 15 kilometer uit de westkust van Flores. Het is een klein tropisch eiland waar je geweldig kun snorkelen en duiken. Rond het strand vind je koraalriffen vol met kleurrijke koralen en tropische vissen. De stranden zelf zijn heerlijk rustig en voorzien van wit zand en palmbomen. Met de bijna felgroene zee erbij lijkt Kanawa Island net een perfecte scene uit een ansichtkaart.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.