Kamikochi is zonder twijfel het mooiste stukje natuur dat wij in Japan hebben gezien. Deze regio in de noordelijke Japanse Alpen bieden de meest spectaculaire berglandschappen van Japan. Het lijkt een sprookjeslandschap met kristalhelder smeltwater, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende meren. Er zijn geen anderen plekken in Japan met een mooiere natuur.

Kamikochi, paradijs op aarde

Mocht je Kamikochi willen bezoeken houd er dan rekening mee dat het park alleen geopend is van grofweg april tot en met november. In de winter sluit het park. De exacte data wordt elk jaar bepaald. Kamikochi wordt omringd door hoge bergen, waaronder Nishihotakadake (2.909 m), Okuhotakadake (3.190 m), Maehotakadake (3.090 m) en de actieve vulkaan Yakedake (2.455 m). Dit alles zorgt voor een spectaculair uitzicht.

TIP – hou er rekening mee dat Kamikochi alleen geopend is van grofweg april tot en met november.

En het mooiste van Kamikochi is, is dat het slechts mondjesmaat ontwikkeld is. Je vindt hier maar een paar hotels, een paar souvenirwinkels, berghutten en wandelpaden. Priveauto’s zijn verboden in Kamikochi, en toegang is alleen mogelijk per bus of taxi. Dit maakt het niet alleen de mooiste, maar ook een van de meest rustige gebieden van Japan.

Kamikochi
Kamikochi

Waarom moet je naar Kamikochi?

Heel simpel gezegd; omdat het een van de mooiste regio’s van Japan is. Het is niet voor niets dat veel locals hier in het weekend er op uit trekken om te wandelen of meerdaagse hikes te maken. Wij vonden het één van de hoogtepunten van onze reis door Japan.

Dit is het hele jaar door een pittoreske omgeving, maar is op haar mooist tijdens het herfstbloemseizoen, dat meestal in het midden van oktober piekt. Samen met de maanden mei tot en met juli is dit de beste tijd om Kamikochi te bezoeken. De omgeving is ook bijzonder mooi tijdens onze zomermaanden wanneer de strak blauwe lucht de omgeving betoverd mooi maakt. Je vindt hier daarnaast ook apen, beren, vogels herten en nog veel meer dieren.

Hiken en wandelen

Veel reizigers en locals komen hier om te hiken. In het nationale park zijn verschillende hike en wandelroutes te vinden evenals campings en berghutten. Je kunt wandelingen maken van een paar zoals die van de Taisho Pong naar de Kappabashi Bridge, een populaire route.

Je kunt er echter ook voor kiezen om meerdere dagen in het park te blijven en een meerdaagse hike doen om zo meer van de omgeving te ontdekken.

TIP – in onze blog over onze route door Japan lees je hoe wij door Japan zijn gereisd.

Kamikochi
Kamikochi

Taisho Pond naar Kappabashi Bridge

Er is een hoop te doen. Zoals hierboven staat kun je hier heel goed wandelen. Maar dat is misschien meer weggelegd voor mensen die meer tijd hebben. De meeste reizigers komen hier, helaas, maar voor één dag, of een paar uur.

Mocht je niet zo lang de tijd hebben is het aan te raden om je route te beginnen bij de Taisho Pond. Vanaf hier loop je naar de Myojin Bridge. Vanaf daar loop je verder naar de Kappabashi Bridge. Er lopen hier mooie, goed onderhouden paden. Het vereist geen wandelervaring en het is slechts een paar uur lopen.

Vanuit de Kappabashi leiden de wandelroutes naar de vallei en naar de toppen van de omliggende bergen. Als je echt wil bergbeklimmen kan dat ook. De omliggende bergen zijn meer uitdagend en worden alleen aanbevolen tussen half juni en half september.

Hotsprings

De regio van Kamikochi staat niet alleen bekend vanwege de schitterende natuur, ook vanwege de hotsprings die je hier hebt. Er zijn een aantal resorts met een natuurlijk warmtebron zoals het Kamikouchi Onsen Hotel. Hier kun je tegen betaling genieten van heerlijk warm water. Let er wel op dat je geen privebaden hebt en dus geheel naakt met heel wat andere Japanners en Chinezen rond loopt.

Kamikochi

Hoe kom je er?

Er rijden geen treinen rondom Kamikochi en de treinen die er rijden worden niet gedekt met de Japan Rail Pass. Je zult dus moeten bij betalen om naar Kamikochi te komen. Dat kan op twee manieren. Met de bus en deels met de trein vanuit Matsumoto. Vanuit Tokyo is het te ver voor één dag.

Trein

Vanuit Matsumoto Station neem je de Matsumoto Electric Railway naar Shin-Shimashima Station (30 minuten). Als je daar aan komt neem je de bus naar Kamikochi (60 minuten). Dit alles kost je zo’n 4.450 yen p.p. Ongeveer €34, maar het is elke cent waard!

Bus

Er zijn ook een klein aantal rechtstreekse bussen van Matsumoto Bus Terminal naar Kamikochi. Een one-way tarief kost 2.450 yen p.p, terwijl round-trip 4.550 Yen kost. Net zo veel als de trein dus.

TIP – de Japan Rail Pass is niet geldig op deze route!

Kamikochi
Kamikochi

Locatie Kamikochi

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 9.7/10
    9.7/10

Samenvatting

Kamikochi is zonder twijfel de mooiste regio die wij hebben gezien in Japan. De met sneeuw bedekte bergen, het kristalheldere smeltwater en de prachtige bossen maken dit tot een waar paradijs. Een must-see voor iedereen die naar Japan reist.

9.7/10

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.