Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Guesthouse Indonesië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

Guesthouse of hostel. Wat is nu precies het verschil? Vaak wordt op internet hetzelfde bedoeld. Maar een guesthouse is toch echt wat anders dan een hostel. Een guesthouse Indonesië is een huis van een local waar je kan slapen.

Vaak hebben ze in huis een kamer over waar jij kan overnachten. De prijzen van een guesthouse Indonesië  zijn vaak lager dan de prijzen van hotels of hostels. Het zijn dan ook vaan backpackers die overnachten in een guesthouse. Het grootste voordeel is dat de locals waar je slaapt je vaak meer kunnen vertellen over een land of highlight dan de beste reisgids!

Kosten guesthouse Indonesië

Waar hotels, en zelfs hostels, vaak enorm kunnen variëren in prijs is dat voor een guesthouse Indonesië minder het geval. In de berekende regio’s als Yogyakarta ga je richting de €10 – €15 per nacht terwijl je op minder bekende plekken een guesthouse Indonesië kan boeken voor minder dan €4.

De prijzen gaan uiteraard ook omhoog in het hoogseizoen. De gemiddelde prijs voor een guesthouse Indonesië zal rond de €5 en de €10 liggen. Daarnaast is de prijs natuurlijk ook afhankelijk van jou wensen qua overnachten. Hou er rekening mee dat de faciliteiten in een guesthouse vaak wat minder zijn.

Het beste guesthouse

Wat het beste guesthouse Indonesië is hangt natuurlijk af van je eigen wensen. Er zijn er in ieder geval genoeg te vinden qua guesthouses. Wees daarom ook niet bang dat je niks kan vinden. Bij bekendere highlights zitten veel guesthouses op elke hoek van de straat.

Dit scheelt ten eerste in het zoeken maar ook in het eindeloos rondlopen met een zware tas op je rug. Het is bij een guesthouse vaak niet nodig om van te voren te boeken, mits je in het hoogseizoen op toplocaties zit. Controleer daarnaast altijd je kamer voordat je akkoord gaat. Als ze warm water, WIFI of goede elektra beloven controleer dat dan ook. Het kan daarnaast nog wel eens schelen als je aangeeft dat je langer dan één nacht blijft.

Guesthouse boeken

Meestal kan je een guesthouse Indonesië wel ter plekke boeken. Wil je echter zeker zijn van je bed dan is het aan te raden om van te voren te boeken. Dit kan heel makkelijk online. Er zijn veel online aanbieders die de beste en leukste guesthouses op hun website hebben.

Booking.com is hier een bekend voorbeeld van. Je kan hier naast guesthouses of hostels ook zoeken per stad.

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Azië Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

Guesthouse of hostel. Wat is nu precies het verschil? Vaak wordt op internet hetzelfde bedoeld. Maar een guesthouse is toch echt wat anders dan een hostel. Een guesthouse Indonesië is een huis van een local waar je kan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.