Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Raja Ampat

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 24

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

Raja Ampat is een eilanden groep van zo’n 1.000 eilanden ten westen van Papua. De schitterende, met jungle bedekte, tropische eilanden, de witte zandstranden, indrukwekkende lagunes en het turquoise water maken Raja Ampat één van de mooiste eilandengroepen van Zuidoost-Azië.

Raja Ampat; paradijs in Indonesië

De prachtige natuur is niet het enige wat Raja Ampat te bieden heeft. Je vindt hier namelijk ook tropische vogels. Daarnaast staat de zee rondom Raja Ampat bekend als één van de beste duiklocaties ter wereld.

De ongerepte koraalriffen zijn droom voor elke duiker en snorkelaar. Ondanks de schoonheid van de natuur en de perfecte duiklocaties is het nog een redelijk onontdekte regio. Op Azië-Expert lees je het volgende over Raja Ampat;

Reisvergunning!

Hou er rekening mee dat je een reisvergunning nodig hebt om Raja Ampat te bezoeken. Dit is heel eenvoudig te doen. De vergunningen worden momenteel verkocht bij de KKPD-balie, naast het Raja Ampat Homestay Informatiecentrum in de haven van Waisai. Je kunt het ook regelen via je accommodatie.

Het kost US$100 per persoon.

Lorentz

Raja AmpatDe eilanden bij Raja Ampat

Waarom moet je naar Raja Ampat

De reden dat mensen hier komen is niet zo vreemd. De eilanden rondom Raja Ampat worden geschaard onder de mooiste in Zuidoost-Azië. En met de witte zandstranden, verborgen lagunes, griezelige grotten, bizarre paddestoelvormige eilandjes en lichtgevend turquoise water is dat ook niet vreemd.

De bevolking leeft voornamelijk van de visserij en woont in dorpjes langs de kust. De binnenlanden van de eilanden zijn nauwelijks bewoond.

TIP ♥ – Raja Ampat is niet toeristisch en dus de perfecte bestemming in Indonesië. Hetzelfde geldt voor West-Timor. Nog zo’n onontdekt paradijs

De eilanden

De vier grootste eilanden van de groep zijn Waigeo, Batanta, Salawati en Misool. Op Waigeo vind je tevens de grootste stad en toegangspoort tot de regio, Waisai. De meeste accommodatie vindt je op Waigeo, Batanta of de drie kleinere eilanden daartussen; Kri, Gam en Mansuar.

Dit komt omdat deze eilanden in en rondom de Dampier Strait liggen. Deze plek heeft de beste duikplekken in de regio.

Raja AmpatMisool Island

5x leuke dingen om te doen

Raja Ampat is een archipel van meer dan 1.500 eilanden en is een van de meest geïsoleerde eilandengroep ter wereld, vrijwel onaangetast door toeristen en commercie. Dit is werkelijk waar een van de mooiste plekken op aarde.

Veel reizigers trekken naar bekende plekjes als de Gili eilanden, maar die eilandjes vervagen bij de schoonheid van Raja Ampat.

Maar er is meer dan alleen maar stranden en kristal helder water. Wij hebben een lijstje gemaakt met leuke dingen om te doen.

#1 Leer duiken op de mooiste plek ter wereld

Met ruim 1.500 eilanden zal het niemand verbazen dat je hier heel erg goed kunt duiken en snorkelen. Onder water zijn ruim 500 soorten koraal gevonden. En voor de fact-checkers onder ons; dat is 64% van alle koraalsoorten in de wereld.

Verder vind je hier meer dan 1.000 soorten vissen, ook dat komt nergens anders ter wereld voor.

Duikers en snorkelaars ervaren Raja Ampat dan ook vaak als een paradijs onder water. Je komt echt van alles tegen. Er zitten ook ontzettend veel duikscholen op de eilanden en de kans is groot dat je zelf ook een duik neemt in het heldere water.

