Ben je de drukte in de hypermoderne steden zat? Dan is Okinawa dé plek om tot rust te komen. Japan staat niet zozeer bekend om zijn tropische eilanden. Voor een strandvakantie gaan mensen eerder richting Indonesië, Thailand of Maleisië. Toch hoef je Japan niet te verlaten als je wil genieten van een heerlijk weekje aan het strand en snorkelen in turquoise water.

Filipijnen in Japan

Okinawa is één van de vijf grote eilanden in Japan en er wonen ruim 1 miljoen mensen. Het ligt in de Oost-Chinese Zee en het is hoofdeiland van de bekende Riukiu-eilanden. Net als de eilanden in Indonesië zijn de wateren hier zeer geschikt voor duiken en snorkelen.

TIP – Okinawa heeft prachtige, en bereikbare, stranden

Soms lijkt het alsof je op de Filipijnen bent maar het zij de zeeën rondom de Riukiu-eilanden die worden bestempelt als één van de mooiste ter wereld. En gezien de mooie koraalriffen en diverse vissen die je hier tegenkomt is dit niet onterecht. Dit in combinatie met de schitterende witte stranden en prachtige cultuur maken dit eiland tot de perfecte ‘get-away’ in Japan.

Stranden

Wat tijdens een vakantie naar Okinawa niet mag ontbreken zijn de stranden. Het mooist strand is Moon Beach. Daarnaast heb je nog Okuma Beach.

Als je van snorkelen of duiken houdt kun je beter naar Manza Beach gaan.

De stranden zijn prachtig

Bezienswaardigheden

Naast mooie stranden heb je hier nog meer te zien. Het heeft een schokkende geschiedenis achter de rug. In het Peace Memorial Park leer je hier meer over. In dit park worden de omgekomen soldaten herdacht. Dat waren er ongeveer 300.000.

Verder kun je hier goed zeilen bij Ishigaki Island of de typische Japanse tuinen bekijken van Shikinaen. Een andere indrukwekkende highlights is de Shuri-jo. Dit is een kasteel uit de 14e eeuw. Het is een indrukkende bezienswaardigheid.

Tweede Wereldoorlog

Waar Okinawa tevens van bekend is, is de zware gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog, ook wel bekend als de Slag om Okinawa. Tijdens deze slag vonden 90.000 soldaten en 94.000 inwoners van Okinawa de dood. Daarnaast sneuvelden er nog 72.000 Amerikanen.

Het werd door de lokale bevolking ook wel ‘tetsu no ame’ genoemd wat Regen van Staal betekent. Dit geeft aan hoe hard het er hier aan toe is gegaan. De Slag om Okinawa was voor de Amerikanen een moeilijke slag. Mede hierdoor besloten ze Hiroshima en Nagasaki te bombarderen het atoombommen.

Okinawa

De mooi Shuri-jo in Okinawa

Cultuur Okinawa

Hoewel het bij Japan hoort lijkt het eigenlijk helemaal niet op de overige eilanden van Japan. Niet alleen de natuur hier is anders met de tropische look maar ook de cultuur op het eiland lijkt niet op die van de rest van Japan. Je zult merken dat de inwoners niet op Japanners lijken.

Ze kleden zich anders, ze eten andere dingen en ze hebben andere tradities en religies in de zin van het vereren van geesten en voorvaderen. Het heeft ook een eigen taal, deze inheemse taal heet Uchinaguchi maar wordt helaas door steeds minder inwoners gesproken. De bewoners voelen zich ook geen Japanner. Als je op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden zoals tempels kun je beter naar Nara gaan.

Het heldere water bij Miyako Island bij Okinawa

Hoe kom je er

De makkelijkste manier om er te komen is door naar Okinawa te vliegen. Er is een internationaal vliegveld in Naha. Deze luchthaven ontvangt vluchten uit Seoul, Taipei, Hong Kong en Shanghai. Binnenlandse vluchten verbinden het eiland onder andere met Fukuoka, Osaka, Nagoya en Tokyo. Eigenlijk kun je vanuit elke grote stad in Japan hier heen vliegen.

TIP – voor €40 boek je bij Skyscanner tickets van Tokyo naar Naha in Okinawa

Beste reistijd

Okinawa heeft een subtropisch klimaat waardoor je altijd verzekerd bent van een lekkere temperatuur. Maart en april en juni tot en met augustus zijn de beste maanden voor een bezoek. In maart en april zijn de temperaturen nog gemiddeld. Juni tot en met augustus zijn de warmste maanden en tevens de meest droge. Vanaf september komt er steeds meer regen en ook meer stormen.

Locatie Okinawa

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8/10
    8/10

Samenvatting

Ben je de drukte in de hypermoderne steden zat? Dan is Okinawa dé plek om tot rust te komen. Japan staat niet zozeer bekend om zijn tropische eilanden. Voor een strandvakantie gaan mensen eerder richting Indonesië, Thailand of Maleisië. Toch hoef je Japan niet te verlaten als je wil genieten van een heerlijk weekje aan het strand en snorkelen in turquoise water.

8.0/10
User Rating 0 (0 votes)
Sending

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.