Hoofdmenu
Onze Producten

AZIË

Visum Indonesië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 4

Voor dat je je tas of koffer in pakt en richting Indonesië vertrekt, is het aan te raden om te checken of je een visum Indonesië nodig hebt. Sinds juni 2015 is dat niet meer het geval. Alle Nederlanders en Belgen met een geldig pasport kunnen zonder visum 30 dagen lang door Indonesië reizen.

Hoewel je geen visum Indonesië nog hebt, dien je wel een aantal dingen op orde te hebben. Over een retourvlucht doen ze bij de grens niet heel lastig. Het zijn meer de luchtvaartmaatschappijen die hier naar vragen. Let hier dus op voordat je vertrekt.

Visum Indonesië

Sinds juni 2015 krijgen alle Nederlanders en Belgen gratis een 30-dagen-visum bij aankomst in Indonesië. Dit visum is niet ter plekke verlengbaar dus na 30 dagen moet je het land uit.

Als je langer dan 30 dagen in Indonesië wil blijven dien je wel een visum aan te vragen. Dit kan door middel van een Visum On Arrival of online.

TIP ♥ – bij aankomst krijgen alle Nederlanders en Belgen een gratis 30-dagen-visum

visum Indonesie

Het visum

Wat heb je nodig?

Dat je bij de grens een gratis 30-dagen-visum krijgt betekent niet dat je daar geen voorbereidingen voor hoeft te treffen. Ze zijn vrij streng wat betreft visum en visum eisen dus let hier op.

 • Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst;
 • Je moet in het bezit zijn van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming;
 • Als je vliegt dien je binnen te komen via de volgende luchthavens; Batam (BTM), Denpasar-Bali (DPS) Jakarta Soekarno-Hatta (CGK), Medan Kuala Namu (KNO) of Soerabaja;
 • Als je met de boot komt dien je binnen te komen via de volgende havens; Sri Bintang Pura (Tanjung Pinang), Batam Center (Batam), Sekupang (Batam), Tanjung Uban (Tanjung Uban).

Visa On Arrival – langer dan 30 dagen

Wil ja langer blijven dan 30 dagen? Dan kun je dit bij aankomst op de luchthavens gewoon aangeven. Je kunt dan namelijk een Visa On Arrival kopen. Dit hoeft niet per se op de grensovergangen te zijn zoals hierboven beschreven. Een Visa On Arrival kun je in principe bij elke grensovergang kopen. Dit kost $35.

Verlengen

Een Visa On Arrival is eenmalig met 30 dagen verlengbaar. In totaal kun je met je visum Indonesië dan 60 dagen blijven. Verlengen kan bij immigratiekantoren op het vliegveld of in grotere steden als Yogyakarta, Jakarta en Bali.

Overstay

Als je weet dat je langer dan 30 dagen in Indonesië blijft, regel dan van tevoren een visum dat langer geldig is. Of verleng je Visa On Arrival eenmalig met 30 dagen. Voor elke dag die je langer in Indonesië blijft dan je visum toestaat, betaal je een boete van 300.000 roepia, zo’n €20.

Lombok

Andere mogelijkheden

Naast het kopen van een Visa On Arrival kun je op meerdere manieren een visum Indonesië aanvragen waarmee je langer dan 30 dagen in het land kunt blijven. Dit is een zogenaamde Visa Run of je visum Indonesië (online) in Nederland regelen voor vertrek.

Online visum bureau

Je kunt ervoor kiezen om je visum van tevoren online te regelen. Bijvoorbeeld op Evisums.nl. Dit is handig als je al precies weet wanneer je weggaat en terugkomt. Houd er wel rekening mee dat de kosten vaak iets hoger liggen.

Vraag direct je visum aan bij een gerenommeerde visumpartij als E-visums.nl

Visa run

Eigenlijk verleng je je visum niet, maar vraag je het opnieuw aan. Het betekent dat je naar een ander land gaat en weer terugkomt naar Indonesië en dus een nieuw visum krijgt. Bangkok, Singapore en Kuala Lumpur zijn handige (en goedkope) bestemmingen.

Wat wij vinden:
 • 8/10
  Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Sinds juni 2015 krijgen alle Nederlanders en Belgen gratis een 30-dagen-visum bij aankomst in Indonesië. Dit visum is niet ter plekke verlengbaar dus na 30 dagen moet je het land uit. Als je langer dan 30 dagen in Indonesië wil blijven dien je wel een visum aan te vragen. Dit kan door middel van een Visum On Arrival of online.

4 comments

 1. Vincent

  Hallo,

  Ik heb zowel de Franse als de Nederlandse nationaliteit maar omdat ik mijn nederlandse paspoort kwijt ben geraakt gebruikt ik mijn franse.
  Krijg ik hiermee ook een gratis 30dagen visum?

 2. Lis

  Goedendag,
  Als je een visum run doet, is er dan ook een minimaal aantal dagen of uren dat je weg moet blijven of kan ik ook een retourtje Bali- kuala lumpur boeken?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Lis,

   Een visum run is niet een officiële manier om je visum te verlengen of verkrijgen. Het is dus niet gebonden aan regels.
   Het kan zijn dat de douane bij aankomst vindt dat je te kort bent weg geweest maar volgens mij zijn daar geen standaard regels voor.

   Veel reisplezier.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets
boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.