De beste tijd om hier te duiken (en snorkelen) is van juli tot en met september, als de zee het kalmst is.

De beste duiklocaties

Je zou hier bijna overal kunnen duiken, zo mooi is het hier. De accommodatie waar je slaapt kan je ook voorzien van de beste spots om te duiken. Er zijn overal touroperators en duikscholen die je verder kunnen helpen. Onder de beste duikspots horen de volgende locaties;

 • Wayang Islands – een groep kleine, onbewoonde eilanden die bekend staat als DE spot om te duiken. Een boot vanuit Waisai is niet goedkoop: je betaald zo’n 12.000.000 Rp (€765) voor een boot voor max. 10 personen;
 • Teluk Kabui – een baai tussen Waigeo en Gam met kleurrijk koraal;
 • Fam Islands – heel veel tropische vissen hier! En mooi koraal;
 • Manta Sandy – als je manta roggen wil zien moet je hier zijn. Beste tijd; oktober tot en met april;
 • Cape Kri – voor veel verschillende soorten vis moet je hier zijn;
 • Pulau Misool – hier vind je het mooiste koraal, maar ook zeepaardjes, haaien mantaroggen en andere vissen.


TIP ♥ – een losse duik kost je zo’n €50. Als je spullen wil huren kost je dat nog eens €40 extra. Je PADI halen kost €450 p.p. Een Advanced Open Water Course kost €300 p.p. Snorkelspullen kun je huren voor $5 per dag bij de meeste accommodatie.

Raja AmpatDe onderwaterwereld is prachtig

#2 Verken het kristalheldere water in een kajak

Er is bijna geen betere manier om de kust en het water te ontdekken dan in een kajak. Raja Ampat is een verzameling van spectaculaire eilanden en prachtige stranden. Gam Island is een van de beste zee-kajak-bestemmingen ter wereld.

Kajakken en het verkennen van de omliggende omgeving moet bij iedereen op de bucket-list staan.

De ruige kustlijn van Gam Island, de offshore-eilanden, en de heuvels en diepe baaien bieden talloze kajak avonturen. Aan de oostkust van Gam Island ligt Kabui Bay. Hier heb je spectaculaire witte zandstranden aan de voet van de jungle.

En als je het paddelen even zat bent heb je tijd om te snorkelen of zwemmen. Met veel geluk spot je nog dolfijnen.

TIP ♥ – een kajak huren voor een halve dag kost je zo’n $15, een hele dag ongeveer $20.

#3 Verken de eilanden en ga eilandhoppen

Eilandhopping is een van de leukste dingen om te doen in Raja Ampat. Je zult niet alle 1.500 eilanden bezoeken, maar als je er al 10 bezoekt heb je een aardige indruk van hoe mooi het hier is.

Elk eiland heeft een adembenemend landschap, picture-perfect witte zandstranden en turquoise wateren!

Je kunt op bijna ieder eiland wel een eiland-tour boeken. Waigeo, heft ‘hoofdeiland’ biedt meer dan genoeg tours. De omgeving is zo afgelegen dat je hier bijna niemand tegen komt. Je kunt ook meerdaagse tours boeken.

Kosten

Een 7 dagen, 6 nachten tour langs verschillende eilanden kost je met een beetje geluk zo’n 8.500.000 Rp per persoon (€540). Het kan ook zomaar oplopen tot €1.000! Een 6 dagen, 5 nachten trip kun je, met goed onderhandelen, vinden voor 4.100.000 Rp per persoon (€260). Dat klinkt duur (is het ook), maar het is inclusief eten, drinken en snorkelen voor 6 of 7 dagen.

Raja AmpatDe stranden zijn net zo mooi

#4 Wacht op de zonsondergang (of opkomst)

Er is iets met die zonsondergangen in Indonesië. Zo hadden wij in Flores een spectaculaire zonsondergang. Maar de zonsondergang in Raja Ampat is pas echt magisch. Vooral omdat het hier zo rustig is.

Je hebt complete stranden voor jezelf zonder dat er andere toeristen in je foto poseren.

Vlak voor de zon onder gaat kleur de lucht helemaal oranje terwijl het enige achtergrondgeluid komt van de golven die aan strand komen. Af en toe zie je een vissersbootje voorbij komen. Een zonsondergang hier geeft je echt het gevoel even helemaal alleen op de wereld te zijn.

TIP ♥ – de zonsopkomst zijn net zo spectaculair. Het is de moeite waard om vroeg op te staan!

#5 Hike naar het Pianemo uitzichtpunt

Aan schitterende landschappen geen gebrek in Indonesië, maar het uitzicht vanaf de top van Pianemo Island in Raja Ampat is ongekend. Op dit kleine eilandje vind je een trap (340 treden!) die je naar het uitzichtpunt brengt.

Het is best pittig in de hitte, maar het uitzicht vanaf de top is de moeite waard. Vanuit de top zie je de bekende karst eilanden die uit de zee lijken te rijzen.

Omringd door kleine eilandenen en het kristalheldere turquoise water is dit een ervaring die je nooit meer vergeet. Het doet een beetje denken aan Palawan in de Filipijnen, maar dan veel minder toeristisch.

TIP ♥ – neem wat cash geld mee voor de entree en een verse kokosnoot na je klim

Raja AmpatHet Pianemo uitzichtpunt

Wat zijn de belangrijkste eilanden?

Dat is bijna niet uit te leggen. Er zijn ruim 1.500 eilanden in Raja Ampat, de meeste daarvan onbewoond. Dit is ook de reden dat de meeste reizigers die hier komen een cruise boeken langs verschillende eilanden.

Dat kost je een paar honderd euro, maar je ziet wel het meeste van de prachtige omgeving. Hieronder 4 eilanden waar de meeste reizigers verblijven.

Waigeo

Onder de prachtige Raja Ampat-eilanden is Waigeo het grootste eiland van de vier grootste eilanden. De andere zijn Salawati, Batanta en Misool. Waigeo is de thuisbasis van veel attracties. Het is ook het gemakkelijkste eiland om te bereiken door het vliegveld in Waisai.

Bij Waigeo Island heb je mooie duiklocaties, karst eilanden, schilderachtige baaien, jungle in het binnenland en de goedkoopste accommodatie opties in bijna heel Raja Ampat.

Al met al is het de perfecte plek om vanaf hier de omliggende eilanden te verkennen.

TIP ♥ – check hier de ticketprijzen voor een ticket van Sorong naar Waisai.

Misool

Het tweede grote eiland van de ‘Big Four’. Het ligt ten westen van Papoea en heeft een indrukwekkend onderwaterlandschap, zoals de rest van de eilanden in Raja Ampat. Misool Island is de thuisbasis van keurrijke koraalriffen en enorme kalksteenformaties.

Door de ruige kust heeft het niet zo veel stranden als andere eilanden in Raja Ampat.

De belangrijkste attractie van het eiland is zonder twijfel duiken. Misool Island maakt deel uit van het National Marine Park van Raja Ampat, met de grootste mariene biodiversiteit op deze aarde.

Raja AmpatDe meeste stranden heb je voor jezelf

Salawati

Dit eiland is één van de prachtige duikplaatsen in Raja Ampat door de kleurrijke koraalriffen en vel vissoorten. Het is echter geen eiland waar heel veel accommodatie is. De meeste reizigerts kiezen voor Waigeo, Misool of Pulau Gam.

Pulau Gam

Pulau Gam, of Gam Island, is een van de kleinere eilandjes in Raja Ampat, maar wel eentje die populair is bij reizigers en backpackers. Het is een soort aftakking van Waigeo en daardoor makkelijk bereikbaar.

Je vindt er een aantal dorpen en vergelijkbare activiteiten als Waigeo zelf.

