Kirishima Nationaal Park is een nationaal park in het zuiden van het eiland Kyushu. Het staat bekend om zijn 23 vulkanen in dit gebied waarvan sommige nog steeds actief zijn! Het Kirishima park strekt zich uit tussen twee vulkanen; de Karakunidake (1.700 meter) en de vulkaan Takachiho-nomine (1.574 meter). Tussen deze twee vulkanen liggen nog eens 21 andere vulkanen waarvan er 15 prachtige kraters hebben. Van die 15 kraters zijn er tien gevuld zijn met regenwater wat een schitterend beeld oplevert.

De schitterende natuur

In het zuidwesten van die schitterende park vind je het verschillende dorpjes als Myoban, Yunotani en Shin-yu waar je verschillende resorts en hotsprings hebt. Je kunt dus naast genieten van de prachtige natuur ook heerlijk bijkomen in één van de resorts. Het Kirishima Nationaal Park is een mooi staaltje werk van moeder natuur. Naast vulkanen vind je hier namelijk ook prachtige bossen, meren, bergen, hot springs, schiereilanden, baaien en een eiland bij de zuidkust genaamd Yakushima. Yakushima staat bekend om zijn gigantische ceder bomen. Sommige  zijn zelfs 1.000 jaar oud.

Mythologie

De bergen in het Kirishima Nationaal Park spelen een grote rol in de Japanse mythologie. Volgens de legende is het namelijk de plek waar de god Ninigi No Mikoto naar toe werd gestuurd om te heersen over de wereld. Deze god is ook, volgens de legende, de stichter van de Japanse koninklijke bloedlijn.

TIP – als je hier bent probeer dan de 4 kilometer lange Ebino-kogen Circuit te lopen langs meertjes en vulkanen.

Beste reistijd Kirishima Nationaal Park

De beste tijd om het Kirishima Nationaal Park te bezoeken is in de lente vanwege de schitterende kleuren van de bossen en bloemen. Het park kent enorm veel wandelroutes en is daardoor erg populair onder wandelaars. De meren gelegen op de Kirishima bergketen behoren tot de grootste kratermeren boven zeeniveau. Daarnaast kan je verschillende beklimmingen doen op één van de bergen in het park. Ook de actieve reiziger hoeft zich hier duidelijk niet te vervelen. Wij raden aan zeker één van de bergen te beklimmen want het uitzicht van vanaf de top over het park is spectaculair!

Lees op onze Beste Reistijd Japan pagina meer over de beste tijd om Japan te bezoeken.

Locatie Kirishima

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 8.3/10
  8.3/10

Samenvatting

Kirishima National Park is een nationaal park in het zuiden van het eiland Kyushu. Het staat bekend om zijn 23 vulkanen in dit gebied waarvan sommige nog steeds actief zijn!

8.3/10

Vragen, opmerkingen en antwoorden

2
 1. hikke van doorninck

  besten, wij willen aanstaande kerstvakantie naar japan gaan en veel van de natuur genieten maar ik krijg mn twijfels of dat wel zo verstandig is in december. Er lijkt toch wel erg veel dicht te zijn. Of vergis ik me?
  Is het kirishima gebied wel fijn in de winter?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Hikke,

   December is niet de meest ideale maand om Japan te bezoeken inderdaad. Veel natuurparken en bijvoorbeeld mount Fuji zijn dan gesloten voor bezoekers..
   Qua weer is het ook niet top. Helemaal in het zuiden kan het rond de 20 graden zijn maar verder naar het noorden wordt het steeds frisser.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.