Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Cultuur Japan

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

Japan is het eindstation van de bekende Silk Road en heeft hierdoor van verschillende invloeden uit heel Azië en Europa een heel eigen cultuur weten te maken. De cultuur Japan is dan ook één van de mooiste en tevens bekendste in heel Azië. Van prachtige steden als Kyoto met de geisha’s tot de wereldberoemde Koyasan Tempel. Japan heeft de kracht om met de schitterende cultuur elk type reiziger te boeien, ongeacht waar je naar op zoek bent.

Cultuur Japan

Cultuur Japan

Van het bezoeken van wedstrijdje sumoworstelen tot voorstellingen van de wereldberoemde Samurais en van sushi eten in een hypermodern winkelcentrum tot thee drinken in een eeuwenoude tempel. In Japan kan het allemaal. Het zegt genoeg dat de cultuur Japan 14 bezienswaardigheden telt die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan vermeld die verschillen van tempels tot belangrijke culturele natuurverschijnselen. Check hier de mooiste en indrukwekkendste culturele bezienswaardigheden van Japan.

Kyoto

Als je de traditie en cultuur van Japan zoekt is Kyoto de stad waar je moet zijn. Kyoto heeft een rijke geschiedenis en is één van ’s werelds meest cultuurrijke steden. Het telt niet voor niets 17 (!) bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, 1.600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen.

Magome

Magome s een eeuwenoude poststad in de Kiso Valley. Tijdens de Edo-priode was het een belangrijke route die Tokyo met Kyoto verbond. De stad is prachtig gerestaureerd met een brede straat en aan beide kanten oude houten huizen en pittoreske waterraderen. Het nabij gelegen Tsumago is net zo’n authentiek stadje. De twee steden zijn verbonden door de Magome-Tsumago Trail, een van de bekendste wandelroutes in Japan.

Nikko

Als je een dagtrip maakt vanuit Tokyo dan moet dat de pelgrimsstad Nikko zijn. Je vindt hier het bekende Tōshō-gū heiligdom wat tussen de bergen ligt. Deze stad en met name de Tōshō-gū, is een van de populairste bezienswaardigheden van het land. Het trekt jaarlijks duizenden Japanners die allemaal het heiligdom en andere heilige gebouwen in Nikko willen zien.

Nara

Nara was één van de allereerste hoofdsteden van Japan. Net als Kyoto zullen je eerste gedachte bij het zien van deze stad niet meteen gaan naar de hoogtijdagen in het keizerrijk. Toch is de stad één van de leukste bezienswaardigheden van Japan.

Koyasan Tempel

Koyasan, of Koya-san is een berg ten zuiden van Osaka. De berg is 995 meter hoog en huisvest één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan; het Koya-san kloostercomplex. Het Koya-san kloostercomplex is het ‘hoofdkwartier’ van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke stroom binnen het Japanse boeddhisme.

Horyu-ji tempel

De Horyu-ji tempel is gebouwd in 607 in opdracht van Prins Shotoku, door velen beschouwd als een heilige van het Japanse boeddhisme. De Horyu-ji tempel is een echt heiligdom in Japan. Niet alleen omdat het de oudste tempel van het land is maar ook omdat het dient als opslagplaats voor een aantal van de zeldzaamste schatten van het land. Verschillende delen van de houten tempel hebben aardbevingen en branden overleefd waardoor het één van de oudste bouwwerken ter wereld is.

Miyajima

Miyajima is één van de bekendste highlights van Japan. Dit heilige eilandje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om de torii, ook wel de heilige poort. Deze poort is één van de meest gefotografeerde punten in Japan. En dat is niet gek want de poort, met op de achtergrond het groene eiland Miyajima, staat in het rijtje als één van de drie beste uitzichten in Japan.

Hiroshima

Van alle steden in Japan zijn Nagasaki en Hiroshima misschien wel de bekendste. Beide zijn in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen door een atoombom van de Amerikanen. De Amerikanen voerde deze historische bombardementen uit als reactie op de aanval van de Japanners op Pearl Harbour.

Wat wij vinden:
  • 8.3/10
    Azië Expert - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

Japan is het eindstation van de bekende Silk Road en heeft hierdoor van verschillende invloeden uit heel Azië en Europa een heel eigen cultuur weten te maken. De cultuur Japan is dan ook één van de mooiste en tevens bekendste in heel Azië. Van prachtige steden als Kyoto met de geisha’s tot de wereldberoemde Koyasan Tempel. Japan heeft de kracht om met de schitterende cultuur elk type reiziger te boeien, ongeacht waar je naar op zoek bent. Van het bezoeken van wedstrijdje sumoworstelen tot voorstellingen van de wereldberoemde Samurais en van sushi eten in een hypermodern winkelcentrum tot thee drinken in een eeuwenoude tempel. In Japan kan het allemaal. Het zegt genoeg dat de cultuur Japan 14 bezienswaardigheden telt die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan vermeld die verschillen van tempels tot belangrijke culturele natuurverschijnselen. Check hier de mooiste en indrukwekkendste culturele bezienswaardigheden van Japan.

Meer lezen over Japan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

We Need You!

Wij houden van reizen en het delen van Reisgeluk, maar de reisbranche heeft het zwaar. Ook wij.

Gebruik jij graag onze website en wil je iets doen? Steun ons dan in deze lastige tijd.

Dan kunnen wij doorgaan met het maken van de beste reiscontent! Wij zijn je zeer dankbaar.

 

JA, IK WIL HELPEN!