Omdat het vrij dicht bij Waisai ligt en je hier veel  verschillende budget bungalow vindt in twee dorpen tegenover de Dampier Strait is dit een van Raja Ampat’s meest populaire duikgebieden. Het uitgegroeid tot een van de meest populaire buitenlandse eilanden voor budget reizigers.

TIP ♥ – als je accommodatie zoekt kun je hier kijken. Zoek in de zoekbalk op GAM en je vindt genoeg opties.

Pulau Kri

Pulau Kri is een klein eilandje net onder Pulau Gam. Het is wordt door een zandbank gescheiden van Palua Mansuar. Pulau Kri heeft een aantal mooie stranden en staat bekend om de duik- en snorkel locaties.

Je vindt hier ook een aantal budget accommodaties waardoor het populair is onder reizigers. Het is nog iets rustiger dan Pulau Gam. Voor accommodatie check je de website die hierboven wordt vermeld.

Kri biedt ongerepte witte zandstranden en een de beste duikplekken. Gam en Waigeo zijn ideaal om te wandelen, te kijken en te kajakken.

Prijzen

Door de hoge benzineprijzen is het de reizen tussen de eilandjes behoorlijk duur. Daarom is het kiezen van een eiland waar je verblijft best belangrijk. De eilanden in de Dampier Strait (Pulau Kir en Gam) zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf Waisai. Hier vind je een handig kaartje met accommodaties op de verschillende eilanden.

Waar kun je het beste slapen?

Dat is nogal lastig te bepalen met ruim 1.500 eilanden. Accommodatie kan worden gesplitst tussen dure duikresorts die $100 per nacht of meer kosten en de goedkopere homestays die door de lokale bevolking worden beheerd.

Homestays zijn over het algemeen vrij eenvoudig, maar ook prima betaalbaar. Je betaald hier maar $20 tot $40 per nacht voor een tweepersoonskamer.

TIP ♥ – voor meer info over homestays in Raja Ampat kun je kijken op de website Stay Ampat.

Homestays

Wij raden aan om in een homestay te verblijven. Dat is veel leuker, en een stuk rustiger, dan de duikresorts. Het is ook mogelijk hier te kamperen. Als je wilt kamperen moet je wel toestemming vragen aan de lokale gemeenschap.

Lang geleden waren resorts en prive huizen de enige optie om in Raja Ampat te verblijven. De laatste jaren komen er steeds meer homestays op enkele van Raja Ampat’s meest ongerepte eilanden.

Voor $20 tot $40 per nacht voor een tweepersoonskamer, is dit veel betaalbaarder dan de resorts. En de meeste bungalows liggen aan verlaten stranden waar je soms de enige gast bent.

Raja AmpatPrima locatie om te vertoeven tijdens je vakantie!

Hoe kom je er

Je zal een flinke tocht moeten afleggen om bij Raja Ampat te komen. De makkelijkste manier om naar Raja Ampat te komen is met de boot vanaf Sorong. Vanuit Usaha Mina op Sorong gaat er een fast boat naar Waisai. Er gaat nog een (langzamere) boot vanaf Pelabuhan Rakyat, ook op Sorong.

Ook varen er Express boats (economy = 130.000 – VIP = 220.000Rp, 2 uur) en slow boats (140.000Rp, 3 uur) van Sorong naar Waisai

Er is ook een vliegveld op Waigeo, maar commerciële vluchten gaan er bijna niet. Je kunt vliegen van Sorong naar Waisai met Susi Air maar deze vluchten zijn zo schaars en veranderen zo vaak van tijdschema dat hier niet op te plannen valt. 

Je kunt beter naar Sorong vliegen en vanaf daar met de boot naar Raja Ampat. Vliegen kan vanaf Jakarta, Ambon, Jayapura, Makassar en Manado. Gebruik de app TIket.com voor het checken van vluchten!

TIP ♥ – Voor meer informatie over hoe je bij Raja Ampat komt kun je ook kijken op de website Stay Raja Ampat.

Vervoer op de eilanden

De infrastructuur in Raja Ampat is beperkt. De meeste mensen boeken een cruise of blijven op een van de grotere eilanden. Er zijn veerboten tussen de belangrijkste eilanden, maar die varen alleen naar grote steden.

Je kunt wel een privé boot huren, maar dit is vrij duur.

Een grote speedboot, geschikt voor 2 tot 4 personen, kost ongeveer 2.000.000 Rp (€127) per dag. Grote boten van maximaal 20 personen kosten ongeveer 9.000.000 Rp (€575). De hoge prijs komt door de kosten van benzine en bemanning.

Bovenstaande tijden zijn vertrektijden. Houd er rekening mee dat deze tijden zonder opgaaf van reden kunnen veranderen.

Beste reistijd

De beste reistijd Raja Ampat is niet alleen afhankelijk van het weer. Veel mensen komen hier namelijk om te duiken. Volgens duikscholen zijn de beste maanden om te duiken half oktober tot en met half december.

Dan is het zicht onder water het beste en de zee kalm. Als je niet alleen voor het duiken komt kun je november tot en met april als beste reistijd beschouwen.

Raja Ampat

Aangezien we ontzettend veel vragen kregen over reizen in Indonesië hebben we onze eigen reisgids gemaakt voor Indonesië. Hierin hebben we zo veel mogelijk kennis en ervaring in verwerkt. Niet alleen van ons maar ook van andere reizigers!

Zo vind je onder andere info over de budget, visum, highlights, geldzaken, veilig op reis, leuke routes en nog vel meer!

Locatie Raja Ampat

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 9.6/10
  9.6/10
9.6/10

Samenvatting

Raja Ampat is een eilanden groep van zo’n 1.000 eilanden ten westen van Papua. De schitterende, met jungle bedekte, tropische eilanden, de witte zandstranden, indrukwekkende lagunes en het turquoise water maken Raja Ampat één van de mooiste eilandengroepen van Zuidoost-Azië.

24 comments

 1. Adriana Buijze

  Hoi, Wat fijn om zoveel informatie te vinden over dit mooie gebied. Wij willen aankomend april afreizen naar dit mooie natuur fenomeen.
  Niet de beste tijd om te duiken maar de beste tijd om vakantie op te nemen ivm mijn werk.
  Op Kri willen wij verblijven.
  Hoe is het daar met de homestays en duikscholen.
  Valt deze combinatie makkelijk te maken?
  Is het handig dit apart te boeken of misschien toch makkelijker all-in?
  Bedankt voor alle informatie, ik kom tussendoor nog even lezen en voorpret maken ;-)
  Groet, Adriana

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Adriana,

   bedankt! Daar doen we het voor :)
   Homestays zitten er genoeg op Kri en de meeste van deze homestays kunnen ook duikcursussen regelen.

   Raja Ampat is een van de mooiste regio’s van Indonesië, maar het is heel lastig reizen. Als je zelf naar Raja Ampat reist zonder een duikcursus te boeken moet je vervoer ook zelf regelen en dat is behoorlijk prijzig. Je betaald zomaar 2.000.000 IDR om met een bootje van Waigeo naar Kri te reizen.

   Het is makkelijker om een duikschool aan te schrijven om bij hun je complete reis te regelen. Dat is wellicht wat duurder, maar het scheelt een hoop zoekwerk want Raja Ampat is geen regio waar je zo maar even heen gaat.

   Wij hebben zelf veel gehad aan Stay Raja Ampat. Handige website met veel tips over accommodatie en duikscholen :)

   Happy travels,
   Ties

 2. Sylvia Vandenbemden

  Hoi,

  Vraagje is januari of februari of maart ook nog goed om te duiken? Hoe is het weer dan in het algemeen?
  Veel groetjes
  Sylvia

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Sylvia,

   zoals hier aangegeven op de pagina is de beste tijd om te duiken tussen half oktober tot en met half december.
   In de maanden januari, februari en maart is het warmer, maar het zicht onder water ook slechter.

   Happy travels,
   Ties

 3. Daphne

  Dag Sjoerd, wat een super informatie zeg!! Echt top. Wij zitten te denken om naar Raja Ampat te reizen volgend zomer. Wij vinden juist de jungle interessant. Wij wandelen graag en zoeken dan naar dieren, vooral vogels, het liefst de paradijsvogels. Heb jij tips op welke eilanden we goed kunnen wandelen en dieren kunnen vinden?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Daphne,

   Ik weet het antwoord hier niet zo goed op. Zelf zijn wij niet van die vogelliefhebbers dus ik heb er niet specifiek op gelet. Wandelen kan overal wel goed en ook vogels zijn op alle eilanden aanwezig.
   Het ligt dus meer aan het budget en de tijd die je er voor over hebt denk ik :)

   Happy Travels,
   Sjoerd

 4. Rahantein

  Hoi,
  Zijn er ook gewoon dagtochten naar Raja Ampat vanuit Sorong?
  gr Suzanne

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Suzanne,

   een dagtrip naar Raja Ampat lijkt me niet heel zinvol. Je bent met de ferry al minimaal 2 uur onderweg om er te komen en dan ben je pas op het hoofdeiland. De mooiere delen van Raja Ampat liggen nog verder verspreid. Een speedboot is sneller, maar kost al snel een paar honderd euro.
   Wij raden aan om minimaal een aantal dagen in Raja Ampat te blijven.

   Happy travels,
   Ties

 5. Sanne

  Hoi,
  Hoe lang is het aan te raken op hier te verblijven? haha ik had in gedachte om er van ongeveer 10 december tot 23 december te verblijven! Ik kom dan van Bali vandaan.

  Alvast bedankt :)

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Sanne,

   dat is voor ons moeilijk in te schatten natuurlijk :) Maar we raden idereen aan om hier minimaal een week te blijven omdat het al vrij lang duurt om er te komen. Met een week heb je dan genoeg tijd om ook nog te genieten van de omgeving!

   Veel plezier alvast!

   Groeten,
   Ties

 6. Linda

  Hallotjes… Hoe werkt zit het met de reisvergunning naar raja ampat? Betaal je die 100 doller als je binnenkomt? Is het te doen voor een budget reiziger?

  Bedankt alvast.

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Linda,

   de vergunningen worden momenteel verkocht bij de KKPD-balie, naast het Raja Ampat Homestay Informatiecentrum in de haven van Waisai.
   Raja Ampat is verder geen budget bestemming zoals Bali of Lombok. Het is wel iets duurder, maar als je goedkopere accommodatie weet te vinden hoeft het niet heel duur te zijn.

   Groeten,
   Ties

 7. Herman

  Hallo,
  In je stuk heb je het over cruisen tussen de eilanden. Maar ik vind alleen liveaboards die niet leuk zijn als je niet duikt. Waar is de info over gewone cruises?

  1. Ties Post author

   Hoi Herman,

   Op internet is hier niet zo veel over te vinden, maar op het hoofdeiland vind je een aantal operators die dit aanbieden. Anders kun je zelf ter plaatsen nog bootjes van het ene eiland naar het andere eiland boeken. Het is hier wel wat duurder omdat het nog niet zo druk bezocht wordt. Daarom lijkt het alsof je te veel betaald maar dat is niet zo.

   Je kunt je eigen bootje met local huren die je tussen de eilanden vaart. Reken op minimaal 1.000.000 tot 1.500.000 IDR om van eiland naar eiland te reizen. Vrij prijzig dus. Dit is helaas niet online te boeken.

   Groeten,
   Ties

 8. Yves

  Wij zijn aan het zien om eerste 2/3 weken van juli naar Raja Ampat te gaan.
  Duiken mag maar is nu geen prioriteit. Is deze periode nog te doen of is de kans om zeer veel en langdurige regen te groot?

  1. Sjoerd

   Hoi Yves,

   Het is inderdaad niet de meest perfecte periode om deze regio te bezoeken. Ik kan echter niet voorspellen of er langdurig zal regenen.
   Wij kunnen alleen laten zien dat er in het verleden meer regen is gevallen in die periode.

   Groeten,
   Sjoerd

 9. Marie-Thérèse Cillekens

  Hallo,
  Wij zoeken mooie snorkelplaatsen met als optie Raja Ampat. Hoe zit het met de vervuiling in het water. Lezen dat er veel plastic, blikjes en andere troep drijft op veel snorkelplaatsen elders in Indonesië. Wat is jullie ervaring c.q. zijn tips?
  B.v.d.

 10. Azië Expert Post author

  Hoi Rik,

  je kunt er nog steeds prima heen in die tijd. De beste tijd om te duiken zijn echter wel de maanden oktober tot en met december. Als je de beste omstandigheden qua duiken wil zou ik aanraden om in deze tijd te gaan. Als je het duiken ‘op een laag pitje’ wil zetten (er is nog genoeg te zien en doen) kun je prima in juli naar raja Ampat.

  Fijne reis alvast!

  Groeten,
  Ties

 11. Rik

  Hoi, ik kan ivm met vakantie alleen in juli naar Indonesië. Ik wil graag naar raja ampat. Is dit te doen of regent het dan heel veel en is het duiken dan ook niet te doen?

  Groeten,
  Rik

 12. Dave

  Ik zit er over na te denken om ergens volgende week naar Raja Ampat te vliegen maar was eigenlijk ook van plan om te gaan duiken.. Denken jullie dat dat niet haalbaar in deze tijd? En zo nee, is het het nog steeds waard om Raja Ampat te bezoeken als duiken uitgesloten is? Bedankt

  1. Sjoerd

   Hoi Dave,

   Ik begrijp de vraag niet zo goed. Hoe lang blijft je in het Raja Ampat gebied? Duiken is hier echt schitterend en ik zou het dan ook zeker doen als de mogelijkheid er is. Ook zonder duiken is het een prachtig gebied, al is het alleen maar omdat het nog niet zo overlopen is met toeristen zoals sommige plekken in Indonesië.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   1. Dave

    Hey Sjoerd, bedankt voor je reactie. Ik was inderdaad niet zo duidelijk in m’n vorige vraag. Op het moment ben ik in Bali en ik dacht er aan om over te vliegen naar Raja Ampat. Toen las ik dat de maand september niet ideaal is om te duiken en vroeg ik me af of het de reis dan wel waard is. Maar vlieg er waarschijnlijk gewoon naartoe en bekijk het wel verder als ik daar ben. Heb je toevallig ook nog aanbevelingen over welke eilanden ik zou moeten gaan bezoeken? Ik verwacht er een weekje te blijven, mocht ik er naartoe gaan.

    1. Sjoerd

     Hoi dave,

     Ik zou er inderdaad gewoon naar toe gaan en daar bekijken of je wel of niet kan duiken. Het is een beetje afhankelijk van het weer. Ik ken genoeg mensen die gedoken hebben in augustus/september wat de “slechte” maanden zijn. De eilanden keuze is ontzettend moeilijk :) Er is zoveel te zien en doen. Ik zou het een beetje van het weer laten afhangen. Als je toch “on the go” reist kan je mooi het weer een beetje in de gaten houden en daar waar het weer het beste is naar toe gaan.

     Reisgroet,
     Sjoerd

 13. Corine

  Wij gaan er deze zomer heen! O.a. door jullie stukje op de website. We zijn erg benieuwd hoe het er zal zijn.

  Groetjes,
  Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken