Guesthouse of hostel. Wat is nu precies het verschil? Vaak wordt op internet hetzelfde bedoeld. Maar een guesthouse is toch echt wat anders dan een hostel. Een guesthouse Indonesië is een huis van een local waar je kan slapen. Vaak hebben ze in huis een kamer over waar jij kan overnachten. De prijzen van een guesthouse Indonesië  zijn vaak lager dan de prijzen van hotels of hostels. Het zijn dan ook vaan backpackers die overnachten in een guesthouse. Het grootste voordeel is dat de locals waar je slaapt je vaak meer kunnen vertellen over een land of highlight dan de beste reisgids!

Kosten guesthouse Indonesië

Waar hotels, en zelfs hostels, vaak enorm kunnen variëren in prijs is dat voor een guesthouse Indonesië minder het geval. In de berekende regio’s als Yogyakarta ga je richting de €10 – €15 per nacht terwijl je op minder bekende plekken een guesthouse Indonesië kan boeken voor minder dan €4. De prijzen gaan uiteraard ook omhoog in het hoogseizoen. De gemiddelde prijs voor een guesthouse Indonesië zal rond de €5 en de €10 liggen. Daarnaast is de prijs natuurlijk ook afhankelijk van jou wensen qua overnachten. Hou er rekening mee dat de faciliteiten in een guesthouse vaak wat minder zijn.

Het beste guesthouse

Wat het beste guesthouse Indonesië is hangt natuurlijk af van je eigen wensen. Er zijn er in ieder geval genoeg te vinden qua guesthouses. Wees daarom ook niet bang dat je niks kan vinden. Bij bekendere highlights zitten veel guesthouses op elke hoek van de straat. Dit scheelt ten eerste in het zoeken maar ook in het eindeloos rondlopen met een zware tas op je rug. Het is bij een guesthouse vaak niet nodig om van te voren te boeken, mits je in het hoogseizoen op toplocaties zit. Controleer daarnaast altijd je kamer voordat je akkoord gaat. Als ze warm water, WIFI of goede elektra beloven controleer dat dan ook. Het kan daarnaast nog wel eens schelen als je aangeeft dat je langer dan één nacht blijft.

Guesthouse boeken

Meestal kan je een guesthouse Indonesië wel ter plekke boeken. Wil je echter zeker zijn van je bed dan is het aan te raden om van te voren te boeken. Dit kan heel makkelijk online. Er zijn veel online aanbieders die de beste en leukste guesthouses op hun website hebben. Booking.com is hier een bekend voorbeeld van. Je kan hier naast guesthouses of hostels ook zoeken per stad.

Reisinspiratie Indonesië

Twijfel je nog of Indonesië wel of niet het juiste land voor jou is? Wij kunnen natuurlijk pagina’s volschrijven over de booming cities, het sprookjesachtige binnenland, de mysterieuze bergen en zelfs de schitterende stranden inIndonesië maar je zal het zelf moeten ontdekken. Je kan gelukkig beginnen met ontdekken van achter je computer. Check onderstaande video overIndonesië en laat je verrassen! door een bijzonder land!

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.