Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Isfahan

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

Iran is heel anders dan landen als Indonesië of Thailand, maar daarom juist zo leuk! Een van de bekendste bezienswaardigheden van Iran is Isfahan, ook wel Esfahan genoemd. Deze stad heeft de reputatie een van de mooiste steden van de wereld te zijn. Het is een van de populairste steden in Iran onder toeristen en dit is niet voor niets, want Isfahan is inderdaad prachtig. Maak je een rondreis door Iran? Dan moet je deze stad zeker op je lijstje zetten.

6x mooie bezienswaardigheden in Isfahan

Je kunt je met gemak langere tijd vermaken in Esfahan. In de stad is namelijk ontzettend veel te zien. De mooiste bezienswaardigheden in de stad beschrijven we in onderstaande alinea’s.

#1 Bezoek het Naqsh-e Jahan plein

Het Naqsh-e Jahan plein wordt ook wel het Meidan-e Emam plein genoemd en is een van de grootste pleinen van de wereld. Het plein vormt het hart en Esfahan, dus je kunt het eigenlijk niet missen als je in deze stad bent.

Tegenwoordig komen de locals hier om te picknicken en te relaxen, maar vroeger werd het plein voornamelijk gebruikt door veroveraars, namelijk om mijlpalen te vieren en militaire parades te organiseren.

Isfahan

#2 Ga naar de Qaisarieh Bazaar

Je vindt de Qaisarieh Bazaar aan het Naqsh-e Jahan plein. De bazaar was ooit een van de meest luxe winkelcentra van Iran, maar tegenwoordig komen hier voornamelijk mensen die handwerkjes willen scoren. De toegangspoort van de bazaar is erg bijzonder.

Het gaat om een grote poort die volledig versierd is met mozaïektegeltjes.

#3 Bezoek de Sheikh Lotfollah Moskee

De Sheikh Lotfollah Moskee werd gebouwd in de zestiende eeuw. Het is een echt meesterwerk, zowel van binnen als van buiten. Overigens is het niet zo vreemd dat de moskee zo mooi is geworden, want de bouw duurde maar liefst 18 (!) jaar.

De moskee is zo mooi, dat architecten moeilijk kunnen geloven dat deze echt door mensenhanden gemaakt werd. Zeker omdat de moskee al in de zestiende eeuw gebouwd werd, toen men nog geen moderne gereedschappen en dergelijke voorhanden had.

Isfahan

#4 Ga naar de bruggen van Isfahan

In Isfahan vind je vele prachtige bruggen. Deze gaan over de Zayande rivier, die door het hart van de stad stroomt. Wat de bruggen van de stad zo bijzonder maakt, is het feit dat de locals van Esfahan hier samen komen.

De gebieden rond de bruggen zijn dan ook zeker bruisend te noemen. De populairste brug in Isfahan is de Khaju brug, de mooiste brug is de Si-o-se brug en de oudste brug is de Shahrestan brug. Stuk voor stuk de moeite om even te bekijken

#5 Bezoek het Armeense Kwartier

Wil je een klein stukje Armenië verkennen in Iran? Dan ga je naar het Armeense Kwartier. Je kunt hier de Vank kathedraal bezoeken, maar ook gewoon door de prachtige wijk wandelen. Het Armeense Kwartier is zeker bijzonder om te bezoeken, want het is een van de weinige christelijke wijken die je in Iran tegenkomt.

# Ga naar de Kuh-e Soffeh berg

Isfahan ligt aan de Kuh-e Soffeh berg. Deze kalksteenberg is slechts acht kilometer van de stad verwijderd. In het park dat om de berg heen ligt, kun je fijn wandelen. Deze wandeling eindigt in een trekking naar de top van de berg, ongeveer 400 meter hoog.

Heb je geen zin om naar de top te wandelen? Dan kun je met de kabelbaan naar boven gaan. Onderweg kom je langs vele restaurants, theehuizen en zelfs bowlingbanen.

Isfahan

De beste reistijd

Je kunt Isfahan het beste bezoeken in de maanden april, mei, september of oktober. In de zomer kun je beter niet naar Iran gaan, simpelweg omdat het in de zomermaanden ontzettend heet en droog is in het land. Wil je Iran echt goed kunnen verkennen, zonder hele hoge of juist hele lage temperaturen, dan kun je het beste om de heetste en koudste maanden heen reizen. Dit wil zeggen dat je in april, mei, september of oktober naar Isfahan gaat.

Beste reistijd IranHoe kom je er?

Je kunt vanuit Nederland naar Esfahan reizen met het vliegtuig. De stad heeft namelijk een internationale luchthaven. Ben je al in Iran, dan kun je naar de stad reizen met de trein, de bus of de auto. In Iran zijn goede spoor- en wegverbindingen, dus het maakt eigenlijk niet uit of je met de trein, de bus of met de auto naar de stad gaat reizen. Alle vervoersmogelijkheden zijn prima.

Locatie Isfahan

Wat wij vinden:
  • 8.7/10
    Azië Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

Isfahan, ook wel Esfahan genoemd, heeft de reputatie een van de mooiste steden van de wereld te zijn. Het is een van de populairste steden in Iran onder toeristen en dit is niet voor niets, want Isfahan is inderdaad prachtig. Maak je een rondreis door Iran? Dan moet je deze stad zeker op je lijstje zetten.

Meer lezen over Iran?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder