De Kerama eilanden zijn een groep van 22 eilanden ten zuidwesten van Okinawa. Slechts vier van deze eilanden zijn bewoond, de rest zijn kleine eilandjes. De Kerama eilanden bieden een paar van de mooiste en onaangetaste stranden rondom Okinawa en het heeft behoort tot de beste duiklocaties ter wereld.

Kerama Eilanden

Omdat het zo dicht bij Okinawa ligt zijn de Kerama eilanden voor hun doen makkelijk bereikbaar. De meeste zullen vertrekken naar één van de bewoonde eilanden Tokashiki eiland, Zamami eiland, Aka eiland en Geruma eiland. Zamami-jima op Zamami eiland is de ‘grootste’ stad die steeds populairder begint te worden onder internationale toeristen. Eén van de redenen hiervoor is dat je in de winter walvissen kan spotten.

Ferry Diensten

Een andere reden is dat de Kerama eilanden steeds makkelijker bereikbaar worden door de upgrade van ferry diensten tussen Naha (Okinawa), Miyako en de Yaeyamas eilanden. Steeds meer reizigers kiezen de Kerama eilanden boven de verder zuidelijk gelegen eilanden. De vier bewoonde eilanden kunnen in een dagtrip bezocht worden vanuit Naha op Okinawa (4 uur) maar om de regio écht te ontdekken heb je wel een par dagen nodig.

Kerama Eilanden

Aka eiland (ook wel jima genoemd) en Geruma eiland zijn met elkaar verbonden door de Ohashi Bridge en worden omringd door een schitterende oceaan en spectaculaire kustlijn met rotsen. Kume eiland staat vooral bekend om het groene binnenland en het twee kilometer lange Eef Beach en Hate-no-hama eiland. Veel reizigers komen hier duiken.

To do Kerama Eilanden

De Kerama eilanden zijn vooral bekend vanwege de perfecte stranden en de goede duikmogelijkheden. Het schitterend, smaragd groene water met een diepte van 50 tot 60 meter maken Kerama eilanden tot één van de beste duiklocaties ter wereld. Toch is duiken niet de enige activiteit hier. Je kan namelijk ook goed vissen en zelfs walvissen spotten (tussen januari en maart).

Om er te komen neem je de ferry vanuit Naha op Okinawa. Binnen vier uur ben je dan op Zamami. je kan er ook voor kiezen om te vliegen van Naha Airport naar Kerama Airport op Fukaji eiland. Dit duurt 30 minuten maar is wel duurder.

Kerama eilanden

Locatie Kerama Eilanden

Wat wij vinden:
  • 8.9/10
    Azië Expert - 8.9/10
8.9/10

Samenvatting

De Kerama eilanden zijn een groep van 22 eilanden ten zuidwesten van Okinawa. Slechts vier van deze eilanden zijn bewoond, de rest zijn kleine eilandjes. Een prachtige bestemming voor mensen die de tijd hebben.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.