De Horyu-ji tempel is gebouwd in 607 in opdracht van Prins Shotoku, door velen beschouwd als een heilige van het Japanse boeddhisme. De Horyu-ji tempel is een echt heiligdom in Japan. Niet alleen omdat het de oudste tempel van het land is maar ook omdat het dient als opslagplaats voor een aantal van de zeldzaamste schatten van het land. Verschillende delen van de houten tempel hebben aardbevingen en branden overleefd waardoor het één van de oudste bouwwerken ter wereld is.

Horyu-ji tempel

De tempel is verdeeld in twee delen, Sai-in (Weste Temple) en Tō -in (East Temple). Je komt binnen via de Nandai-mon en Chū-mon poorten en als je de tempel binnen stapt kom je in de Kondō terecht. de Kondō herbergt verschillende schatten waaronder de schat van Boeddha Sakyamuni, één van Japans grootste  boeddhistische schatten. Het is bijna niet zichtbaar maar toch enorm belangrijk. Veel Japanners en toeristen trekken naar deze tempel gezien de status van de tempel. Het heeft ook geleid tot de opname van de Horyu-ji tempel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO in 1993.

Horyu-ji Tempel

Bij de Hōryū-ji tempel staan ook twee andere gebouwen die duidelijk niet bij de tempel horen. Deze gebouwen worden de Daihōzō-in (Great Treasure Hall) genoemd en er staat een aantal schatten in die een grote rol speelde in de geschiedenis van de Horyu-ji tempel. Verder heb je nog de Yumedono (Hall of Dreams) waarvan men zegt dat Prins Shōtoku heeft gemediteerd en hulp heeft gehad van een vriendelijke gouden verschijning. Wat die verschijning precies was is helaas niet duidelijk.

Bereikbaarheid Horyu-ji tempel

De makkelijkste manier om bij de Horyu-ji tempel te komen is via Nara. Om dit tempelcomplex te bezichtigen heb je minimaal een halve dag nodig. Om er vanaf Nara te komen kan je de JR Kansai metro lijn nemen richting Hōryū-ji Station. Dit duurt zo’n 11 minuten. Vanaf hier gaar er shuttle busjes naar de tempel wat nog eens een minuut of 10 duurt.

Locatie Horyu-ji

Wat wij vinden:
  • 8.7/10
    Azië Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

De Horyu-ji tempel is gebouwd in 607 in opdracht van Prins Shotoku, door velen beschouwd als een heilige van het Japanse boeddhisme. De Horyu-ji tempel is een echt heiligdom in Japan.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.