Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Gunung Rinjani Tour

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Reis-Expert is onder andere bekend van:         

3-daagse Mount Rinjani tour - Vanaf €309 p.p.

Wij hebben jarenlange ervaring met reizen in Azië en dus Indonesië en Mount Rinjani. Wij hebben de Rinjani beklimming ook gedaan en net als alle andere reizigers, willen wij deze ervaringen met jullie delen. Daarom zetten we samenwerkingen op met lokale operators.

De Gunung Rinjani is één van de 129 (!) vulkanen die op Indonesië actief is. Het beklimmen van de vulkaan is ontzettend populair is bij reizigers. En terecht. Op de top van de Gunung Rinjani vindt je niet alleen een magisch uitzicht (met goed weer kan je de Gili Eilanden zien liggen) maar ook een indrukwekkende vulkaankrater!

Deze Rinjani tour is een must als je op Lombok bent!

Tour details ⬇️ 3-daagse Rinjani Tour

2 NACHTEN

Overnacht in een tent op de vulkaan

INCL. TRANSPORT

 Retourtransfer van/naar hotel

INCL. MAALTIJDEN

Incl. maaltijden als ontbijt, lunch & diner

BETALING

Betaal veilig en snel!

Waarom Boeken Bij Reis-Expert

Één van de weinige nadelen van je eigen reis plannen is, zeker in het hoogseizoen, dat tours steeds vaker en sneller volgeboekt zijn. Een oplossing hiervoor is dat je het vanuit Nederland boekt. Het voordeel hier van is dat je van te voren zekerheid hebt dat je het maximale uit je tijd in Azië haalt, ook als je maar relatief kort de tijd hebt. Daarnaast heb je de zekerheid dat de tour niet vol zal zitten op het moment dat jij in Azië bent.

Tot op heden waren er weinig mogelijkheden om tours al voor je reis te boeken/reserveren. Soms kan het wel bij een lokale touroperator, maar is dit wel veilig? En begrijpen ze wat ik wil? Door onze jarenlange ervaring met het reizen in Azië kennen wij de leukste tours en betrouwbare touroperators. Wij bieden onze bezoekers daarom de mogelijkheid om tours bij ons te boeken. Wij werken samen met lokale partners in Azië. Op deze manier gaat het geld rechtstreeks naar de lokale bevolking i.p.v de grote touroperators.

SLUIT JE AAN BIJ 250.000
REIZIGERS

EXPERTS MET
JARENLANGE REISERVARING

DOE BIJ ONS
DE BETALING!

BOEK LOKAAL
ZONDER EXTRA KOSTEN

Tour Details

3-daagse Rinjani Beklimming

Speciaal voor avontuurlijke reiziger hebben we een actieve 3-daagse Rinjani Tour. Mount Rinjani is een actieve vulkaan op Lombok en een populaire bestemming bij de avontuurlijke reizigers die de vulkaan willen beklimmen. Deze 3-daagse trekking is een unieke ervaring en biedt adembenemende uitzichten. ’s nachts overnacht je in tentje op de vulkaan met een magische sterrenhemel en de zonsopkomst, met uitzicht op de Gili eilanden, is onvergetelijk.

WHAT’S INCLUDED

RINJANI TOUR HIGHLIGHTS

✅ Beklimming van actieve vulkaan

✅ Sterrenhemel vanuit je tentje op de top van Rinjani

✅ Prachtige zonsopkomst vanaf de top

✅ Inclusief retour transfer, maaltijden, gids en vergunningen

Betaal veilig en snel!

Gunung Rinjani
Gunung Rinjani

WHAT’S INCLUDED

ETEN EN DRINKEN

✅ 2 overnachtingen

✅ Maaltijden

✅ Transport van/naar hotel

✅ Ervaren gids

✅ Kampeer materialen (tent, kampeer stoel, slaapzak, matras, kussen, toilet)

WHAT’S INCLUDED

EXTRA THOUGHTS

✅ 1e dag overnacht je in Senaru

✅ Tour is inclusief entreegelden

✅ Pak zo licht mogelijk in

✅ Pick-up in Sengigi. Andere steden is bespreekbaar

❌ Exclusief persoonlijke uitgave

Rinjani

Van Dag Tot Dag

DAG 1 | Sengiggi ➜ Senaru Village

Je wordt opgehaald bij je hotel of vanaf de luchthaven op Lombok. Na een korte meet & greet rijden we via een mooie route naar Senaru waar je overnacht in een eenvoudige homestay in het traditionele dorpje Senaru village.

De rest van de dag heb je vrij te besteden en kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de watervallen in de omgeving van Senaru.

DAG  2 | Senaru Villa  ➜ Rinjani Trekking Center  ➜ Montong Satas  ➜ Senaru Crater Rim

Rond 07:00 in de ochtend na het ontbijt beginnen we een kort ritje naar Rinjani Trek Center (RTC) op een hoogte van 601 meter. Hier begint de trekking vanaf het bergdorpje Bunutngenkang (Pos 1) richting Montong Satas (Pos 2) op een hoogte van 1500 meter. De wandeltocht duurt ongeveer 2 uur.

In Montong Satas houden we een korte pauze voor de lunch.  Na de lunch trekken we verder naar Senaru Crater Rim op een hoogte van 2641 meter. Een wandeltocht van ruim anderhalf uur. Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over Segara Anak Lake, de Baby volkaan, de top van Mount Rinjani, de drie Gili eilanden en zelfs Mount Agung op het eiland Bali is te zien van deze hoogte.

We genieten hier van een prachtige zonsondergang en zetten de tentenkamp op voor de overnachting op 2641 meter hoogte.

Maaltijden dag 2:
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner

DAG  3 | Trekking terug naar Senaru Village

Na het ontbijt bij de tentenkamp en een prachtige zonsopkomst beginnen we aan de tocht terug naar beneden naar Senaru Village. Tussendoor stoppen we nog voor korte pauzes en foto momenten. Aangekomen in Senaru  Village nemen we afscheid van de gids en zijn team en wordt je afgezet bij het hotel of de luchthaven van Lombok.

Maaltijden Dag 3:
  • Ontbijt
  • Lunch

FAQ

Is deze tour met kinderen te doen?

Deze tour is ook geschikt voor kinderen, maar we raden aan om alleen kinderen boven de 10 jaar deze klim te laten doen.. Het is wel een pittige beklimming dus kinderen moeten wel fit zijn.

Kan ik deze tour ook alleen boeken?

Dat kan, maar je betaalt dan wel voor twee.

Hebben jullie ook een pick-up service?

Bij de tour zit pick-up in en rondom Sengigi inbegrepen. Pick-up in andere steden, denk aan Kuta of de luchthaven, is bespreekbaar maar hier wordt wel een toeslag voor in rekening gebracht.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder