De Iya Vallei is een bijzondere plek in Japan. Met zijn diepe kloven, bergbossen, het ijzige blauwe water van de Iya River en eeuwenoude touwbruggen is het de ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. De actieve reizigers kunnen zich uitleven op Japans mooiste wandelpaden rond Tsurugi-san of raften op één van de beste locaties locaties ter wereld; de Ōboke en de Koboke Gorges.

Kunstwerk Moeder Natuur

De Iya Vallei is een lust voor het oog. De bizar groene bergen die geschieden worden door wilde rivieren en weer verbonden worden door karakteristieke touwbruggen geven een spectaculair aanzicht. De Iya Vallei ligt op het eiland Shikoku in de Tokushima provincie het zuiden van Japan. De regio behoort tot de mooiste natuurgebieden van Japan, en dat zegt genoeg!

TIP – als je Oboke en Koboke wil bezoeken ga da naar Lapis Oboke bij het Tourist Information punt

De Iya Vallei wordt gedomineerd door de op twee na hoogste berg van Shikoku, de Tsurugi. De groene vallei wordt verbonden met touwbruggen en zeker in de herfst, wanneer bomen oranje en rood kleuren, is de omgeving sprookjesachtig. Rondom de Tsurugi berg kan je prima wandelen en er worden genoeg trekkings georganiseerd hier.

Bezienswaardigheden

Naast je vergapen aan het kunststukje van moeder natuur kan je je hier ook mooie wandelingen maken in de zomer en zelfs snowboarden in de winter op de Tsuguri berg. Wie echter niet zo actief is kan zich waarschijnlijk prima vermaken in de first-class warmwaterbronnen hier. Deze zijn makkelijk te bereiken en het is prima vertoeven in een warm badje met uitzicht op de Iya Vallei. Voor het avondleven of kleurrijke marktjes zoals je die vaker ziet in Azië hoef je hier overigens niet te komen.

TIP – je kunt hier ook raften (Happy Raft) voor 10.000 Yen per dag (€82) of 6.000 Yen voor een halve dag (€50).

Hoewel het gebied de laatste jaren makkelijker te bereiken is was dat vroeger wel anders. De Iya Vallei en het centrale gedeelte van Shikoku waren moeilijk bereikbaar waardoor het een favoriete plek was voor verslagen krijgers en vluchtelingen.

Iya Vallei

Geschiedenis Iya Vallei

De Iya Vallei gaat al een tijdje mee. De eerste signalen van deze vallei dateren uit de 9e  eeuw toen een groep sjamanen moesten vluchten voor vervolging in Nara. In de 12e eeuw vluchten de Taira clan richting de Iya Vallei na hun verlies in de  Gempei Wars. Er wordt gezegd dat hun nakomelingen nog steeds in de bergdorpen van de  Iya Vallei leven.

Tegenwoordig

Tegenwoordig is de Iya Vallei beter bereikbaar. De Iya River stroomt door de vallei heen en creëert op die manier oost en west Iya. In het westen vindt je de beste wegen en ook accommodaties. Het oosten, ook wel bekend als Oku-Iya, is zelfs vandaag de dag nog moeilijk te bereiken maar de natuur hier is oogverblindend mooi! In de Iya Vallei had je ooit twee dorpjes. East Iya en West Iya maar op 1 maart 2006 zijn deze dorpjes samengevoegd. Sindsdien heet de stad Miyo.

Iya Vallei

Touwbruggen

De karakteristieke touwbruggen in de Iya Vallei is één van de redenen dat reizigers hier zo graag komen. Met deze touwbruggen kan je de Iya River oversteken. De meeste bruggen hanger er al langer en geven op die manier een mooie sfeer. De twee bekendste bruggen zijn de Otto-no-hashi en de Tsuma-no-hashi. In Japan worden deze bruggen zien als man en vrouw waarbij Otto het mannetje is en Tsuma het vrouwtje.

Locatie Iya Vallei

Wat wij vinden:
  • 7.9/10
    Azië Expert - 7.9/10
7.9/10

Samenvatting

De Iya Vallei is een bijzondere plek in Japan. Met zijn diepe kloven, bergbossen, het ijzige blauwe water van de Iya River en eeuwenoude touwbruggen is het de ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.