Inwoners Thailand

Thailand telt 69.518.000 inwoners, wat voor de oppervlakte van het land niet bijzonder veel is. De inwoners Thailand zijn, net als in Nederland, niet gelijkmatig over het land verdeeld. Thailand heeft een bevolkingsdichtheid van 124 mensen per vierkante kilometer. Ter vergelijking; in Nederland leven we met 496 mensen op een vierkante kilometer.

De voordeligste hotels in Thailand boek je hier!

Inwoners Thailand

De meeste mensen vindt je in de grote steden. Bangkok alleen telt al ruim 8 miljoen inwoners! Van de inwoners is zo’n 74% Thais, 14% Chinees en de rest van andere nationaliteiten. Dat Thailand niet alleen een populair vakantieoord is onder de Nederlanders blijkt wel uit het feit dat jaarlijks zo’n 16 miljoen toeristen dit land bezoeken! De officiële taal in Thailand is Thai wat in Thailand ook wel wordt uitgesproken als ‘Phasa Thai’.

De inwoners van Thailand zijn, zoals overal in Azië vriendelijke, behulpzame en vreedzame mensen. De echte Thaise mensen zijn wat schuchter. De reden dat ze Thailand ‘Het land van de Glimlach’ noemen is omdat de Thaise mensen je altijd met een glimlach zullen begroeten als je iets vraagt. Let op, dit doen ze ook als ze je NIET begrijpen. Ze zeggen op alles ‘ja’ wat soms wel eens verwarrende situaties kan opleveren. Overigens is de wijze waarop je wordt begroet door de Thaise bevolking bijzonder. Zij doen dit volgens de traditionele ‘Wai’. Als ze je gedag zeggen sluiten ze de handpalmen bij elkaar en brengen deze naar het gezicht terwijl ze licht omlaag knikken met het hoofd.

Bevolkingsgroepen Thailand

De inwoners Thailand stammen oorspronkelijk af van Zuidwest China en zijn in de 13e eeuw richting Thailand vertrokken. De Siamezen vormen de grootste groep in Thailand en de meeste Siamezen wonen in de regio rondom de rivier de Chao Phraya. Naast de Siamezen heb je ook nog de Shan, ook wel de Thai Yai genoemd. Zij wonen vooral in de bergen in het noordwesten aan de grens met Myanmar. De belangrijkste minderheidsgroep zijn de ongeveer zes miljoen Chinezen die in Thailand wonen. Zij worden ook wel Sino-Thai genoemd. Naast Chinezen wonen er ook nog mensen uit Maleisië in Thailand die zo;n 4% van de bevolking vormen.

Naast deze grotere bevolkingsgroepen heb je uiteraard ook nog de  bergstammen die in het noorden van Thailand leven; in de Gouden Driehoek. Hier grenzen Thailand, Laos en Myanmar aan elkaar. Ze staan bij reizigers ook wel bekend als hill-tribes en onder de Thaise bevolking als Chao Khao. Voorbeelden van deze Yao, Karen, Akha, Meo, Lawa, Lahu en Lisu.

Wat je ook doet; of je nu op tropische eilanden verblijft, het culturele erfgoed bezoekt of aan één van de gouden stranden Thailand ontspant. Elke keer weer zie de inwoners Thailand met hun geruststellend Thaise glimlach.