Pulau Weh is een tropische eilandje in het noordelijkste puntje van Sumatra.Het is een stukje ontspanning voor iedereen die het binnenland van Sumatra heeft bezocht. Na de jungles, vulkanen en meren van het binnenland kan je op dit tropisch paradijs even op adem komen.

Het mooie Pulau Weh

Pulau Weh ligt in de Indische Oceaan en staat bekend om de mooie duik- en snorkelmogelijkheden dat het eilandje heeft. In heel Indonesië kan je prima duiken en ook Pulau Weh wordt omringd door indrukwekkende koraalriffen en tropische vissen. Rondom om het eilandje zwemmen zelfs mantaroggen en walvishaaien. De meeste reizigers komen hier dan ook niet alleen voor het relaxen maar voor het duiken.

Pulau Weh

Hoewel je hier heerlijk kan ontspannen is het zeker geen standaard tropische eilandje. Zo vind je hier geen uitgestrekte stranden maar vooral kleine rotsachtige stranden die grenzen aan het smaragd groene water van de Indische Oceaan. In het binnenland van het eilandje vind je vooral het typisch Aziatische leven. Waterbuffels die in plasjes water chillen, kleine dorpjes en spelende kinderen.

Stranden Pulau Weh

Dit eiland heeft een paar bekende stranden die de meeste toeristen trekken. Dit zijn Gapang, Pantai Sumur Tiga en Iboih die allemaal in het noordwesten liggen. Iboih is een strand waar je palmbomen en hagelwit zand vindt. Een stukje verder staan ook bungalows gebouwd op de rotsten, bijna in het water. Een schitterende plek om te overnachten. Als je op zoek bent naar dat heerlijke tropische strandgevoel kan je het beste naar Pantai Sumur Tiga gaan. Hier vind je de mooiste stranden. 

Bunaken

Regenseizoen

Opmerkelijk is dat het hier vaak regent. Niet dat dit je vakantie verstoort aangezien je hier toch vaak onder water ligt. Daarnaast zorgt de regen er voor dat het binnenland altijd schitterend groen is. Het regent uiteraard niet de hele dag. Het zijn de typische Aziatische buien die je hier tegen komt.

Wil je Pulau Weh bezoeken? Zorg er dan voor dat je in ieder geval de eerste nacht in je accommodatie reserveert. Pulau Weh wordt namelijk gezien als één van de beste duiklocaties in Zuidoost-Azië dus je zal niet de enige zijn!

Locatie Pulau Weh

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Pulau Weh is een tropische eilandje in het noordelijkste puntje van Sumatra.Het is een stukje ontspanning voor iedereen die het binnenland van Sumatra heeft bezocht. Na de jungles, vulkanen en meren van het binnenland kan je op dit tropisch paradijs even op adem komen.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.