Inwoners Malediven

Vergeleken met de rest van Azië heeft de Malediven geen lange geschiedenis. Voor een eeuwenoude cultuur hoef je dan ook niet naar de Malediven te komen. Zo’n 5.000 jaar geleden kwamen de eerste mensen op de Malediven wonen. De eerste mensen kwamen uit het nabij gelegen Sri Lanka en India. De inwoners Malediven zijn, net als bijna alle Aziaten, ingetogen en vriendelijke mensen. Nog niet zo lang geleden was het toerisme en het lokale leven goed van elkaar gescheiden waardoor contact met locals wat moeilijker was. Dat is de laatste jaren sterk veranderd.

Boek hier voordelige vliegtickets naar de Malediven

Inwoners Malediven

Vandaag de dag wonen er zo’n 395.000 mensen in de Malediven waarvan ruim 100.000 in Malé, de hoofdstad van het land. Je zou het niet zeggen als je in de Malediven bent maar het land behoort tot de dichtstbevolkte landen ter wereld. Dit komt omdat het zo’n klein land is. De Malediven was vroeger een belangrijke handelsplaats tussen Chinezen, Arabieren en Indiërs. De bevolking bestaat dan ook voornamelijk uit Indiërs, Indonesiërs, Arabieren en Afrikanen. Goederen die veel verhandeld werden waren kokosnoten en gedroogde vis.

Eten Malediven

De eerste Europeanen waren de Portugezen die de Malediven als ideale uitvalsbasis zagen voor hun handelsroute. De Portugezen hadden bijna alle eilanden onder controle die ze vervolgens aanstuurde vanuit India. De Portugezen hebben echter niet lang stand gehouden want de overheersing duurde slechts 15 jaar. De Britten probeerde het later in 1887 eveneens door een samenwerking aan te gaan met de Malediven. De Britten beschermde het land in ruil om het land als handelsplaats te mogen gebruiken. Ook dit duurde slechts 17 jaar. Veel Europese invloeden zie je dan ook niet bij de inwoners Malediven.

Lang geleden kende de inwoners Malediven een strakke klassenindeling. Dit betekende dat de hoogste klasse vooral bestond uit vrienden en familie van de sultans. Daarna had je de middenklasse die bestond uit Fanditha’s, traditionele genezers, ambachtslui en keyolhu’s (schippers). Tot de laagste klasse hoorde de vissers en zeelui. Onderaan de ladder had je nog de mensen die kokosnoten oogstten. Vandaag de dag is die klassenindeling een stuk minder.

Belangrijke elementen in het leven van de inwoners hier zijn de muziek en dans, zoals je dat vaker ziet in de Malediven. Door de relatief korte geschiedenis en het feit dat het overgrote deel Moslim is vind je hier weinig oude tradities en rituelen.