Een hostel is bijna synoniem voor backpacken. Een hostel Indonesië is één van de meest favoriete opties qua overnachten voor backpackers. Een hostel is ideaal voor reizigers die met een krap budget reizen. Een hostel Indonesië is namelijk goedkoper dan de meeste hotels terwijl de kwaliteit niet altijd minder is. Daarnaast is een groot voordeel dat je in hostels makkelijk andere reizigers leert kennen. De hostels zijn er in alle soorten en maten. Wij hebben onze tips op een rijtje gezet voor het boeken van de beste hostels Indonesië.

Hostel Indonesië

Of je nu de Gunung Rinjani beklimt of aan het duiken bent bij de Gili eilanden, er is altijd wel een hostel te vinden. Zeker bij de bekende highlights vind je veel hostels. Het is daarom ook vaak niet nodig om van te voren te boeken omdat er altijd wel een hostel is waar je terecht kan. Als je echter zeker wil zijn van een slaap plek in het hoogseizoen of in een populair gebied kan het geen kwaad om online alvast te boeken. Zeker als de eerste nacht aan komt kan het handig zijn om een hostel Indonesië te boeken.

Controleer wel altijd de kamer voordat je er mee in stemt. Als ze warm water of WIFI beloven kan het geen kwaad om dit ook te checken. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat je voor dingen betaald die er niet zijn.

Kosten hostel Indonesië

Aangezien de kosten voor een hostel vaak laag zijn zal het overnachten geen honderden euro’s per nacht kosten. De prijzen voor een hostel Indonesië kunnen wel heel erg variëren. Zo betaal je in Java voor een hostel minder dan in Bali. Ook bij de bekendere highlights liggen de prijzen hoger. Daarnaast zit er een flink verschil tussen het hoogseizoen en laagseizoen. De gemiddelde kosten voor een hostel Indonesië liggen rond de €7 en €10 per nacht. Op Bali kan je zo maar het dubbele betalen. De kosten voor een kamer met uitzicht op een wit strand met helder blauw water zullen ongetwijfeld hoger liggen.

Online boeken

Een hostel van te voren boeken is meestal niet nodig. Er zijn overal hostels te vinden waardoor je nooit bang hoeft te zijn om geen slaap plek te hebben. Wat veel reizigers wel doen is de eerste nacht bij aankomst boeken. Na een lange vlucht vanuit Nederland heb je vaan geen zin en tijd om nog een hostel Indonesië te zoeken. Daarnaast kan je in het hoogseizoen een hoop drukte verwachten. Als je dan zeker wil zijn van een bed op die unieke locatie kan het geen kwaad om van te voren te boeken. Op Booking.com vind je in elke stad of regio ontelbaar veel mogelijkheden qua hostels.

Reisinspiratie Indonesië

Twijfel je nog of Indonesië wel of niet het juiste land voor jou is? Wij kunnen natuurlijk pagina’s volschrijven over de booming cities, het sprookjesachtige binnenland, de mysterieuze bergen en zelfs de schitterende stranden inIndonesië maar je zal het zelf moeten ontdekken. Je kan gelukkig beginnen met ontdekken van achter je computer. Check onderstaande video overIndonesië en laat je verrassen! door een bijzonder land!