Als je op zoek bent naar een mooi en makkelijk bereikbaar strand kan je het beste naar de badplaats Nanki Shirahama. Hier ligt het witte zandstrand van Nanki Shirahama Beach. Het is een prachtig strand met turquoise water waar je kunt zwemmen, duiken en surfen.

Zwemmen bij Shirahama Beach

Het grootste voordeel van di strand is dat je er met de trein makkelijk kan komen. Shirarahama Beach ligt in de Kanayama Baai en bestaat uit een 630 meter lang zandstrand met ondiep water. Hierdoor is het geschikt om te zwemmen. In de zomer staan hier nog palmbomen aan het strand wat het een heerlijk tropisch gevoel geeft. Het is vanaf Osaka zo’n 2,5 uur en vanaf Tokyo ongeveer drie uur reizen.

TIP – tussen juni en september kun je hier prima surfen

En hoewel wij Nederlanders niet moeten denken aan een rit van drie uur om op het strand te komen is het voor veel Japanners een populaire dagtrip. Shirahama betekend ‘wit zand strand’ en dat is hier volop aanwezig. In de zomer en in het weekend komen hier veel studenten en daarnaast is Shirahama een populaire plek onder surfers. Het is de perfecte plek om even weg te komen van het drukke stadsleven en makkelijker te bereiken dan de meeste tropische eilanden rondom Okinawa.

Shirahama

Bezienswaardigheden Shirahama

Hoewel het strand al mooi genoeg is zijn hier op het strand ook nog hotsprings. Hotsprings op het strand zijn al redelijk uniek en als je naar het strand komt in de zomer om af te koelen is een hostpring waarschijnlijk niet je eerste optie. Het is wel lekker om jezelf op te warmen in een hotspring en af te koelen in het zeewater. De mooiste hotspring is de Saki-no-Yu.

Hotsprings

Een openlucht hotspring die direct eindigt in zee. Het staat naast de mooie stranden dan ook bekend om de vele hotsprings. Het kan druk zijn in de zomer en weekenden en al helemaal in de periodes dat de Japanners vrij zijn. Toch is de drukte hier totaal anders dan op andere plekken in Azië. Japanners zijn hele beleefde mensen en schreeuwende locals kom je hier bijna niet tegen. Shirahama Beach is dan ook een hele rustige, mooie en relaxte plek.

Locatie Shirahama Beach

Wat wij vinden:
  • 8.7/10
    Azië Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een mooi en makkelijk bereikbaar strand kan je het beste naar de badplaats Nanki Shirahama. Hier ligt het witte zandstrand van Nanki Shirahama Beach. Het is een prachtig strand met turquoise water waar je kunt zwemmen, duiken en surfen.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.