Vakantie vieren in Indonesië is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Meer en meer Nederlanders weten het land waar we al eeuwen lang een band mee hebben te vinden. Het land met meer dan 17.000 eilanden, prachtige kustlijnen, indrukwekkende nationale parken en de vele vulkanen laat bij iedereen een diepe indruk achter. Steeds meer mensen boeken een vakantie Indonesië. Het land is een unieke mix tussen natuur, cultuur en traditie. Van het beklimmen van de Gunung Rinjani op Lombok tot het bezoeken van tempels in Java. Een vakantie Indonesië is een mooie manier om kennis te maken met dit veelzijdige land. Bekijk onze tips en tricks voor het boeken van een vakantie Indonesië.

Vakantie Indonesië

Als je nou geen zin hebt om zelf een hostel te regelen of zelf uit te zoeken wat je wel en niet moet zien in Indonesië. Dan is een georganiseerde vakantie Indonesië misschien wel wat voor jou. Met deze georganiseerde vakanties hoef je zelf alleen maar te genieten, een gespecialiseerd reisbureau doet de rest. Het voordeel is dat zij de mooiste plekjes van het land kennen. Daarnaast zitten ze vaak in een goede onderhandelingspositie waardoor ze scherpe prijzen kunnen aanbieden. Een vakantie naar Indonesië laten organiseren hoeft dus niet per sé duurder te zijn dan zelf op pad gaan.

Aanbieders vakantie Indonesië

Daarnaast zijn gespecialiseerde bureau’s goed op de hoogte van de do’s en don’t in een land. Zo ga je goed voorbereid op reis en zul je niet snel tegen onverwachte dingen aanlopen.

Je hebt vakanties Indonesië in alle soorten en maten. Elke vakantie is anders, je kan kiezen voor actieve vakanties of juist heerlijke strandvakanties. Het belangrijkste is dat de vakantie Indonesië voldoet aan jouw wensen. Het is daarom belangrijk om eerst je eigen wensen goed te formuleren voordat je een vakantie gaat zoeken of boeken.

Sumatra

Dit zijn foto’s die je straks zelf kunt maken!

Tips van ons

Voor het boeken van een vakantie Indonesië kan je bijna overal terecht. Het reisbureau op de hoek van de straat maar ook online. Er zijn genoeg reis organisaties zoals TravelBird of Bebsy. Het is dus verstandig om niet direct bij de eerste de beste organisatie te boeken. Je wil een geweldige vakantie hebben en niet elke reisorganisatie is geschikt voor iedere soort vakantie. Onze tips:

 • Laat je goed informeren over het land en wat je kan verwachten
 • Vraag naar of zoek naar recensies over de desbetreffende reisorganisaties
 • Informeer hen over jou wensen
 • Vraag een aantal offertes aan en vergelijk deze met elkaar.
  • Hou daarbij wel goed in de gaten dat je eerlijk vergelijkt.
  • Als organisatie A zonder ticket aanbiedt zal hij ongetwijfeld goedkoper zijn dan organisatie B.
 • Vraag om korting! Yes lekker Hollands 🙂 Maar nee heb je, ja kan je krijgen.
  • Laat weten dat je meerdere offertes hebt aangevraagd en vraag of ze bereid zijn iets te zakken met hun prijs.

Beste reiswebsites

Het boeken van een vakantie Indonesië hoeft vandaag de dag niet bijzonder ingewikkeld te zijn. Met de komst van internet zijn bijna alle vakanties online te zien. Controleer voor jezelf altijd goed de reistijd en het programma voordat je boekt. Dit kan bij verschillende aanbieders anders zijn. Wij hebben een hier onder een overzicht gemaakt met de wat volgens ons de beste reisorganisaties zijn voor een vakantie naar Indonesie.

TravelBird

TravelBirdINDO

Bebsy

bebsy

Prijsvrij

prijsvrij

Inspiratie Indonesië

Highlights Indonesië

Indonesië is groot, heel groot. En een groot land heeft ook veel highlights. Met meer dan 17000 eilanden is er ontzettend veel te zien. En vaak heb je maar “beperkt” de tijd tijdens je vakantie. De meeste van ons gaan maar drie, soms vier weken op vakantie naar Indonesië. Je moet dus keuzes gaan maken met welke eilanden wel en welke eilanden niet te bezoeken. Om dat te beslissen moet je natuurlijk wel weten wat je graag wil zien tijdens je vakantie. Wij hebben hier onder onze top vier mooiste highlights van Indonesië gezet. Dit is uiteraard persoonlijk en voor iedereen anders. Kijk daarom voor een volledig overzicht van de mooiste highlights van Indonesië op onze highlights Indonesië pagina.

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 8.9/10
  8.9/10

Samenvatting

Vakantie in Indonesië is een unieke ervaring. Het land met meer dan 17.000 eilanden, prachtige kustlijnen, indrukwekkende nationale parken en de vele vulkanen laten een diepe indruk achter. Een vakantie in Indonesië is een mooie manier om kennis te maken met dit veelzijdige land.

8.9/10

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.