Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Kashan

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

De stad Kashan ligt tussen Teheran, Isfahan en Yazd in. Gezien de gunstige ligging van de stad, raden wij je zeker aan om een tussenstop in te plannen in Kashan tijdens jouw rondreis in Iran. Hier krijg je zeker geen spijt van, want ook Kashan is een prachtige stad. De stad is maar liefst 9000 jaar oud en staat vol bouwwerken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, luxe mansions en oude Perzische architectuur.

5x mooie bezienswaardigheden in Kashan

In Kashan kun je je met gemak enkele dagen vermaken. In de stad vind je namelijk meerdere bijzondere bezienswaardigheden. De vier mooiste bezienswaardigheden in de historische stad worden hieronder kort beschreven.

#1 De bazaar

De bazaar werd vele jaren geleden gebouwd van klei en modder. Van buiten ziet het bouwwerk er een beetje primitief uit, maar het interieur van de bazaar is erg indrukwekkend en kunstzinnig. Van binnen bestaat de bazaar namelijk volledig uit geel en blauw gekleurde mozaïeksteentjes. Naast vele winkeltjes, vind je ook veel restaurantjes in de bazaar.

Kashan#2 De Tapeh Sialk

De Tapeh Sialk werd maar liefst 7000 jaar geleden gebouwd door het Sialk volk. Volgens de legendes is Tapeh Sialk de oudste stad van de wereld. Het is niet helemaal duidelijk of dit ook echt het geval is, maar het is zeker de moeite waard om deze bijzondere stad te bezoeken als je in het nabij gelegen Kashan bent.

#3 Luxe mansions

De elite van Iran gaat al vele jaren op vakantie naar Kashan. Vele jaren geleden lieten de echte rijkaards prachtige huizen bouwen in de stad. Een groot deel van deze huizen werd verwoest door een aardbeving in de achttiende eeuw, maar er staan nog altijd prachtige, zeer luxe mansions in het centrum van de stad.

Wij raden je aan het Tabatabaei huis, het Ameri huis en het Abbasi huis te bezoeken, want dit zijn de allermooiste mansions.

#4 De Baghe Fin tuin

De Baghe Fin tuin wordt ook wel de Fin tuin genoemd. Dit is de oudste tuin van Iran, die door de eeuwen heen door verschillende heersers en handelaars onderhouden en aangepast is.

Het spectaculaire park staat vandaag de dag op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dit is niet voor niets. Als je de tuin bezoekt, zie je vanzelf waarom het park door UNESCO bestempeld is als werelderfgoed.

Kashan#5 Het Sultan Amir Ahmad badhuis

Als je het Sultan Amir Ahmad badhuis bezoekt, zie je goed hoe de Iraanse elite zich vele jaren geleden in de watten liet leggen in het prachtige Kashan. Het badhuis is op en top luxe en ziet er prachtig uit, met vele mooie tegelwerkjes.

#6 Bezoek de Agha Bozorg Moskee

Agha Bozorg is een van de mooiste moskeeën in de provincie Isfahan. Deze historische moskee, gebouwd in de 18e eeuw, staat bekend om de symmetrische architectuur en het bijzondere uiterlijk.

Het is een goed voorbeeld van Perzische architectuur en je vindt er een centrale binnenplaats en een zwembad in het midden. Agha Bozorg werd gebouwd door architect Ustad Haj Sa’ban-Ali en zijn leerling Ustad Ali Maryam, die later een van de beroemdste architecten van Perzië werd.

TIP ♥ – ’s avonds wordt de moskee mooi opgelicht

Kashan

KashanDe beste reistijd

Wij raden je aan om net voor de zomer of net na de zomer naar Iran te reizen. In de zomer is het namelijk ontzettend warm in het land. En dit is zonde voor jouw rondreis, want in extreme hitte is het toch minder prettig om allerlei activiteiten te ondernemen en bezienswaardigheden te bewonderen.

In de maanden april, mei, september en oktober is de temperatuur in Iran het aangenaamst en valt er bovendien minder neerslag dan in de andere maanden van het jaar.

Beste reistijd IranHoe kom je er?

De meeste mensen reizen naar Kashan vanuit Teheran. Als ook jij vanuit de hoofdstad van Iran naar deze stad wil reizen, kun je het beste een VIP-bus nemen vanuit het South Terminal busstation in Teheran. De busreis naar Kashan duurt ongeveer drie uur. Voor een buskaartje betaal je niet veel geld, namelijk omgerekend 7 euro per persoon.

Locatie Kashan

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

De stad Kashan ligt tussen Teheran, Isfahan en Yazd in. Gezien de gunstige ligging van de stad, raden wij je zeker aan om een tussenstop in te plannen in Kashan tijdens jouw rondreis in Iran. Hier krijg je zeker geen spijt van, want ook Kashan is een prachtige stad. De stad is maar liefst 9000 jaar oud en staat vol bouwwerken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, luxe mansions en oude Perzische architectuur.

Meer lezen over Iran?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder