Inwoners Nepal

Minstens zo bijzonder als de Himalaya, de cultuur en de tradities zijn de inwoners Nepal. De inwoners Nepal staan bekend als beleefd, vriendelijk, open en zeer nieuwsgierig. In tegenstelling tot veel andere landen in Azië gaan de Nepalezen meestal nog gekleed in de traditionele kostuums.

Inwoners Nepal

Nepal telt zo’n 29 miljoen mensen. De bevolking is in vergelijking met de grote van het land erg ongelijk verdeeld. Ongeveer twee derde van de bevolking woont in de berglandschappen in het oosten. Wat je op valt in Nepal is het geluid van spelende, drukke kinderen. Dit geeft een vrolijk straatbeeld. In werkelijkheid ligt dit wat anders. De bevolkingsgroei in Nepal is explosief. Tussen 1985 en 1994 was het ruim 2,5%. Naar schatting komen er tegenwoordig een half miljoen mensen per jaar bij terwijl de levensverwachting met 54 jaar erg laag is. Experts verwachten dat het aantal inwoners Nepal in 2020 verdubbeld zal zijn.

Gelukkig zijn de inwoners Nepal positieve en vriendelijke mensen. In Nepal vieren de bewoners continu feest om hun goden te eren, natuurrampen te voorkomen of om goede oogsten af te dwingen. Helaas werken de offers nog niet aangezien Nepal één van de armste landen van Azië is. Door de gigantische bevolkingsgroei heeft Nepal problemen met het voeden van de inwoners. Hierdoor vertrekken een hoop Nepalezen richting India, Bhutan en Bangladesh.

Hoewel de bevolking erg arm is zullen ze jou altijd vriendelijk behandelen en een warm onthaal geven. De Nepalezen zijn heel erg beleefd en open en nodigen je graag uit om samen met hun wat te eten! Mocht je in Nepal zijn is het aan te raden op zoek te gaan naar de échte Nepalezen, niet de verkopers in Kathmandu of de commerciële tourgidsen. Je zult versteld staan!