Koyasan, of Koya-san is een berg ten zuiden van Osaka. De berg is 995 meter hoog en huisvest één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan; het Koya-san kloostercomplex. Het Koya-san kloostercomplex is het ‘hoofdkwartier’ van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke stroom binnen het Japanse boeddhisme. Naast het Koya-san kloostercomplex zijn er nog eens 120 tempels die het bezoeken zeker waard zijn!

De Dodenstad

De Koya-san tempel werd in 816 opgericht door de monnik Kobo Daishi. Hij was tevens de stichter van de Shingosekte. Toen hij in 835 stierf werd hij op het terrein van de Koya-san tempel begraven.

Hierdoor ontstond er een grote begraafplaats wat ook wel ‘De Dodenstad van Koya-san’ wordt genoemd.

TIP je kunt een joint ticket kopen voor 2.000 Yen waarmee je het hele complex kunt bezoeken

Koyasan

Overnachten Koyasan

Naast de cultuur in de zin van 120 tempels vindt je op de Koyasan berg nog prachtige natuur. De grootste reden dat Koyasan zo populair is komt echter vooral doordat er in 53 van de 120 tempels overnacht kan worden. Hierdoor kunnen bezoekers een glimp opvangen van het zo bijzondere en traditie volle Japanse religieuze leven.. Als je hier gaat overnachten moet je echter wel een vroege vogel zijn. De monniken die hier wonen verwachten namelijk dat je mee doet aan de ochtendmeditatie of het ochtendgebed. Een absolute aanrader die zonder twijfel een unieke indruk bij je achter laat!

TIP – bij Koyasan Guest House Kokuu slaap je voor 3.500 Yen

Nadat je mee hebt gedaan aan de ochtendmeditatie of het ochtendgebed kan je aanschuiven bij een vegetarisch ontbijt om je vervolgens te vergapen aan de schitterende omgeving. De tempel(s) liggen namelijk midden in een adembenemend woud. Een bezoek aan de tempel(s), het overnachten en de schitterende omgeving maakt Koyasan één van de mooiste plekken in Japan.

Koyasan

Sutra

Een veel bezocht bouwwerk bij Koyasan is de pagode. Dit is een grote gebedsmodel van twee verdiepingen. Deze gebedsmolens komen oorspronkelijk uit Tibet en zijn daarom zeer zeldzaam in Japan. Zeker in deze grote. Degene die wel eens in Lhasa is geweest zal kleine gebedsmolens kennen. Monniken dragen deze in de hand en draaien het om zijn as. Elke keer dat het gedraaid wordt moet de monnik een sutra (religieuze spreuk) opzeggen. Dit gebeurd bij Koyasan in het groot. De pagode kan draaien en in een holle cilinder bevinden zich boeddhistische sutra’s.

Koyasan bezoeken

Je kan Koyasan bezoeken door een dagtrip te boeken vanuit Nara, Kyoto of Osaka. Wij raden echter aan om te kiezen voor een overnachting in één van de tempels. Ten eerste is dit een geweldige en unieke ervaring en het bespaart je daarnaast nog een hoop reizen. Neem wel warme kleding mee want het kan ’s nachts nog wel eens fris worden!

De weg er naar toe is overigens bijna net zo indrukwekkend als de tempels zijn!

Locatie Koyasan Tempel

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 8/10
  8/10

Samenvatting

Koyasan, of Koya-san is een berg ten zuiden van Osaka. De berg is 995 meter hoog en huisvest één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan; het Koya-san kloostercomplex. Het Koya-san kloostercomplex is het ‘hoofdkwartier’ van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke stroom binnen het Japanse boeddhisme.

8.0/10

Vragen, opmerkingen en antwoorden

2
 1. Henske van Zomeren

  Beste mensen,
  Graag zouden wij drieën een reisje maken naar Mount Koya met minimaal 1 overnachting vanuit Osaka.
  Kunnen jullie ons helpen dit te realiseren? Of kunnen wij dit lokaal vanuit Osaka regelen via een reisagent aldaar?
  Wij zijn van 22 november tot 5 december a.s. in Osaka.
  Hoor graag van jullie, Henske.

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Beste Henske,

   wij zijn geen reisbureau dus kunnen je helaas niet helpen om die reis te boeken. We zijn wel zelf net terug uit Japan en in Osaka kun je genoeg ter plekke regelen. Je kunt er ook op eigen gelegenheid heen.

   Via de Nankai Railway vanuit Osaka kun je met de trein naar Koyasan reizen. De trein doet er ruim 1,5 uur over en een kaartje kost tussen de 1260 en 2050 Yen (afhankelijk van de klasse). Je zou dit bericht op ons blog over Koyasan eens kunnen lezen.

   Fijne reis!

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.