Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

9x de beste uitzichten op Mount Fuji

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

Mount Fuji is dé highlight van Japan en letterlijk niet te missen. Bijna iedereen die naar Japan reist plant een bezoek aan deze iconische vulkaan. Het kan echter best een klus zijn om uit te zoeken waar je  nuhet beste uitzicht hebt op de berg. Je kunt Mount Fuji natuurlijk beklimmen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast moet het weer ook meezitten wil je een glimp op kunnen vangen van de heilige berg.

De beste uitzichten op Mount Fuji

Om je op weg te helpen hebben wij een aantal plekken op een rij gezet waar je de beste uitzichten op Mount Fuji hebt. Nogmaals, je moet een beetje geluk hebben met het weer, maar op heldere dagen heb je vanaf de volgende plekken een schitterend uitzicht op Mount Fuji.

Mount Fuji

Uitzichten vanaf de Fuji Five Lake regio

De Fuji five Lake regio is een van de beste plekken voor mooie uitzichten op Mount Fuji. Het is een populaire regio bij reizigers die naar de bekende berg afreizen, juist vanwege de mooie uitzichten. Er zijn verschillende uitkijkpunten rond de meren.

Daarnaast is het Fuji Five Lake gebied bekend omdat het een van de weinig plekken in Japan is waar je de zeldzame ‘Double Diamond Fuji’ kunt zien. Dit houdt in dat je Mount Fuji, de reflectie van Mount Fuji én de opkomende of ondergaande zon kunt zien! Dit zijn de beste plekken bij Fuji Five Lake voor de mooiste uitzichten op Mount Fuji!

#1 Vanaf Lake Kawaguchiko

Lake Kawaguchiko is een bekende plek om Mount Fuji te zien. Je hebt hier namelijk een mooi viewpoint waar je met een kabelbaan kunt komen. Vanaf hier heb je een van de beste uitzichten op de heilige berg.

Daarnaast biedt de noordelijke oever van Lake Kawaguchiko een aantal van de meest adembenemende uitzichten op de berg. Als je geluk hebt, heb je hier ook de weerspiegeling in het meer. Dit in combinatie met kersenbloesems (rond april) maken het een van de mooiste plekjes rondom Mount Fuji.

TIP ♥ – een kaartje voor de Kachi Kachi Ropeway naar het viewpoint kost 800 yen

#2 Vanaf Lake Yamanakako & Lake Motosuko

Lake Yamanakako is het meest oostelijke en grootste meer van de Fuji Five Lakes. Vanaf de oevers van het meer heb je schitterende uitzichten op Mount Fuji. Een ander meer is Lake Motosuko; een grotendeels onontwikkeld meer.

Dat het een populair uitzichtpunt is blijkt wel uit het feit dat de ‘foto’ op de 1000 yen biljet hier is genomen. Helaas is het nogal moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer.

TIP ♥ –  van april tot en met mei heb je bij Lake Motosuko het Fuji Shibazakura Festival. Een van de beste mogelijkheden om de roze bloemen (shibazakura) te zien bloeien.

#3 Vanaf Chureito Pagoda

De Chureito pagoda is een religieus bouwwerk van vijf verdiepingen hoog op een berghelling met uitzicht op de stad Fujiyoshida. Het gaat achter op de uitzochten op Mount Fuji. De pagode is een van de meest populaire plekken om kersenbloesem te zien in combinatie met Mount Fuji.

TIP ♥ –  wil je weten hoe wij Mount Fuji in onze route verwerkte? Check dan onze uitgewerkte Route Japan.

Mount Fuji

Uitzicht vanaf Lake Kawaguchiko 

Mount Fuji

Uitzicht vanaf de Chureito Pagoda

Uitzichten vanaf de Hakone regio

De Hakone regio is een van de populairstre gebieden om Mount Fuji te bezoeken. Het ligt dicht bij Odawara en is de ideale uitvalsbasis voor een paar dagen rondom Mount Fuji. Vanaf Gora (in Hakone) gaat ook de Hakone Ropeway die je verder het gebied in neemt. Behalve fijne plekken om te overnachten biedt Hakone ook prachtige uitzichten op Mount Fuji. Dit zijn de drie beste opties.

TIP ♥ – lees hier hoe wij in Hakone verbleven.

#1 Vanaf Lake Ashi

Lake Ashi wordt ook wel Ashinoko genoemd en is het grootste meer in de buurt van Fuji. Dit is DE plek om naar toe te gaan in de Hakone regio. Veel reizigers maken hier een boottocht over het meer waar je mooie uitzichten hebt op Mount Fuji.

Het moet wel gezegd worden dat je een beetje geluk moet hebben met het weer. Wij zagen helaas niks van Mount Fuji toen we er waren :) Het beste uitzicht op het meer in combinatie met de berg Fuji heb je vanaf Moto-Hakone waar ook de sightseeing boten aanmeren.

#2 Vanaf Owakudani

Owakudani is een actieve vulkanische vallei op de noordelijke hellingen van de berg Hakone. Op heldere dagen is Mount Fuji te zien vanaf de wandelpaden die leiden naar de rokende hete bronnen van het gebied. Je komt hier met de Hakone Ropeway die je vanaf Gora naar Owakudani brengt. Vanaf hier kun je verder reizen naar Lake Ashi.

TIP ♥ – een enkeltje op de Ropeway kost 1.370 yen p.p. Als je een Japan Rail Pass hebt is het gratis.

#3 Vanaf de Mishima Skywalk

De Mishima Skywalk ligt op een half uurtje met de bus van Hakone Moto. Dit is de grootste hangbrug van Japan met een lengte van 400 meter en een hoogte van 70 meter. Vanaf hier heb je mooie uitzichten op Mount Fuji, mits het weer goed is.

Deze plek is relatief nieuw en er komen nog niet heel veel reizigers. Entree is 1.000 yen p.p.

Mount Fuji

Uitzicht vanaf Lake Ashi

Mount Fuji

De Mishima Skywalk

Uitzichten vanaf het strand

De Hakone regio en het Fuji Five lake gebied zijn veruit de populairste plekken om Mount Fuji te zien. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Toch zijn er nog een aantal andere plekken van waar je een mooi uitzicht op Mount Fuji hebt. Een paar van die plekken liggen zelfs bij het strand. Dit zijn de beste plekken;

#1 Vanaf Miho Beach

Miho Beach is niet echt bekend in Japan. Het ligt in een baai bij de grote stad Shizuoka. op zo’n 2,5 uur rijden van Tokyo. Miho Beach is een strand van zo’n drie kilometer lang, omringd met bomen, maar het is vooral populair vanwege de prima uitzichten op Mount Fuji.

Het is niet voor niets dat Miho Beach om deze reden is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

#2 Vanaf Owakudani

Owakudani is een actief vulkanisch “hell valley” op de noordelijke hellingen van de berg Hakone. Op heldere dagen is de berg Fuji te zien vanaf de wandelpaden die leiden naar de rokende hete bronnen van het gebied en vanaf de kabelbaan die Togendai verbindt met Owakudani.

#3 Vanaf de Izu en Miura schiereilanden

De stranden langs de westkust van het schiereiland Miura en Izu bieden goede uitzichten op Mount Fuji. Het is een veel minder populaire plek dan de eerder genoemde plekken, maar mocht je hier in de buurt zijn kan het zeker geen kwaad om er heen te gaan!

TIP ♥ – wist je dat je Mount Fuji ook kunt zien vanaf Tokyo? Op helderen dagen heb je vanaf het Bunkyo Civic Center en Mount Takaosan uitzicht op Fuji! Je hoeft dus niet ver te reizen om de berg te zien.

uitzichten op Mount Fuji

Uitzicht vanaf Miho Beach

Beste tijd om Fuji te zien

Nu je weet waar je heen moet om Mount Fuji te zien is het ook handig om te weten wat de beste periode is om Mount Fuji te bekijken. De beste maanden om Mount Fuji in volle glorie te zien liggen ongeveer tussen oktober en februari. Dit zijn de wintermaanden. Het is niet bepaald warm in Japan, maar tijdens het koelere seizoenen heb je vaak heldere lucht waardoor het zicht veel beter is.

De slechtste maanden Mount Fuji te bekijken zijn de zomermaanden, de maanden tussen juni en augustus. Dit omdat het meer regent en de lucht minder helder is.

TIP ♥ – meer weten over de reistijden van Japan? Check dan onze pagina Beste Reistijd Japan

Wat wij vinden:
  • 8.4/10
    Azië Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Mount Fuji is dé highlight van Japan en letterlijk niet te missen. Bijna iedereen die naar Japan reist plant een bezoek aan deze iconische vulkaan. Het kan echter best een klus zijn om uit te zoeken waar je nuhet beste uitzicht hebt op de berg. Je kunt Mount Fuji natuurlijk beklimmen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast moet het weer ook meezitten wil je een glimp op kunnen vangen van de heilige berg.

Meer lezen over Japan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder